שיתוף

העיסוק בנושא זוגות במקום העבודה, בין אם הם נשואים, מאורסים, ידועים בציבור או זוגות שהחלו קשר זוגי במקום העבודה, היה במשך עשרות שנים טאבו בארגונים בכל העולם.

החשש מפני תביעות שעלולות לצוץ מסיבות רבות ומגוונות, ומסוגיות בעייתיות שונות אחרות שעלולות לנבוע ממצב זה, גרם לארגונים להקפיד מאוד על הכלל לפיו הם לא מעסיקים זוגות. בארה"ב, ערש הגישה הזאת, נהגו רוב הארגונים לפטר את אחד מבני הזוג, כאשר התגלה דבר הקשר ביניהם.

פריחתה של שיטת ה'חבר מביא חבר' בגיוס עובדים הביאה למהפך בתחומים נלווים רבים ואין סיבה שהיא לא תטרוף את הקלפים גם בנושא זה. אם חברים יכולים להביא לארגון את חבריהם, הרי שאין סיבה שבני זוג לא יוכלו להביא את בן\בת הזוג לארגון.

לאור כל זאת, לאחרונה רואים ניצנים של שינוי בתחום זה. יותר ויותר ארגונים, כבר לא אוסרים  על עבודת שני בני הזוג. ובארה"ב כבר יש גם ארגונים שמתגמלים זאת.

במילים אחרות, ארגונים רבים הולכים כיום לקראת הזוגות. הם מגלים הבנה לכך שכאשר בני זוג עובדים בעבודות תובעניות ומשקיעים שעות רבות במקום העבודה, הזמן שהם מבלים כמשפחה הופך נדיר יותר ויותר.

יתרה מכך, מחקרים שבוצעו בשנים האחרונות בארה"ב מראים, כי יש כמה יתרונות מהותיים לכך ששני בני הזוג עובדים באותו ארגון:

הזדמנות לבלות ביחד במהלך יום העבודה

כאשר שני בני הזוג הם בעלי מקצועות הדורשים שעות עבודה רבות, עבודה משותפת באותו ארגון מהווה מקור חשוב לחיזוק הקשר ביניהם.

הם נמצאים זה עם זה לאורך כל היום, בבית ובעבודה, והתוצאה עשויה להיות הרחבת ההבנה ושיתוף הפעולה ביניהם.

הטבות מיוחדות לזוגות נשואים באותה חברה

יש חברות (בעיקר חברות ענק בעלות סניפים בכל העולם, אבל זה ניתן ליישום גם בחברות קטנות יותר) המציעות הטבות מיוחדות לזוגות שעובדים בארגון שלהם. מדובר בהטבות המיועדות אלה נהנים רק זוגות בהם שני בני הזוג עובדים באותו ארגון.

נסיעה משותפת לעבודה

זוגות שעובדים באותו ארגון יכולים לנסוע יחד לעבודה. הנסיעה המשותפת הופכת את זמן האיכות שבני זוג צריכים להשקיע כדי לשמור על אחדות המשפחה, לישים. כלומר, ההגעה יחד לעבודה מהווה גורם מאחד. זוהי הזדמנות מצויינת לחיזוק הקשר.

יתרה מכך, הנסיעה יחד לעבודה יכולה לתרום לחיזוק הקשר גם בין זוגות שעובדים בחברה גדולה ולכן לא נפגשים במהלך יום העבודה, שהן היא מעניקה להם הזדמנות לדבר על נושאים שלא בהכרח קשורים לעבודה או למשפחה.

תכנון ימי החופשה יחד

כאשר שני בני הזוג עובדים באותו ארגון, זמני החופשות שלהם מתואמים. בעיקר בחברות שנוהגים לצאת בהן לחופשות מרוכזות. זה מאפשר להם לתכנן הרבה יותר בקלות יציאה לטיולים, נסיעות וכו, בלי להקלע לבעיות של לוחות זמנים.

תחומי עניין דומים

 

כאשר שני בני הזוג עובדים באותו מקום עבודה, לא נוצר מצב בו אחד מבני הזוג מגלה אדישות לעבודתו של השני. לשני בני הזוג יש אותו תחום עניין בעבודה והם מעורבים זה בעבודתו של זה.

כבוד הדדי רב יותר

מצב של עבודה באותו ארגון מאפשר לכל אחד מבני הזוג לרחוש כבוד רב יותר לפעילותו, מיומנותו ועבודתו של האחר. היבט משותף זה עשוי לעזור לפתח הבנה טובה יותר ובסיס חזק יותר לעתיד משותף טוב המאריך ימים.

מסירות רבה יותר לעבודה

מחקרים מראים, כי כאשר שני בני הזוג עובדים באותו ארגון, הם משקיעים הרבה יותר זמן ואנרגיה בעבודה, מאשר אילו היו עובדים במקומות שונים. בכך הם תורמים יותר לצמיחתה והצלחתה של הקריירה שלהם וכתוצאה מכך להצלחת הארגון כולו. כמו כן, הם יכולים לעזור זה לזה ברמה המקצועית והאישית כאחד.

כבוד הדדי

 

אנשים שהיו נשואים במשך תקופה ארוכה, ועבדו באותו ארגון במשך כמה שנים, לומדים לכבד ולהעריך זה את תרומתו של זה לארגון. בד בבד הם לומדים להעריך את תרומתו של בן הזוג לחיי המשפחה והבית, בצורה טובה יותר.

הסיבה לכך היא, שהם מודעים לכמה היבטים של אופיו של בן הזוג, אותם ניתן להעריך רק בעת עבודה משותפת. לדוגמה, כאשר בני זוג עובדים במקומות שונים, אין להם דרך להעריך האם ובאיזו מידה יש לבן\בת הזוג שלהם מוסר עבודה גבוה או באיזו מידה הוא\היא עושים מאמצים לתרום להגדלת ההכנסה המשפחתית. לזוגות שכן עובדים יחד באותו ארגון יש אפשרות להעריך משום שהם מכירים מבפנים את תרומתם של בן\בת הזוג.

הבנה טובה יותר של בן\בת הזוג

זוגות שעובדים במשך כמה שנים באותו ארגון, ולעיתים אף באותה מחלקה, יכולים להבין זה את זה טוב יותר מאשר זוגות שעובדים במקומות שונים. ההבנה ההדדית הזאת לא רק מחזקת את הקשר ביניהם, היא גם תורמת רבות להבנה ההדדית.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה