More With Less

More With Less

סוקי לי, סמנכ"לית משאבי אנוש מקנדה, מציגה את היתרונות של ה-HR Analytics בעידן שבו ארגונים נדרשים לעשות יותר בפחות

שיתוף
יישומי משאבי אנוש
יישומי משאבי אנוש

בראיון למגזין משאבי אנוש HR Reporter, הציגה סוקי לי, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברה הקנדית ADP (המייצרת פתרונות מתקדמים לניהול ההון האנושי) את היתרונות הייחודיים של ה- HR Analytics.

מחקר HR הינו דיסציפלינה חדשה יחסית, המהווה את אחד הכלים האסטרטגיים החשובים ביותר עבור קהילת משאבי אנוש, במדידה והערכת מגמות בארגון. ה- HR Analytics הפך לאחד הטרנדים העולמיים החמים ביותר בענף משאבי אנוש היותר שהוא מספק כלי מחקר וסטטיסטיקה ייעודי – המאפשר למנהלי משאבי אנוש להפוך לשותפים אסטרטגיים.

האינטגרציה בין הידע הקיים בידי מנהל משאבי אנוש לבין זה הקיים במערכות אחרות בארגון – מספק תשובות אמפיריות לשאלות מורכבות. מודל זה מאפשר למנהל לשכלל נתונים לא מספריים לכדי משוואות כמותיות וזה מה שהופך את תחום ה-Analytics למודל האופטימאלי עבור מנהלי משאבי אנוש, הנדרשים לבצע הערכות מקיפות, חוצות ארגון לצורך קבלת החלטות קריטיות.

סוקי לי - סמנכ"לית משאבי אנוש
סוקי לי - סמנכ"לית משאבי אנוש

 סוקי לי: ה- HR Analytics לא מהווה עוד כלי בידי מנהלי משאבי אנוש הוא מאפשר להם להגדיר מחדש את תפקידם ומעמדם בארגון. באמצעות איסוף מידע, ניתוח, הסקת מסקנות והובלת תהליכים בעקבות כך, יכולים מנהלי משאבי אנוש לפעול בצורה פרו-אקטיבית בארגון. הם כבר לא צריכים לשבת במשרד ולהמתין שיגיעו אליהם עם תלונות ובעיות כדי לסייע בדרכי פתרון.

עבודה יסודית ונכונה על נתונים, הן נתונים שמצויים במערכות הארגון והן נתונים חיצוניים (benchmark), מאפשרת למנהל HR לזהות מגמות מבעוד מועד ואף לצפות מגמות עתידיות, מה שמאפשר להם למנוע טעויות ומשברים במקום לסייע בידי הארגון לפתור בעיות לאחר מעשה. עבודה מתודולוגית של הפיכת נתונים – למידע ולהפיק ממנו  לידע – מאפשרת למנהלי משאבי אנוש לזהות לא רק בעיות אלא גם הזדמנויות / פוטנציאל.

באמצעות מודל האנליטיקס ניתן לשפר כל מערך בארגון, החל ממערך נוכחות ושכר (המורכב מנתונים כמותיים) ועד להערכת עובדים וניהול כישרונות, שם יש צורך לשכלל נתונים לא כמותיים לכדי משוואות כמותיות כדי שניתן יהיה לבדוק קבוצות שונות בארגון וכן להעריך עובדים באופן פרטני.

אנליטיקס הוא כלי מצוין לבדיקת מערכת השכר מול ההישגים באמצעותה ניתן למדוד מגמות שונות על קבוצות ויחידים בארגון, על הכישורים שלהם, התפקוד שלהם, התרומה שלהם ולבדוק האם (ו/או כיצד) כל אלו באים לידי ביטוי בשכר. רק כשיש בידי מנהל משאבי אנוש נתונים מדויקים, המשקפים תמונת מצב ברורה בארגון, בענף או במשק בכלל, הוא יכול להגיע להנהלת החברה ולהתריע על בעיות וליקויים ובהמשך – הוא זה שיכול להציע מודלים חילופיים ודרכים להטמיע וליישם שינויים.

מנהלי משאבי אנוש, כמו כל מנהל אחר בארגון, מתבקש לתת יותר בפחות משאבים do more with less. האנליטיקס, כמודל המתבסס על ידע הקיים במערכת, הוא כלי אופטימלי להסקת מסקנות, כמעט ללא עלות וללא מאמץ, במטרה לשפר תהליכים ולהוביל תהליכים חדשים בארגון.

עד כה, מנהלי משאבי אנוש ניהלו אנשים וניהלו משימות, השימוש באנליטיקס מאפשר להם לנהל תהליכים וזה מה שהופך אותם למנהלים אסטרטגיים הלכה למעשה.

HR Analytics הוא אחד הטרנדים החמים ביותר בעולם משאבי אנוש והוא יזכה לסיקור נרחב בכנס חדשנות בטכנולוגיית HR, שיתקיים ב-2 במאי במלון דיויד אינטרקונטיננטל בת"א.

 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה