שיתוף

ביטויים פשוטים ומילים שבהם אתה משתמש עשויים להיות בעלי השפעה שלילית, לא רק על הדרך שבה אתה נתפש על ידי אחרים, אלא גם עליך עצמך. אפילו בלי לדעת זאת, אוצר המילים שלך יכול להיות בעל השפעה שלילית על הביטחון העצמי שלך וכמנהיג, יש לכך השלכות שליליות.

חשוב… האם יש ביטויים או מילים שצצים בשיח שלך באופן קבוע? האם אתה משתמש בשפה שלילית או חיובית?

לחלקנו יש נטיה לחזור על אותן מילים וביטויים שליליים שוב ושוב. הבעיה היא, שככל שאנחנו חוזרים על ביטוי שלילי מסוים שוב ושוב, כך יש לו יותר כוח. הסיבה לכך היא, שהמוח שלנו משתמש בחזרות לצורך לימוד.

החדשות הטובות הן, שאתה יכול לשבור את ההרגל. ניתן להחליף שפה שלילית לשפה חיובית. זה לא רק יגרום לך להישמע בטוח יותר אלא תוכל להרגיש כך בפועל.

תצטרך להתמקד ולעבוד קשה אבל התוצאות תהיינה שווה את זה. זה יכול לקחת עד 21 ימים כדי לשבור הרגל אז תצטרך  לגבש תוכנית.

ראשית, יש לזהות את המילים או הביטויים השליליים בהם אתה משתמש על בסיס יומי. זה נשמע ברור אבל הדרך הפשוטה ביותר לבדוק אם אתה משתמש בביטויים שליליים היא להקשיב לעצמך. זה לא קשה לעשות אך זה דורש משמעת עצמית. זה לא משהו שאנחנו עושים באופן טבעי, בעיקר משום שהמוקד שלנו נוטה להיות על מה שאחרים אומרים, לא על מה שאנחנו אומרים.

בפעם הבאה שאתה מדבר בסביבה שבה המאזינים חשובים לך, לדוגמה בפגישת עבודה, או במהלך העברת נאום או מצגת, עליך להיות סופר מודע ל- האם אתה משתמש בשפה שלילית או חיובית.

להלן כמה דוגמאות של משפטים שליליים שנשמעים תכופות:

"האם זה הגיוני?". זוהי דוגמה מושלמת של ביטוי שלילי שיכול לתת למישהו תפישה גרועה שלך. מדוע לומר משהו שיגרום לך ולאחרים לפקפק בעצמך? הקהל שלך עשוי לתהות אם אתה בטוח בעצמך או שלא.

למרות שאתה אולי אומר את המשפט הזה כדי לעודד אינטראקציה, מה שאתה בעצם עושה הוא לזרוע זרע של ספק ללא צורך. למעשה, אתה מטיל ספק ביכולת שלך לדבר על הנושא.

אז בפעם הבאה שאתה רוצה לבדוק אם מישהו מבין אותך, במקום להשתמש בביטוי "האם זה הגיוני?" אומר משהו כמו … "יש לכם מחשבות או שאלות?" באמצעות שפה חיובית זו לא רק שתיתן לקהל הזדמנות לשאול אם הם מבינים את דבריך, אלא גם תעביר את המסר שאתה בטוח בנושא.

"אני מצטער…". זה נפוץ לשמוע אנשים אומרים מצטער כאשר זה פשוט לא הכרחי. לעתים קרובות אנשים משתמשים במילות הסליחה במשפטים שאינם דורשים זאת. "סליחה, אכפת לך אם אני אשב כאן?" "סליחה, יש לך זמן בבקשה?" "סליחה, אני יכול לשאול שאלה?" – כמה אנשים אפילו אומרים מצטער על האיחור כשהם לא מאחרים. התנצלות שאינה מוצדקת משדרת חוזר בטחון. אתה מתקשר מסר כנוע לאנשים, כשאתה מתנצל ללא סיבה.

אם אתה בסביבה עבודה, זה יכול לעשות הבדל עצום. הדבר האחרון שאתה צריך כאשר אתה מנסה להסביר את דעתך הוא אדם שחושב שאתה לא בטוח בעצמך. נסה להחליף את המילה "מצטער" במילה "סלח לי", כי לזה אתה בעצם מתכוון.

"אם רק…". אם יש לך הרגל לומר את זה, אתה צריך לשבור את ההרגל. כל מה שהמשפט הזה עושה הוא לשדר שליליות. "אם רק היה לנו יותר זמן", "אם רק הייתי בכושר", "אם רק הייתי עשיר יותר", המשפטים הללו משדרים כניעה וחוסר יכולות. למעשה, זה אומר לאנשים שאתה כבר ויתרת. הסר את "אם רק" מאוצר המילים שלך וזה יקל על החשיבה החיובית.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה