שיתוף

ככל שעולם העסקים מתאושש מהשפעת משבר הקורונה והחיים חוזרים למסלולם, יותר ויותר מנהלי גיוס בוחנים מחדש את הנושא של גיוס ומשיכת טלנטים מבוקשים לארון.

וכאז כן עתה, התחרות על טלנטים היא קשה, בעיקר בשל מחסור בבעלי מיומנויות יחודיות. המשמעות היא שמנהלי גיוס צריכים לתכנן אסטרטגיות חדשות.

למרבה המזל, אין כעת צורך להמציא הכול מחדש. לפני משבר הקורונה כבר החלו לעלות עוד ועוד שיטות גיוס מודרניות המסתמכות על טכנולוגיות שמסייעות רבות למנהלי הגיוס ולמנהלי משאבי האנוש.

כל מה שצריך לעשות כעת הוא להוציא מהמגירות את האסטרטגיות שתוכננו טרם פרוץ המשבר ולהתאים אותן באופן שיאפשר להשקיע בחווית מועמדים גמישה הרבה יותר.

הנה 2 שיטות הנמצאות בבסיס הסיוע למנהל הגיוס ולמנהל משאבי האנוש לתכנן תהליך גיוס מוצלח:

1 לאתר את המועמדים במקומות שבהם הם נמצאים:

עם תום תקופת דמי האבטלה לנמצאים בחל"ת ולמובטלי הקורונה, ניתן למצוא מחפשי עבודה רבים בלינקדאין וברשתות חברתיות אחרות, בהן ניתן לאתר את מחפשי העבודה שניתן לייעד אותם לתפקידים הנדרשים.

יש לזכור כי רובם המכריע של המועמדים מחפשים תהליך הגשת מועמדות לעבודה שהוא קל, מהיר, פשוט, ומסוגל להתבצע מכל מקום ובכל זמן.

המשמעות היא שיש להתמקד ביישומים שמאפשרים פונקציונליות יעילה של הגשת מועמדות במכשירים ניידים. זה יכול לסייע למנהל הגיוס להגיע במהירות למאגר גדול של כישרונות ואף יסייע לו להימנע מתהליך הגשת מועמדות ממושך שמרתיע מועמדים פוטנציאליים מפני הגשת המועמדות.

מנהלי גיוס ירוויחו גם משימוש ברשתות חברתיות ובבלוגים הקשורים לקריירה, כדי למשוך כישרונות מובילים ולגייסם.

חשוב לפרסם מודעות דרושים בכל האתרים שיש סיכויים גבוהים שהמועמדים שהארגון מעוניין למשוך אותם אליו, נמצאים בהם.

2 להציע הרבה יותר גמישות בעבודה:

משבר הקורונה גרם למהפך בכל מה שקשור לעבודה מהבית והעולם לא יחזור לאחור במובן זה. עובדים רבים מאוד נאלצו להסתגל במהירות לעבודה מהבית, והתנאים המיטיבים שהיו במשרד הוחלפו על ידי היתרונות של סביבת עבודה גמישה.

אין ספק שהיו אתגרים וקשיים בדרך. אבל בסופו של דבר, רוב הארגונים ורוב העובדים מהבית מצאו את דרך המלך ובנו מסגרות עבודה חדשות.

כעת, לאחר שהעובדים כבר חוו את הארץ המובטחת של עבודה מהבית, עם גמישות גדולה יותר מאי פעם, ובפרט לאור העובדה שבתוך המשרדים צריך עדיין לעטות מסיכות, ואין לדעת מתי ניתן יהיה להסיר את המסיכות לתמיד, אין להתפלא על כך שהעובדים רוצים לשמר את הגמישות הזאת או לפחות את רובה.

אין ספק שלא כל ארגון יכול לאפשר לכל העובדים לעבוד כל הזמן מהבית. לכן כדאי למצוא דרכים להגביר את מידת הגמישות לעומת מה שהיה נהוג לפני המשבר, לרבות לוחות זמנים גמישים, כאשר בחלק מימות השבוע העובדים עובדים מהמשרד ובחלק אחר עובדים מהבית.  

כמו כן אפשר לקבוע לוחות זמנים גמישים לעבודה. כך שמי שמעדיף לעבוד מוקדם בבוקר יוכל להגיע בשעות הבוקר המוקדמות ולצאת מוקדם יותר, בעוד שמי שמעדיף להתחיל לעבוד בשעות מאוחרות יותר, יוכל להגיע מאוחר ולצאת מאוחר יותר.

כך או כך, ככל שהארגון יאפשר גמישות גדולה יותר לעובדיו, כך יהיה לו קל יותר לגייס טלנטים מבוקשים. בפרט לאור העובדה שסקרים רבים מראים כי במקרים רבים עובדים מעדיפים גמישות בעבודה ואיזון בין חיים אישיים ועבודה, גם על פני שכר גבוה יותר.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה