שיתוף

לאחר יותר משמונה חודשים בהן עובדים רבים עובדים מהבית, האווירה שמשרה תחושה כאילו החיים עברו לזום באופן קבוע, כבר מתחיל להיות די ברור שזה הכיוון הכללי אליו הולך שוק העבודה, בין אם המגיפה תמשך או לא.

למעשה, כבר לפני פרוץ משבר הקורונה היתה מגמה ברורה של מעבר ליותר ויותר עבודה מהבית.

הודות לזינוק האדיר בהיקפי העבודה מהבית, שהתאפשר (או שהתחייב) כתוצאה ממשבר הקורונה, עולה מסקרים שנעשו בתחום זה, כי היקפי העבודה מהבית עלו בכ-140 אחוזים לעומת היקפם בשנת 2005.

משבר הקורונה, כאמור, האיץ את המגמה. מנתונים שפורסמו על ידי הרשת החברתית לינקדאין עולה, כי מספר המשרות הכלולות ברשימת המשרות שמתבצעות כיום מהבית זינק בכמעט פי שלושה לעומת המצב שהיה קיים לפני מרץ 2020.

מעסיקים רבים מתכננים כעת להמשיך לאפשר לעובדים לעבוד מהבית גם לאחר שוך המגיפה. מסקר של גרטנר עולה, כי כ-82% מהמנהלים אמרו כי הם מתכננים לאפשר צורה כלשהי של עבודה מהבית גם לאחר תום המשבר.

מסקר שערכה חברת סיסקו בקרב עשרת אלפים עובדים בכל העולם עולה, כי כ-87% מהנשאלים בסקר מאמינים, כי גמישות בעבודה (כלומר האפשרות לעבוד מהבית לפחות בחלק מימות השבוע) מובילה לפרודוקטיביות גבוהה יותר.

עוד עולה מהסקר, כי כ-67 אחוזים מהנשאלים טוענים כי העבודה מהבית שיפרה את בריאותם הנפשית.

כדי לגייס עובדים חדשים בגיוס מרחוק ו\או כדי לגייס עובדים שעובדים מביתם כבר מיומם הראשון בעבודה, יש צורך לברר 6 פרטים קריטיים שיבהירו האם העובד שגייסתם יכול לעבוד בצורה עצמאית מהבית או שעבודה מהבית אינה מתאימה לו:

1 האם הוא מסוגל לעבוד באופן עצמאי גם כאשר יש סביבו הסחות דעת.

2 האם יש לו מוטיבציה עצמאית (יכול לטעת בעצמו מוטיבציה) והאם הוא מצפוני.

3 האם המועמד יכול לתקשר ולשתף פעולה עם חברי צוות אחרים באמצעות כלים דיגיטליים.

4 האם המועמד יכול לנהל את זמנו באופן עצמאי ולאזן בין סדרי עדיפויות בחיים האישיים לעומת העבודה.

5 האם הוא מסתגל היטב לשינוי.

6 האם הוא נוטה לחדשנות, בעל תכונות יזמיות ובעל תושייה.

התשובות לשאלות אלה יכולות להעיד באיזו מידה יש למועמד את המשמעת, הגמישות והחוסן הנדרשים בעבודה מהבית.

גם כאשר מראיינים את המועמד בריאיון מרחוק (בזום) ניתן לבצע בדיקות שיכולות להקל על המעסיקים להעריך את יכולתו של המועמד לעבוד מרחוק, כל עוד שואלים את השאלות הנכונות.

שאלות אלה יסייעו למנהלי הגיוס או מנהלי משאבי האנוש להעריך את הכישורים הנדרשים להצלחתו של העובד, על ידי בקשת משוב מהפניות באמצעות סקרים דיגיטליים שנבדקו מדעית.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה