אמצעי גיוס חדש: חדר בריחה למיפוי מועמדים למשרה

אמצעי גיוס חדש: חדר בריחה למיפוי מועמדים למשרה

חדרי בריחה משמשים כאמצעי חדש למיפוי וסינון מועמדים בתהליך הגיוס

שיתוף
חדרי בריחה

חדרי בריחה

מועמדים מתבקשים להגיע לחדרי בריחה ולפתור חידות כחלק מתהליך הגיוס.
טרנד חדרי הבריחה חדר בתאוצה בכל רחבי העולם וגם בישראל.

המשחק המשפחתי/צוותי המלהיב מושך אליו יותר ויותר אנשים מידי יום במטרה לגלות את הרמזים, לפתור את החידות ולהצליח לברוח מהחדר בטווח של כ- 60 דקות.

ארגונים וחברות החלו להשתמש בחדרי בריחה כאמצעי לפעילות גיבוש מהנה וסוחפת לעובדים, וחדרי בריחה רבים מזמינים עובדי חברות לפעילויות ייעודיות לצורך גיבושם. פעילויות אלו נרשמו כמוצלחות במיוחד והן לרוב אכן תורמות רבות לגיבוש הצוות, כשחברי הצוות נדרשים להתאחד יחד ולהיעזר אחד בשני לפתרון החידות במשותף עד ליציאה מהחדר.

כעת, חדרי הבריחה החלו לשמש למטרה חדשה נוספת – גיוס עובדים. בחדרי הבריחה המועמדים לעבודה נבחנים על כישוריהם, מיומנויותיהם, התמודדותם עם אתגרים ולחץ, ועבודת צוות. כך, המגייסים יכולים לבחון את כל הפרמטרים הללו אצל המועמד בצפייה מהצד והתרשמות כיצד הוא מתמודד עם האתגרים.

בסקר שנערך בארה"ב ע"י The Knowledge Academy נמצא, כי 72% ממחפשי העבודה אמרו שהם רוצים שחברות ישתמשו בשיטות הערכה פחות שגרתיות בתהליכי גיוס עובדים, כגון בחדרי בריחה, בספיד דייטים עם המראיינים, ועוד.

תוצאות הסקר הראו במקביל, כי 70% מהחברות בארה"ב פתוחות לעניין הערכת מועמדים לעבודה בחדרי בריחה. The Knowledge Academy ציינה ששיטה זו שימושית להערכת מיומנויות כגון: ניהול זמן, פתרון בעיות ותקשורת.

בקרב מחפשי העבודה בארה"ב על פי הסקר, 74% יהיו פתוחים להערכה באמצעות משחקים של לכידת הדגל, 66% יהיו פתוחים לשימוש בחדרי בריחה ו -50% יהיו פתוחים לפגישות מהירות (ספיד דייט) עם המגייסים. הסקר בחן 684 חברות בארה"ב ו -1,486 מחפשי עבודה.

גיוס הוא תמיד מאתגר, במיוחד בשוק עבודה אינטנסיבי ומהיר כשל היום המונע מועמדים בעלי פער מיומנויות ואבטלה נמוכה. גם בתקופות שוק טובות יותר, המשימה של בדיקת קורות חיים, הבאתם למנהלים וטיפול בקליטת עובדים חדשים, מצריך מאמץ ניכר, משאבים וזמן. כאשר מגייסים ושים את הבחירה הלו נכונה ומגייסים מועמדים שאינם מתאימים למשרה ולארגון, הסכנה באובדן עלויות, משאבים ולקוחות גדלה בהרבה, כמו כן מותג המעסיק עשוי להיפגע אם מדובר בטעויות חוזרות ונשנות.

לכן, אין זה פלא שהמעסיקים מוכנים להשתמש באמצעים נוספים כדי לבחון את המועמדים למשרות.

מחקר של Robert Half שסקר מנהלים פיננסיים מצא, כי אסטרטגיות הגיוס המסורתית כבר לא עובדות עבור המעסיקים של היום. במקום זה, המרואיינים ל- Robert Half ציינו נכונות לעבור משיטות ישנות לשיטות חדשות, כגון זיהוי מיומנויות ביקוש שהעובדים יכולים ללמוד בעבודה והצעת אפשרויות עבודה מרחוק. כתוצאה מכך, מגייסים עברו תהליכי גיוס לקראת מיומנויות והכשרת עובדים לעבודה מרחוק.
מגייסים בחברות גדולות נקטו גם צעדים לאימוץ טכנולוגיות חדשות בהערכת המועמדים, כולל מכונות למידה.

המרואיינים לאקדמיה למדעים הראו עניין באסטרטגיות של ראיונות כגון המשחק ללכוד את הדגל, וגילו רצון רב להשתתף במשחקים נוספים באסטרטגיית הגיוס.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה