ספר לי על עצמך…
מה החוזקות שלך? מה החולשות שלך?
היכן את/ה רואה את עצמך בעוד חמש שנים?
קרוב לוודאי ששאלת שאלות אלו בראיונות, אז מה רע בכך?
מפתיע אך מרביתנו לא לומדים באוניברסיטה כיצד לראיין מועמדים. עלינו לרכוש ניסיון זה תוך כדי עבודה ורוב המגייסים נעזרים באינטואיציה.
אנחנו יודעים היטב לסמן דגלים אדומים בקורות החיים של מועמד, אך האם אנו יודעים לסמנם בעת הראיון. תשובות מעורפלות, שפה דו-משמעית ומועמדים שעברו הכנה יסודית משאירים אותנו בסוף הראיון עם תחושת בטן שלעיתים איננו יודעים לבטאה במילים.
דרך פתרון מובילה כיום היא ביצוע ראיון התנהגותי. ראיונות התנהגותיים קיימים כבר כשלושים שנה, וכיום ידוע שבכל הקשור לחיזוי התנהגות וביצועים עתידיים, ראיון ההתנהגותי יעיל פי חמישה מראיון סטנדרטי.
ראיון התנהגותי יסייע לנו לזהות לדוגמה שמועמד אמנם בעל כישורי מנהיגות חזקים, אך לא יתאים לארגון שלנו אם יש לו קושי בקבלת שינויים. להבדיל מראיון סטנדרטי, בראיון התנהגותי מועמד נדרש לתת דוגמאות מתוך התנהלות בעבר, במקום לשער כיצד יתנהג במצב היפותטי בעתיד.
מחקרים הראו שאנשים חוזרים על התנהגויות, כך שאם תדעו כיצד מועמד התנהג בעבר במצב מסוים, תוכלו לנבא כיצד יתנהג במצב דומה בעתיד.
ראיון התנהגותי מובנה יאפשר לנו להפחית את השפעתן של הטיות קוגניטיביות, יוריד את הצורך באינטואיציה ויאפשר הסקת מסקנות על סמך דוגמאות קונקרטיות. הוא מכוון לצרכים המדויקים של המשרה בארגון שלכם ויאפשר לכם לוודא שכל המועמדים ישאלו על אותם הנושאים כדי לאפשר השוואה משקפת מציאות.
במהלך יום הסדנה נתרגל (כי רק כך מסגלים פרקטיקה) ואף נלמד מעט על סוגי קריירה ואישיות.
בסוף הסדנה יהיו לך כלים לשדרג את העבודה עם מנהלים מגייסים.
תדע/י לשאול שאלות ממוקדות תפקיד ויתאפשר לך להבין טוב יותר מי המועמד מולך ואת סיכויי הצלחתו בארגון.