Foxconn מגיבה ללחץ התקשורתי – הכריזה על שיפור תנאי העסקה

Foxconn מגיבה ללחץ התקשורתי – הכריזה על שיפור תנאי העסקה

Foxconn, אחת מיצרניות האלקטרוניקה הגדולות ביותר בעולם, עומדת להעלות את השכר ולהפחית שעות נוספות

שיתוף
תנאי העסקה
תנאי העסקה

לאחר שתנאי העסקה הקשים ביותר במפעל הסיני פוקסון, בו מיוצרים בין היתר מחשבי אפל, נחשפו בגלי התקשורת המערבית והנושא של ריבוי תאונות עבודה בהם היו מעורבים העובדים ומקרי התאבדויות בקרב העובדים, הודיעה הנהלת חברת הענק כי תשלח מבקר חיצוני לבדוק את תנאי העבודה באתר. הביקורת כלפי אפל בכותרות לצד המחאות החברתיות שהחלו להתגבש, הפעילו לחץ הן על הנהלת אפל והן על הנהלת פקסון.

ביום שישי האחרון (19/2) הודיעה הנהלת פקסון (שבקרב לקוחותיה נמנים: DELL ,HP וכיו"ב) כי היא עומדת להעלות את שכר העבודה וכן להפחית את מספר שעות העבודה הנוספות. על פי הדיווח בעיתונות, פקסון צפויה להעלות את שכר העבודה ב-25% לכדי משכורת ממוצעת של 400 דולר בחודש.

"כך עובד הקפיטליזם" אמר דיוויד אטור, כלכלן במכון ללימודים טכנולוגיים במסצ'וסט. "כשמדינות מתפתחות בסופו של דבר שכר העבודה עולה ואיתו חלה עליה ברמת החיים".

פקסון, בה מועסקים כיום 1.2 מיליון עובדים היא אחת המעסיקות הגדולות ביותר בסין ובה מיוצרים כ-40% מהמוצאים האלקטרוניים (מחשבים, מכשירים סלולאריים וגאדג'טים נוספים).

"סין לא תוכל להמשיך להוות כוח עבודה זול כבעבר" אמר רון טיורי, יועץ בחברה לייצור סוללות Element 3 Battery Venture, בהתייחסו לעובדה שבסין מסתמנת מגמה של מחסור בכוח עבודה, מה שמעלה את השכר, לצד העלאת השכר במפעלי פוקסון (מהלך שצפוי להשפיע על שכר העבודה בסין בכך שיצור מנוף לחץ על מעסיקים נוספים לשפר את תנאי העסקה ובפרט להעלות משכורות) "פוקסון, שהניבה רווחים עצומים, צריכה להתחיל לדאוג כיום לתדמית הציבורית שלה בעולם. מוצרי פוקסון נמכרים במדינות בהן קיימים סטנדרטים שונים לתנאי העסקה ועליה להתאים את עצמה לסטנדרטים הללו."

עובד במפעלי פוקסון אמר כי אמנם שמע בעבר שמועות אלו ואחרות בדבר העלאות שכר ושיפור תנאי העבודה ודבר לא קרה בפועל. כיום בעקבות החשיפה התקשורתית לה זכתה הפרשה, הוא אכן מאמין כי בכוונת ההנהלה לפעול לשיפור קונקרטי בתנאי העבודה.

 

"רובוטריקים" בעתיד

מחקרים חדשים בתחום מדעי החברה מצביעים על העובדה שהדור הצעיר בסין לא ממהר לעבוד במפעלים אלקטרוניים כבעבר ובנוסף, בעקבות שינויים דמוגרפיים, כוח העבודה הצעיר בסין הולך ומתמעט. בהנהלת פקסון לא רק צופים את העתיד אלא נערכים לקראתו ואת המודל הישן של 1.2 עובדים – עומד להחליף מודל הרובוטיזציה שכן לחברה תכנית ארוכת טווח להשקיע מיליוני דולרים בפיתוח רובוטים שיחליפו כוח עבודה אנושי בבוא העת.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה