Talent Management ניהול כישרונות –

Talent Management ניהול כישרונות –

המונח Talent management צוין לראשונה במאמר שפרסם דייויד וטקניס בסוף שנות ה-90, אם כי כבר בשנות ה-70 חשו מנהלים בארגון את הצורך בטיפוח כישרונות

שיתוף

"כולם שווים" אומר הפתגם העממי, אך יש כאלו השווים יותר – בעלי ידע מקצועי רב יותר או כישורים יוצאי דופן. בתחום התרבות לא קשה להכיר בכך, זמרת אופרה בעל קול ערב במיוחד תקבל את תפקיד הסולו בהפקה, גם כנר בעל כישרונות נדירים ינגן את תפקיד הסולו בקונצרט. הם יקבלו תגמולים שונים ויזכו ליחס השונה מאלו שמקבלים יתר הזמרים או הנגנים האחרים. תחום התקשורת ההמונית הפך אף הוא לתחום בו מטפחים כישרונות כמו קריינים ומנחים ברדיו ובטלוויזיה או בתחום התקשורת הכתובה. גם חברות עסקיות מבינות כי כדאי להשקיע בכישרונות מיוחדים.

[adrotate banner="27"] המושג Talent Management (ניהול כישרונות) עלה לראשונה במאמר שפרסם דייויד וטקניס מבעלי חברת ההשמה – Softscap ב-1998. אם כי כבר בשנות השבעים חשו מנהלים בארגון את הצורך בטיפוח כישרונות. כיום ברור לכולם הצורך בגיוס שימור וטיפוח עובדים שתרומתם לארגון היא ייחודית. מומחי מחשב בעלי יכולת לפיתוח אלגוריתמים חדשים, אנשי שווק בעלי יכולת תקשורת נדירה עם לקוחות,  עורכי דין בעלי ניסיון משפטי והצלחות שכל פירמת עורכי דין תרצה להעסיק אותם. רבות מהחברות מעבירות את הטיפול בכישרונות המיוחדים ממחלקת משאבי האנוש של הארגון למחלקה מיוחדת שנועדה לטפל רק בהם. כישרונות מיוחדים בארגון זוכים לתנאי שכר מיוחדים, אלו עשויים לכלול משכורת גבוהה במיוחד, בונוסים ומערכת תגמולים אטרקטיבית. מסלול ההכשרה שלהם קצר מהרגיל ותהליך הקידום אף הוא שונה. ארגונים רבים מאפשרים להם לעבוד מהבית ואף פוטרים אותם ממכסת השעות הקבועות אליה מחייבים את שאר העובדים, הם נמדדים לפי תפוקות ובעיקר על פי איכות התפוקות.

משרדי עורכי דין המגייסים כישרונות כאלו, עשויים לאפשר להם לבחור את התיקים בהם ירצו לעסוק וחברות הייטק מאפשרות להם לבחור את הפרויקטים בהם ירצו להשתלב. מנהל המחלקה לכישרונות מיוחדים בארגון גדול או מנהל משאבי אנוש בארגון קטן יותר האחראי על עובדים מסוג זה, ער לעובדה כי לרבים מהם גחמות אישיות, לא בהכרח בשל האגו הגדול אלא בשל הכישרון המיוחד בו ניחנו. מפתח אלגוריתמים הנחשב לגאון בתחומו עשוי להיות עובד מופנם במיוחד, בעל כישורי תקשורת דלים ולא ישתלב בנקל בתרבות הארגונית של החברה. הוא יהיה מבין המעטים שהפיתוחים שלהם יצעידו את החברה קדימה ויאפשרו לה לגייס עוד עשרות או מאות עובדים שיפתחו את הרעיונות שיצר. אוזן קשובה וגמישות רחבה בהתנהלות עם עובדים מסוג זה היא מפתח להצלחה. בכך עוסק ה-Talent Management, ביכולת של הארגון לייצר את התנאים המיוחדים שיפשרו למוכשרים שבין עובדיו למצות את הפוטנציאל הגלום בהם.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה