18 מכתבי פיטורים נכתבו ונחתמו באגף כוח אדם בעיריית קריית גת, כשהם ממוענים ל-18 סייעות זמניות בגנים בעיר. אולם התערבות של ועד עובדי העירייה, אשר פנה לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, מנע לעת עתה את הפיטורים.
את הבקשה לצו המניעה הגיש יו"ר ועד עובדי העירייה, שמעון ואזנה, וזאת על רקע מאבקו של הוועד בתכניות העירייה לפטר 100 עובדים וכן לקצץ בשכרם של עובדים נוספים. בית הדין האזורי לעבודה נענע לבקשת ועד עובדי עיריית קריית גת, הוציא צו מניעה ובכך חסך פיטורים של 25% מכוח העבודה בעירייה הנמצא בסכנת פיטורים, כאשר בנוסף למתן הצו, ביקש בית המשפט מהעירייה מידע מפורט על אותן סייעות.
השופטת יעל אנגלברג-שהם, החליטה לקבל את בקשת הוועד והוציאה צו מניעה למכתבים במעמדו של ועד העובדים בלבד, ולמעשה ביטלה את תוקפם. השופטת לא הסתפקה במתן צו מניעה כאמור ופסקה כי: "העירייה, ובראשה ראש העירייה, יצרפו לתגובתם רשימה שמית מפורטת של כל הסייעות, לרבות הסייעות המוגדרות כחונכות שהועסקו על ידה עד ל־15 באוקטובר, תוך פירוט מעמדן, הגדרת תפקידן, מועד תחילת עבודתן, מקום שיבוצן והאם הן נכללות במסגרת הסייעות שזומנו לשימוע או בגדר הסייעות שנתקבלה החלטה לפטרן."
העירייה דורשת מהסייעות להתחיל את יום העבודה בשעה 7:00 בבוקר במקום ב־8:00 כמקובל, על מנת להקל על ההורים הצריכים להגיע לעבודה מוקדם. המאבק של הסייעות הזמניות בעירייה החל סביב נושא שעות העבודה, כאשר הן דרשו להתייצב לעבודה בשעה 08:00 ולא ב-07:00 וזאת כדי להצליח ולשלב בין העבודה למחויבות ההורית של כל אחת מהן. המאבק, שהחל בחילוקי דעות על שעות העבודה, הפך למאבק על מקום העבודה כאשר בעירייה הוכנו 18 מכתבי פיטורים ועוד 56 מכתבי זימון לשימוע לקראת פיטורים, לסייעות נוספות. עם מתן צו המניעה (יום ה'), הותיר בית הדין פתח להידברות בין הצדדים.
ואזנה: "אנחנו לא מבקשים תוספות שכר… רק לשמור על המסגרת הקיימת. אנחנו פועלים על פי החוק ונמשיך לפעול על פי החוק. כמובן שנמשיך במאבק למען העובדים שלנו."