שיתוף

לעבודה מהבית שבפועל נכפתה על הארגונים עם פרוץ משבר הקורונה, יש יתרונות רבים.

אבל אין ספק שניהול עובדים שאינם נמצאים באותו מרחב פיזי בו נמצאים המנהלים ומנהלי משאבי האנוש, מכניס למשוואה אתגר גדול שמורכב מהרבה מאוד אתגרי משנה.

עם אתגרי המשנה הללו ניתן למנות יצירת אמון, תקשורת פתוחה, הקשרים הנחוצים לקשרי עבודה משותפים, ומעל לכול, שמירה על מחוברות העובדים.

לכך יש להוסיף את העובדה שארגון שרוצה להיות מקום עבודה מודרני חייב להיות מסוגל להשתנות במהירות ולהתאים עצמו למגמות המתחדשות.

יחד עם שינויים בשיטות העבודה בארגון, גם תפקידו של מנהל משאבי האנוש משתנה. הוא מקבל תפניות בחלק ניכר מסוגי התפקידים שהוא מבצע ובה בעת מתווספות לו משימות מסוג חדש שהתהוו כתוצאה ממשבר הקורונה.

עובדים הפזורים בכל רחבי הארץ, ובחלק מהמקרים גם בעולם, הולכים והופכים לנורמה חדשה, בשיעור ניכר מכוח העבודה.

בארגונים רבים הבינו כי גם לאחר שיסתיים משבר הקורונה, יהיה צורך בלוחות זמינים גמישים, באיזון טוב יותר בין עבודה לחיים אישיים, בפיזור מאגר הכישרונות (שכן בעבודה מהבית אין מגבלות גיאוגרפיות וניתן לגייס עובדים מכל פינה בעולם) ולא פחות חשוב: הוזלת עלויות התקורה.

אחת הסוגיות שמנהלי משאבי האנוש יצטרכו להתמודד איתה בטווח הארוך היא איך לנהל עובדים מרחוק באופן קבוע. ניהול  כוח עבודה שהינו מרוחק פיזית, דורש אמנם שינויים בשיטות העבודה, אבל בסופו של דבר, המטרות אינן שונות משמעותית ממה שמנהל משאבי האנוש נדרש לעשות כדי לתמוך בעובדים במקום עבודה מסורתי (במשרדים).

בין אם מנהל משאבי האנוש עובד מהבית או בבניין משרדים, עדיין דרושים לו אותם משאבים ויכולות כדי להצליח. אין ספק שקשה יותר לטפח מרחוק מערכות יחסים חזקות בין עובדים ותרבות ארגונית חיובית, אבל שתיהן מהוות עדיין את ההיבטים החיוניים בהעסקת טלנטים מחוברים לארגון ושימורם.

הנה כמה טיפים שמאפשרים לשמר את העובדים המרוחקים ולוודא שהם ממוקדים בהישגים ומעניקים תמיכה זה לזה, בלי קשר לאיזור הגיאוגרפי בו הם ממוקמים:

1 להגדיר את הציפיות באופן ברור:

לוח זמנים גמיש הוא יתרון חשוב מבחינתם של עובדים מרוחקים שעובדים מביתם. אבל אם בכל זאת יש צורך שהעובדים יגיבו ויהיו אונליין בשעות מסויימות, יש לתקשר את הציפייה הזו בצורה ברורה. כדאי לעודד את העובדים להקצות שעות שבהן הם יהיו זמינים אונליין.

2 להגביר את המודעות לצורך בשיתוף פעולה:

שיתוף פעולה הוא מרכיב מכריע בצוות מצליח. עם זאת, קשה מאוד עד בלתי אפשרי, לתקשר ביעילות עם עובדים שלא חשים חיבור לארגון. לכן חשוב לוודא שלעובדים יש את הכלים הנכונים לתפקידם, כולל גישה לאינטרנט וטלפון חכם של החברה.

3 שיחות קבועות עם העובדים:

כדאי לקבוע זמנים קבועים לשיחות עם העובדים כדי שירגישו שייכות ושהם לא נשכחו בבדידותם בבית. בה בעת כדאי לעודד שימוש בפלטפורמות להעברת הודעות מיידיות (למשל ווטסאפ) שמאפשרות שיחות בלתי פורמליות בין עמיתים.

 

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה