"אנחנו מדברים על למידה שמתקיימת כל הזמן, לכל אורך החיים, בעבודה ובחיים...

"אנחנו מדברים על למידה שמתקיימת כל הזמן, לכל אורך החיים, בעבודה ובחיים האישיים"

ענבר גת שחם, מנהלת שותפה, Improve-IT: "הרצון להמשיך ולהתפתח מחייב ללמוד כל הזמן, ושימוש מושכל בכלים טכנולוגיים ללמידה, יכול לשרת את המטרה הזאת"

שיתוף

ענבר גת שחם"השאלה המהותית, שמשותפת לכל הארגונים, בנושא של הדרכה, היא למה יש להטמיע למידה דיגיטלית ומתי נכון לעשות זאת. זאת אחת הסוגיות המרכזיות בהן נדון בסדנה שתתקיים שבמסגרת יום העיון", דברים אלה אומרת ענבר גת שחם, מייסדת ומנהלת שותפה בחברת Improve-IT ואחראית מתודולוגיות למידה ושיפור ביצועים. גת שחם תנחה את יום העיון בנושא "שילוב של למידה מתוקשבת במערך ההדרכה הארגוני", שיערך על ידי HRus ב-12 בספטמבר בכפר המכביה.

"חלק מהארגונים משתמשים זמן רב ובאופן קבוע בלמידה דיגיטלית והם רגילים לעבוד באופן הזה", מסבירה גת שחם. "אבל אנחנו פוגשים הרבה מאוד ארגונים שנמצאים בשלבים הראשונים של הכניסה לעולם הזה. חלקם נמצאים עדיין בשלב החשיבה והרצון להתחיל להטמיע תוצרי למידה דיגיטליים בארגון, ואחרים כבר התחילו בתהליך אבל הם יודעים שאין זה מספיק ללמד רק באמצעות לומדות או תוצר דיגיטלי אחד מסוים".

לומדים כל הזמן – כל החיים

לדברי גת שחם, "כיום אנחנו מדברים על Long Life Learning. כלומר, למידה שמתקיימת כל הזמן, לכל אורך החיים. הרצון להמשיך ולהתפתח כל הזמן מחייב ללמוד כל הזמן. שימוש מושכל בטכנולוגיה ובתוצרי למידה דיגיטליים, יכול לשרת את המטרה הזאת.

"יתרה מכך, כולנו חווים כיום הרבה מאוד שינוים שמתרחשים סביבנו כל הזמן: בעולם החיצוני, בארגון שלנו, באופן שבו אנחנו לומדים וכו. זו אחת הסיבות לצורך ללמוד לאורך החיים.

"בד בבד, אוכלוסיית העובדים, ומכאן, אוכלוסיית הלומדים, השתנתה מאוד בשנים האחרונות. דור ה-Y וה-Z, דור המילניום, חווה את השינויים בתדירות גבוהה מאוד ויודע להסתגל אליהם. אבל גם ההרגלים שלהם וצרכי הלמידה שלהם השתנו. הדיגיטציה היא אורח חייהם".

להנגיש את הידע

"השאלה הגדולה היא, איפה המקום שלנו, אנחנו שאחראים על ההדרכה בארגון, בתוך העולם הזה שמאד מתפתח", מדגישה גת שחם. "הרי גם האחראים על ההדרכה צריכים לעבור איזושהי טרנספורמציה.

"התפקיד שלנו כיום הוא לא תפקיד של מדריכים, ואפילו לא תפקיד של מפתחי ידע. התפקיד שלנו הוא להיות מנגישי הידע בארגונים. בסדנה שתתקיים במסגרת יום העיון נדבר על ההיבטים המעשיים של הנגשת הידע דרך שימוש בתוצרים דיגיטליים".

לדברי גת שחם, "ערך התרומה שלנו כאנשי הדרכה, נובע מהנגשת הידע. יש המון ידע בארגון, שבין השאר נצבר בראשם של העובדים, בניסיון הארגוני ובמקורות נוספים. המטרה היא לאתר ולאסוף את הידע הזה ולהנגיש אותו. כלומר, למצוא את הדרך הנכונה להפיץ אותו בקרב כלל העובדים ולרתום אותםללמוד אותו".

להפיק את המירב מהטכנולוגיה

"טכנולוגיה היא כלי עבודה מצויין ללמידה, בהנחה שאנחנו משתמשים בה נכון", אומרת גת שחם. "יש הרבה מאוד כלים שניתן ללמוד באמצעותם. למידה דיגיטלית היא רק אחד הכלים הללו וצריך לבחור להשתמש בה כדי להפיק ממנה את התרומה המירבית, באופן שיאפשר לנו ליהנות מהיתרונות שלה במקומות הנכונים".

גת שחם מציינת, כי המפגש שיערך במסגרת יום העיון יהיה מאוד פעיל מבחינת הלומדים. לדבריה, "בסדנה נציג Case Studies, ננתח דוגמאות של מקרים אמיתיים של ארגונים, דרכי ההתמודדות שלהם ועוד. משתתפי הסדנה עצמם מוזמנים להביא ולהעלות לדיון את הדילמות שלהם, מהארגונים שלהם.

"לאחר דיון בנושא וניתוחו, נעבור לשלב שבו נעניק למשתתפים כלים. נכיר את שיטות הלמידה הקיימות ונלמד איך להתאים את כלי הלמידה הנכונים לצרכים ספציפיים. יש הרבה מאוד שיטות למידה דיגיטליות כשלכל אחת מהן מאפיינים משלה ויישומים משלה. כל שיטה עונה על צורך למידה אחר.

"לדוגמה, יש תוצרים שבהם הלומד נדרש להיות פעיל יותר ויש תוצרים שהוא נדרש להיות פעיל פחות. יש שיטות לימוד שמתאימות לעובדים חדשים ויש שיטות שמתאימות לרענון ידע קיים. הכלים הרלוונטיים מאפשרים לדעת איך להתאים את הפתרון הנכון לכל אחד".

כלים שמאפשרים לשלב

גת שחם מדגישה, כי "נעניק גם כלים שמאפשרים לשלב את הלמידה הדיגיטלית במערך ההדרכה הארגוני, מתוך הנחה שמערך ההדרכה לא נשען כולו על למידה דיגיטלית, אלא יש בו שילוב.

"אנחנו יוצאים מהנחה שמשנים שיטות לימוד מסורתיות. במעבר לשיטות לימוד דיגיטליות יש צעדים שיש לבצעם כדי לשלב את הלמידה הדיגיטלית בארגון".

ענבר גת שחם היא כאמור מייסדת שותפה בחברת Improve-IT, העוסקת בפתרונות ובפיתוח תשתיות למידה והדרכה בארגונים. החברה מתמקדת בשילוב של מתודולוגיה וטכנולוגיה למטרה של שיפור ביצועים. חברת Improve- ITמלווה משרדי ממשלה, רשויות, ארגוני בטחון והצלה, קופות חולים וחברות עסקיות. "אנחנו מלווים את הארגונים החל משלב החשיבה האסטרטגית להדרכה, דרך פיתוח תהליכי מאקרו, ועד פיתוח תוצרי הלמידה עצמם, קלאסיים ודיגיטליים כאחד", מסכמת גת שחם.

חברת Improve-IT הוקמה לפני יותר משבע שנים על ידי ענבר גת-שחם וזיו גלבוע, והיא מונה כיום 12 מפתחי הדרכה, מפיקים טכנולוגיים ומעצבים גרפיים.

גת שחם, בעלת תתואר שני בסוציולוגיה, מביאה איתה ניסיון של 18 שנים בתחום. במהלך השנים היא עסקה בעולם היעוץ, וליוותה ומלווה הרבה מאוד ארגונים ותהליכים.

תוכלו לפגוש את ענבר גת שחם ביום העיון בנושא "שילוב של למידה מתוקשבת במערך ההדרכה הארגוני", שיערך ב-12 בספטמבר בכפר המכביה

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה