מנהל משאבי אנוש צריך להיות על הקו הקדמי של ניהול אנשים. העבודה באה איתו הביתה, הוא חושב עליה כל היום גם בדרך למיטה, המשימות שלו במחשבותיו כל הזמן. כיצד להצליח בתפקיד? יש 5 קווים מנחים שעליו לפעול לפיהם.
מנהל משאבי אנוש צריך לשאול את עצמו 5 שאלות קריטיות כדי לוודא שהוא עושה את תפקידו היטב.
להלן 5 השאלות:
גיוס ושימור כישרונות
ככל שהמלחמה על הכישרונות הולכת וגדלה, יותר ויותר קשה לגייס ולשמר עובדים איכותיים. המעסיקים צריכים לאמץ את סוג סביבת העבודה והתרבות שבה העובדים רוצים לעבוד. עובדים רוצים להיות מפותחים, מוערכים, מתוגמלים כראוי, לקבל שכר והטבות מצוינות ומידה גדולה מאוד של השקעה. הם רוצים בהזדמנויות לגדול בחברה ולפתח את הקריירה שלהם. מנהל משאבי אנוש חייב לחשוב איך הוא מוצא, מגייס ומשמר את העובדים המוכשרים ביותר וכיצד הוא מייצר סביבת עבודה ותרבות שתתאים ותשמר אותם.
חקיקה ואכיפה
כללי ההתחייבות משתנים במהירות והחוקים המשמשים למשטר משאבי אנוש משתנים גם הם במהירות. לדוגמה, ישנן עלויות רבות הקשורות לכיסויים אשר עלולות לגרום לעליית מחירים עבור סחורות ושירותים מסוימים. העלויות יכולות לפגוע ברווחים של החברה ומנהל משאבי אנוש צריך לשאול את עצמו כיצד שינויים אלה בחוקים ישפיעו על הפעילות העסקית של החברה ועל האופן שבו הוא יגייס את העובדים.
ניהול ביצועים
תקופת כהונתם הממוצעת של העובדים בארה"ב נעשית קצרה יותר ויותר. הממוצע שעלה במחקרים של תקופת העבודה של עובד ממוצע בחברה בארה"ב הוא בערך 3.5 שנים. זה אומר שעובדי, רובם ככולם, מחפשים הזדמנויות חדשות שם בחוץ. זה עושה את ניהול הביצועים ופיתוח העובדים לקשה מאוד והנה הסיבה: המנהל אינו יכול לפתח ולטפח את העובדים אם הם מחפשים עבודה במקום אחר ויבזבזו את משאביו. גם לא תהיה עקביות או אחריות על התהליך. על מנהל משאבי אנוש לחשוב כיצד הוא יכול להבטיח ביצועים וניהול פיתוח עובדים במצב כזה.
היענות
על מנהל משאבי אנוש בחברה להבטיח את ניהול התלונות של העובדים ושתהיה להם היענות תמידית לכל בעיה ושאלה. בעיות כגון הטרדה במקום העבודה, בריונות, אפליה וכד', צריכות להיות מטופלות מיד ולספק למתלוננים תשובות. גם נושא פתרון סכסוכים צריך לקבל יחס ותשומת לב. ישנם גם כללים חדשים וחוקי עבודה שנכנסים לתוקף כל הזמן ומנהל משאבי אנוש צריך להתייחס להם.
הגדלת הערך
הוכח שוב ושוב כי חברות המשתמשות באנשי משאבי אנוש כדי לסייע ביצירת ויישום אסטרטגיות עסקיות מובילות על פני אלו שלא. מחלקת משאבי אנוש צריכה כל הזמן להיות עם יד על הדופק, לוודא שהיא מיושרת קו עם מטרות החברה ולחשוב כיצד היא מגדילה את ערכה עבור הארגון ויוצרת שותפות אסטרטגית.