כנס ההדרכה השנתי 2013

כנס ההדרכה השנתי 2013

כנס הדרכה 2013
בין דצמבר לינואר – הדרכה מהווה לעתיד
כנס הדרכה המרכזי של שנת 2013
לקהילת ההדרכה, הלמידה והפיתוח הארגוני בארץ

הכנס יעסוק בתפקיד ההדרכה בארגון, במיצוב מחלקת ההדרכה כחלק ממנוע הצמיחה של הארגון ובעיסוקי ההדרכה, הנעים בין מגמות הלמידה הקלאסיות, שהוכיחו את עצמן, לבין מגמות למידה חדשניות ופורצות-דרך, המסמנות את העתיד. במרכז הכנס נציב את דמות מנהל ההדרכה, כאדם שעסוק לא רק במתן פתרונות אד-הוק לצרכים שונים, אלא כמנהיג בעל מעוף ואומץ ניהולי המוביל מדיניות, תפיסה וחדשנות, ותורם לשורה התחתונה של העשייה העסקית.

השנה אנו מציגים חידוש משמעותי במבנה הכנס, הן במליאה והן במושבים:
את מליאת כנס הדרכה נפתח בהרצאת חווייתית של המזרחן הנודע ד"ר גיא בכור, על הסביבה הגיאופוליטית של ישראל, ואחריה הרצאה של ד"ר דובי וייס, על חדשנות בלמידה מתוקשבת.

לאחר מכן אנו נקיים דיבייט במליאת הכנס, בהנחיית ד"ר גדי רביד, ובהשתתפות שלושה זוגות מתמודדים, חלקם מנהלי הדרכה וחלקם לקוחות הצורכים הדרכות (למשל סמנכ"ל מערכות מידע). בדיבייט יועלו שלוש דילמות לדיון, כל צד יציג את עמדתו וינסה לשכנע את הקהל בצדקתו. תוך כדי הדיבייט הקהל יצביע און ליין לטובת המתמודד שהצליח לשכנע אותו.

לאחר ההפסקה נתפצל לשלושה אולמות ונקיים חמישה מושבים של הרצאות מקצועיות ומקרי מבחן, ומושב אחד של שאלות התייעצות ושאלות של הקהל למרצי הכנס, בפורמט של  פאנל מומחים, אלא שהקהל הוא זה שישאל את השאלות.


הכנס יתקיים ביום שלישי, ה-24 בדצמבר, 08:00 
במרכז הכנסים וואהל – מול בר אילן.


לרישום מהיר לכנס שייערך ב-24.12.13

מלא/י את פרטייך ונציגנו יחזור אלייך:

[adrotate banner="139"]

 

עלויות 
450 ש"ח + מע"מברישום מוקדם עד ה-3 בדצמבר
550 ש"ח + מע"מברישום רגיל
לוז כנס ההדרכה השנתי 2013
לרישום לכנס שייערך ב-24.12.13

מלא/י את פרטייך ונציגנו יחזור אלייך:

[adrotate banner="139"]

נותני חסות כנס הדרכה
פירוט ההרצאות, הפעילויות והמרצים של כנס הדרכה 2013:
ישראל במזרח תיכון סוער: סיכונים וסיכויים
מרצה: ד"ר גיא בכור 
בהרצאתו יסקור ד"ר בכור את השפעת השינויים המשמעותיים שהתרחשו בעולם הערבי בשנים האחרונות על ישראל
ד"ר גיא בכור הוא מזרחן, היסטוריון ומשפטן, המוכר גם כפרשן מוביל בכלי התקשורת בארץ ובעולם. כמו כן הוא עורך אתר הפרשנות Gplanet . ד"ר בכור חיבר שמונה ספרים בנושאי המזרח התיכון בעברית, אנגלית וערבית, ואת ההשכלה המשפטית והמזרחנית הוא עשה באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת הרווארד. גיא הינו מרצה מבוקש בארץ ובעולם, ומוכר כאוטוריטה מקצועית מהמעלה הראשונה בתחומו.
לחשוב מחוץ לקופסא בלמידה והדרכה באמצעות מחשב
מרצה: ד"ר דובי וייס
ד"ר דובי וייס הוא המייסד הפדגוגי של עת הדעת והמדען הראשי שלה. קבוצת המדען הראשי בעת הדעת אמונה על החדשנות, על התורה המקצועית ועל המחקר וההערכה. דובי הוא בעל תואר שלישי בהוראת המתמטיקה והמדעים מאוניברסיטת תל אביב ויש לו ניסיון של למעלה מ-15 שנים בהוראת מתמטיקה. דובי בעל תואר שני בטכנולוגיה חינוכית מאוניברסיטת בוסטון (ארה"ב) ויש לו ניסיון של למעלה מ-15 שנים בפיתוח סביבות למידה והדרכה משולבות מחשב.דובי נבחר ע"י עיתון "הארץ" לאחד מ-50 האנשים המשפיעים על החינוך בישראל בשנת 2010 וזכה בציון לשבח בתחרות ראש הממשלה ליזמות וחדשנות (2012) על פועלו החלוצי בתחום הטכנולוגיה החינוכית.תקציר ההרצאה:
עובדה מספר אחת: מורים ומדריכים מתקשים ללמד בכיתה המכילה יותר מ-20 לומדים !
עובדה מספר שתיים: המחשבה להחליף את המורים במחשבים מופרכת מיסודה כי מחשבים פשוט לא יכולים ללמד !
אז למה בעצם כל הניסיונות לשלב למידה מבוססת מחשב בעשרות השנים האחרונות לא צלחו בקנה מידה מערכתי ?
ואיך בכל זאת ניתן לשלב טכנולוגיה, הוראה ולמידה בצורה אפקטיבית ?
בהרצאה זו יציג ד"ר וייס תשובות לשאלות הנ"ל בצורת מודל פורץ דרך להוראה ולמידה משולבת מחשב.
המודל מיושם בהצלחה בישראל ובארצות העולם וזכה להכרה אקדמית בינלאומית כמו גם בפרס ראש הממשלה ליזמות וחדשנות.
ד"ר גדי רביד
מנחה הדיבייט
כיום סגן הדיקאן של בית הספר למנהל עסקים במכללת נתניה, ובעבר מנהל היחידה למשאבי אנוש חברת טלרד, סמנכ"ל משאבי אנוש חברת רב בריח, מנכ"ל ודיקאן "הקריה האקדמית לניהול" – רופין, בעלים של חברת הייעוץ "החוליה החסרה".
הרגש נפל ברשת: על למידה רגשית–חברתית בעולם טכנולוגי
מרצה: ענבר גת-שחם, מנהלת שותפה ב Improve-IT
בעלת  תוארM.A.   בהצטיינות בסוציולוגיה  מאוניברסיטת בר-אילן.
לענבר למעלה מ 15 שנות ניסיון אותן צברה במחלקת פיתוח ההדרכה של צה"ל ובחברות ייעוץ בתפקידי פיתוח למידה, פיתוח מקצועי וניהול.
ענבר מתמחה  בתחום הייעוץ לשיפור ביצועים ופיתוח למידה, בהנחיית קבוצות ובליווי מנהלים וארגונים, במגוון החברות הפועלות במשק.
כיום – מייסדת ומנהלת שותפה בחברת Improve-IT  ואחראית מתודולוגיות למידה ושיפור ביצועים.כולם מדברים על דור הלומדים החדש ועל עולם "סופר" טכנולוגי בו אנו חיים.
שאלה משמעותית הנשאלת בהקשר הזה היא כיצד אנו, מפתחי ומנהלי הדרכה, יכולים ואף צריכים (א) לאפשר למידה ו(ב) ליצור סביבה תומכת ומעניינת ללמידה המובילה לשיפור ביצועים.
בהרצאה זו ננסה לענות על שאלות אלו ונשים את הדגש על מאפייני למידה אפקטיבית, המשלבת את עקרונות הלמידה הקלאסיים ביחד עם אמצעים וכלים טכנולוגיים.
"נגלוש" על הציר שבין למידה עצמית ללמידה חברתית  ונבין את ההבדל והקשר ביניהן.
ניווכח כיצד אפשר לשלב רגש בטכנולוגיה וכיצד שניהם משרתים את הלמידה.
בהרצאה זו נציג את העקרונות המתודולוגיים ביחד עם דוגמאות שעובדות בארגונים, כל זאת תוך התנסות מעשית במגוון כלים חדשניים ללמידה.
להוביל באוקיאנוס הארגוני- מקורות הכוח של מנהל ההדרכה
מרצה: נירית דביר
נירית דביר הינה מנכ"ל חברת sight – חברה לייעוץ, פיתוח ארגוני ואימון. יועצת ארגונית בכירה , בעלת ניסיון רב בתהליכים ארגוניים, מאמנת מנכ"לים, מנהלים בכירים ומנהלי משאבי אנוש, ומרצה בנושאים ארגוניים עד לאחרונה מרצה בתוכנית להכשרת יועצים ארגוניים באורנים, המוכרת על ידי איפ"א. בוגרת תואר שני במנהל עסקים (MBA), ייעוץ ארגוני, האוניברסיטה העברית ירושלים.בהרצאה  תדבר נירית על  מקורות הכוח של מנהל ההדרכה , השגיאות הנפוצות , כיצד לבנות את ההשפעה ואיך להתבלט בהוויה הארגונית. במהלך ההרצאה נירית תיתן  כלים כיצד מבצעים זאת הלכה למעשה
חיבור ההדרכה ליעדים העסקיים כמנוף למיצוב מעמדו בארגון
מרצה: צבי מנדלסון
צבי מנדלסון, מהנדס בעל 2 תארים שניים
לאחר 4 תפקידי ניהול בחברות גלובליות במשך 20 שנים עוסק במינוף ארגונים באמצעות הדרכה ייעוץ  וכלי LEAN
צבי הינו מרצה מבוקש בנושאי ניהול שונים בארץ, בברזיל ובגרמניה
בהרצאתו ידגים צבי כיצד בונים תכניות הדרכה בהלימה ליעדים העסקיים של הארגון, ואיך הופכים את ההדרכה מאמצעי תומך לכלי מרכזי למינוף הארגון
יוליה ריינשמידט – Creativity Mentoring.

מומחית ביישום אסטרטגיות ושיטות יצירתיות ליצירת הצלחה בחיי אנשים וארגונים. מפתחת פלטפורמות חדשניות ללמידה אינטראקטיבית ומתמחה בהפיכת ארגונים ל-social business. מנהלת אקדמית של כנסי ההדרכה 2012-2013 של Hrus.

הזמנה לעתיד – למידה בעולם חכם
מרצה: דנה מנור

במציאות של עולם גלובלי ושטוח, דינמי ותחרותי, חברות נדרשות לאפשר לעובדים  לרכוש ידע וללמוד בדרך מהירה, איכותית, נגישה , גמישה  ועדכנית וזאת על-מנת לתת מענה לצרכים העסקיים.
מחלקות ההדרכה והלמידה בארגונים נדרשות לספק לעובדים הכוונה, תמיכה וגמישות בדרכיי וערוציי הלמידה  וזאת בכדי שיוכלו לקחת אחריות על הקריירה שלהם, לשפר את המותג שלהם ולהשאר רלבנטיים לארגון וללקוחותיו.
מחקרים מוצאים כי רק %20 – 10%  ממה שעובד מבצע בעבודת היום יום  רכש באמצעות למידה פורמלית, אולם ארגונים ממשיכים להשקיע בלמידה זו.  אילו מתודולוגיות למידה עומדות לרשותנו ? למידה מסורתית לעומת למידה התנסותית? מהו פתרון למידה  משולב (blended) ?   ומה היתרונות בהטמעת פתרון שכזה ?
במהלך המושב יסקרו ערוציי למידה חדשניים ותוצגנה דוגמאות לתוכניות למידה מתקדמות כפי שהן מיושמות ביבמ
דנה מנור ,בעלת תואר שני בסוציולוגיה ארגונית, מילאה מספר תפקידים במחלקות משאבי אנוש. כיום מנהלת הלמידה והפיתוח הארגוני ביבמ בישראל באחריותה פיתוח פתרונות למידה והטמעה של כלים ותהליכים ארגוניים בעבור קהלי היעד השונים של החברה.
הדרכה וטכנולוגיה-עושים קצת סדר בבלגן
מרצה: תמיר גבעתי
תמיר מנהל את תחום טכנולוגיות למידה בכללית, בעל תואר שני בתקשורת וטכנולוגיה בחינוך מאוניברסיטת בר אילן.
ההרצאה תתמקד בפירוט הטכנולוגיות המובילות הקיימות בארגונים היום ותציג את נתוני השימוש בטכנולוגיות לצרכי הדרכה בארץ ובעולם
בנוסף, תתייחס ההרצאה לטכנולוגיות הצפויות להשתלב בעולם ההדרכה בשנים הקרובות.
מיקור המונים כבסיס ללמידה חברתית
מרצה: עדי זמיר

עדי זמיר הינה בעלת למעלה מעשרים שנות ניסיון בתחום ההדרכה, ובכלל זה פיתוח הדרכה, ניהול פרויקטים ופיתוח מתודולוגיות. ניהלה עשרות פעילויות הדרכה והטמעה בארגונים, וכן את חטיבת ההדרכה בנס טכנולוגיות.
בעלת תואר ראשון בהוראת מדעים, תואר שני בחינוך – התמחות בקוגניציה, תואר שני במשפטים, יעוץ ארגוני, הנחיית קבוצות ואימון.
מיקור המונים (Crowd Sourcing) הינה תופעה שהולכת ומתעצמת מסביבנו. על "חוכמת המונים" שמיושמת בעולמות תוכן מגוונים, ונמצאת בחיבור שבין ארגונים, משתמשים וטכנולוגיות.  בהרצאה – מהו מיקור המונים ? מה הקשר מדוע החלוצים בתחום הם דווקא מפתחי תוכנה ? איפה נעשית הלמידה האישית והארגונית ? איך ניקח את הארגון שלנו צעד נוסף קדימה למקום שבו כולם חייבים להיות ?
מדיה חברתית ומנהל ההדרכה: אויבים או אוהבים?
מרצים: קלרה ריספלר ודניאל אלפון 
רתימת האינטרנט בכלל והמדיה החברתית בפרט לפיתוח ושימור למידה, התפתחות וחדשנות – היא המפתח להגברת השפעתו של איש ההדרכה כסוכן שינוי בארגון גלובאלי ובכלל. בהרצאתנו נסקור את האתגרים שחווה איש ההדרכה של היום יחד עם ההזדמנויות העומדות בפניו לאור ההתפתחויות הטכנולוגיות – בדרכו לקידום ולמינוף ארגון גמיש.
ניצול כלים קיימים לביצוע מקסימום הדרכה בתקציב חסר
מרצה: ד"ר רון גנני
בהרצאתו יציג ד"ר גנני את המתודולוגיה של בניית תקציב ההדרכה בארגון ציבורי גדול, ואת דרכי ההתמודדות עם הצורך בעמידה ביעדי הלמידה גם למול תקציב חסר.
ד"ר גנני הינו בעל דוקטורט בהתנהגות ארגונית של אוניברסיטת ניופורט בקליפורניה, ובעל עשרות שנות ניסיון בניהול מערכות הדרכה ולמידה. רון גנני הינו מרצה מנוסה ומבוקש, המשלב בהרצאותיו את הפן התיאורטי עם הפן היישומי.
גישות מתודיות בלמידה
מנהל המושב: זיו גלבוע
בעל תואר מוסמך (B.Sc) בהנדסת תעשיה וניהול, מהטכניון.
בעל כ-  22  שנות ניסיון כמנהל בכיר וכיועץ לארגונים, בתחום שיפור הביצועים, מדידה בקרה והטמעת מערכות טכנולוגיות בארץ ובעולם.

מנהל פרוייקטים בחברת תפן בישראל ובארה"ב
הקים וניהל את אגף הדאטה בחברת פלאפון
מנכ"ל בית התוכנה רנסיס – ישראל (נמל")
מנכ"ל משותף ב- Improve-IT
המתמודדים בדיבייט:
איתן שושן
מנהל הדרכה ולמידה ב-SCD שבבעלות אלביט ורפא"ל
ממונה על ההדרכה והלמידה בארגון, החל מיומו הראשון של העובד בארגון, השתלמויות מקצועיות חוץ ופנים ארגוניות ופיתוח הדרכה. בעל תואר ראשון בסוציולוגיה ומשאבי אנוש ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית.
מיכאל שורץ
ראש קבוצת ה (PMO (project management office  
בחברת צ'קפוינט
עורך העיתון החודשי של העמותה לניהול פרויקטים בישראל ובעל הבלוג למנהלים: "ניהול בגובה העיניים".
אייל נאור
סמנכ"ל משאבי אנוש ומערכות מידע של G4S ישראל
בעברו שימש כראש המדור הפסיכוטכני בצה"ל , פיתח קריירה נוספת כמנהל מערכות מידע , משמש כיום בשני הכובעים בתפקידו , דבר שמהווה שילוב די נדיר של עולם מערכות המידע עם עולם משאבי האנוש.
גדי גילון
מבכירי מנהלי מערכות המידע בישראל
בתפקידו האחרון שימש כסמנכ"ל מערכות המידע של פרטנר, וכיום הינו מנכ"ל Mobisec
לרישום מהיר לכנס שייערך ב-24.12.13

מלא/י את פרטייך ונציגנו יחזור אלייך:

[adrotate banner="139"]

נותני חסות כנס הדרכה