מהו ראיון התנהגותי, מהם יתרונותיו ואיך מיישמים אותו

מהו ראיון התנהגותי, מהם יתרונותיו ואיך מיישמים אותו

מהו ראיון התנהגותי, איך להגיע לתשובות אמיתיות, איך מאתרים את המועמדים המתאימים ביותר ואיך יוצרים חווית מועמד חיובית: על כל אלה ועוד, בסדנה של אורית רוטרמן מ-JobFit

שיתוף
אורית רוטרמן, JobFit

אורית רוטרמן, יועצת ארגונית בכירה ו-Head of Organizational
Development לשעבר בחברות גלובליות

​בכנס קהילת הגיוס שיתקיים ב-12 ביוני בכפר המכביה בנושא: "מתכון לגיוס עובדים מנצח" תקיים אורית רוטרמן, מנכ"לית JobFit, יועצת ארגונית בכירה ומי ששימשה Head of Organizational
Development בחברות גלובליות, סדנה שתתמקד בשלושה היבטים מרכזיים:

1 מה חשוב לשאול בראיון התנהגותי וכיצד לשאול שאלות אפקטיביות יותר ולהימנע משאלות אפקטיביות פחות.

2 כיצד לדלות תשובות מקיפות באופן שיטתי ומבוסס עובדות, בלי לנסות להעלות השערות ובהתאם לכלי ה-Advanced STAR. בנושא זה תתמקד רוטרמן בחמישה שלבי עומק.

3 כיצד לזהות סגנון תקשורת, ערכים ומניעי מוטיבציה של מועמדים, באופן שתושג התאמה בין המועמדים לבין המנהל המגייס וה-DNA של החברה.

רוטרמן תציג במסגרת הסדנה את הכלי המוביל והמקיף ביותר לניבוי התאמה למנהל\ת, לארגון ולהצלחה בתפקיד. כדאי לכל מראיין\ת להכיר את הכלי הזה, להעמיק בו וליישם אותו.

מהן מטרות ההדרכה?

"במסגרת הסדנה נדון בכלים המשמשים בראיונות התנהגותיים", מסבירה רוטרמן. "נלמד, נתרגל ונתעל, את כלי האבחון המוביל לניבויו של גיוס מוצלח. הרעיון הוא להגביר לכל מראיין\ת התנהגותי\ת את הביטחון לקבל החלטות גיוס אחראיות ומושכלות".


תוכלו לקבל כלים נוספים וללמוד מה נעשה בארגונים מובילים בתחום גיוס העובדים בארגונים ופיתוח מקורות גיוס במסגרת כנס הגיוס שאנו עורכים. למידע נוסף ורישום לכנס הגיוס ראו:

לו"ז ורישום לכנס הגיוס השנתי


מהו הכלי הנבחר לסדנה?

"הכלי הנבחר הוא כלי הראיונות ההתנהגותיים:  ADVANCED STAR-5 שלבי עומק. זהו הכלי המתוקף בעולם, שמסייע למובילי משאבי האנוש והמנהלים המגייסים, להצמיח ארגונים ואנשים באופן אופטימלי יותר. כל זאת, תוך מזעור מהמורות ניהוליות ומנהיגותיות מיותרות".

אורית רוטרמן תנחה את הסדנה בכנס קהילת הגיוס על פי חמישה השלבים באופן פשוט ומובנה, כך שיהיה קל לכל משתתף ומשתתפת ללמוד וליישם את הכלי, כבר למחרת הסדנה.

"לכל מראיין ומראיינת יש זמן קצר יחסית בעת הריאיון, שבמהלכו הם צריכים ללמוד לא מעט על המועמד\ת כדי להסיק מסקנות ולקבל החלטות", מסבירה רוטרמן. "התועלת המרכזית שנובעת מכלי זה, היא יצירת מעבר מהיר מאוד מה-BEST SELF ל-REAL SELF, מהתשובות שהוכנו מראש בקפידה, לתשובות עומק כנות ואמיתיות".

מהו הערך המוסף הטמון בכלי זה?

"הערך המוסף הוא חוויית מועמד\ת חיובית שהמועמד\ת חווה בריאיון. כלי זה מאפשר שיחה הדדית פתוחה ונעימה, במקום ההתנהלות הסטנדרטית של  שאלות שכיחות, שרוב המועמדים מתכוננים אליהן.

"הכלי הזה מהווה עבור הארגון יתרון יחסי על פני חברות אחרות. המשוב שמתקבל ממועמדים רבים הינו חיובי מאוד. במהלך המשוב לגבי המראיין ניכר שימוש תדיר במשפטים כגון: 'היה לי ראיון שונה מהרגיל', 'הרגשתי שמקשיבים לי ולומדים להכיר אותי, במקום לשאול את השאלות הידועות בראיון', וכדומה".

ממחקר שנערך ב-LinkedIn- ודגם כ-20 אלף נשאלים עולה, כי כ-87% ממשתתפי המחקר ציינו שחווית ראיונות טובה תשפיע על ההחלטה לחיוב בנוגע למשרה.

מה לגבי מועמדים ישראלים?

"גם כאן בישראל התקבלו תוצאות דומות במחקר של JOBFIT", מציינת רוטרמן. "המחקר דגם כ-630 משתתפים. כ-84% מהמשתתפים ציינו שחוויית הראיונות היא גורם בעל משקל משמעותי בהחלטתם לאיזו חברה ותפקיד ירצו להתקבל".

מהי למעשה החשיבות של הראיונות ההתנהגותיים?

"כלי הראיונות ההתנהגותיים הינו כלי קריטי להצלחה בגיוס המועמדים המתאימים, אף יותר מאשר ידע, רמת אינטליגנציה וכדומה. שכן כפי שעולה ממחקרים וגם מהתוצאות בשטח, יותר מ-83% ממקרי עזיבת העובדים את הארגון (ביוזמתם או ביוזמת הארגון) אירעו מסיבות אלה: אי התאמה בינאישית ותרבותית, פערי גישה, פערי כישורים ומיומנויות רכות. ופחות מסיבות של היבט מקצועי, ידע וניסיון.

"חשוב לזכור, כי גיוסים לא מוצלחים מתבטאים לא רק בעזיבות מרצון או שלא מרצון ובירידה בתפוקות ובמוטיבציה של המתקבלים; אלא משפיעים רבות על שכבה קריטית בארגון, שכבת מנהלי הביניים וראשי הצוותים. אלו נשחקות בעת גיוס אנשים פחות מתאימים, ובכך למעשה הופכים לאוכלוסיית סיכון נוספת לשחיקה".

לסיכום מספרת רוטרמן מה ניתן יהיה ללמוד בסדנה:

לדבריה, בסדנה נלמד חמישה שלבי עומק באמצעות כלי ADVANCED STAR, וכיצד ליישם את הדברים הבאים:

1 לנבא ביצועים והתנהגויות עתידיים על פי ביצועים והתנהגויות עבר רלבנטיים.

2 לאבחן סגנונות תקשורת ולהסיק על מידת התאמה למנהלים ולממשקים הישירים וליחסים בינאישיים תקינים ומפרים

3 לבחון מניעי מוטיבציה וגישות לכל סיטואציה שכיחה שתתרחש בעבודה היומיומית של המועמד\ת המתקבל\ת, במטרה לבחון התאמה לתפקיד ולחברה, כמו גם מסוגלות החברה לשמר את המועמד\ת שהתקבל\ה, לטווח ארוך.

4 יכולת למשוך את המועמדים המתאימים ולהשתמש בכלי כיתרון יחסי על פני מתחרים בהון האנושי המבוקש.

תוכלו לפגוש את אורית רוטרמן ולהשתתף בסדנה שהיא מעבירה, בכנס קהילת הגיוס שיתקיים ב-12 ביוני בכפר המכביה.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה