על פי הדו"ח האחרון שפורסם בחו"ל לגבי בריאות הנפש במקום העבודה, יותר מ- 4 מתוך עשרה עובדים (42.4%) סובלים מסטרס. כאשר העובדים נתבקשו לשתף את הסיבות העיקריות ללחץ במקום העבודה, נרשמו 3 סיבות:
עומס עבודה מוגבר (38.2%)
חשש כלכלי (17.9%)
בהתחשב בכך שיותר ממחצית (55.3%) אמרו שהתפקיד שלהם הפך להיות מלחיץ יותר בחמש השנים האחרונות, חשוב שנושאים אלו יטופלו כעת, בטרם הם יוצאים מכלל שליטה.
כיצד מעסיקים ומנהלי משאבי אנוש יכולים לפעול לטובת הסרת הלחץ?
עומס עבודה מוגבר
עומס העבודה המוגבר היה ללא ספק הגורם הגדול ביותר ללחץ במקום העבודה.
עומס עבודה בלתי נשלט יכול להותיר את העובדים המומים וגרום להם להרגיש כאילו הם לא משיגים דבר. התוצאה הסופית היא שחיקה, אשר יכולה להשפיע על בריאות הנפש של העובד.
כדי להימנע מכך, הנה כמה דרכים שבהן תוכל לעזור לעובדים לנהל עומס עבודה כבד:
ניהול זמן: לא כולם יודעים לנהל את זמנם בצורה נכונה. ישנם כאלו שמתפזרים, משתתפים בפגישות מיותרות, מנהלים שיחת חולין עם כל מי שעובר ליד משרדים, מקיימים שיחות טלפון תכופות לבן הזוג, וכד', ובסופו של יום הם מגלים שלא הספיקו לעשות את כל מה שנדרשו. אז מגיע הלחץ של להספיק הכל. אימון והכשרה לניהול זמן אפקטיבי, יוכל מאוד להועיל להם.
תדרוך בוקר קצר: יישמו תדרוך בוקר לחברי הצוות כדי שידעו על אילו משימות חשוב שיעבדו דבר ראשון ומהו סדר העדיפויות. זה גם יאפשר למנהל לקבל סקירה כללית של מה נעשה כל יום כדי לשנות את סדר העדיפויות במידת הצורך.
הקצו שטחים שקטים: אנשים רבים לא מסוגלים להתמקד בסביבת עבודה קולנית ותוססת, אפילו אם יש איתם רק אדם אחד נוסף במשרד. הקצו בבניין שטחי עבודה שקטים, חללים קטנים וסגורים בהם הם יוכלו לעבוד ללא הפרעות. אם אין לכם מקום כזה, שקלו לאפשר לעובדים שלכם לעבוד מהבית כאשר הם צריכים לשקוע בעבודה עמוקה.
השתמשו בתוכנת ניהול משימות: אם עדיין לא התחלתם, זה הזמן להתחיל להשתמש במערכת לניהול משימות כדי לעקוב אחר פרויקטים ומשימות בודדות. זה מאפשר לכל אחד לקבל סקירה לגבי הפרויקטים שלו והזמן המוקצב, מה שיבטיח כי המשימות תושלמנה בזמן.
חשש כלכלי
כמעט שניים מתוך עשרה עובדים הביעו חשש כלכלי וציינו כי הוא גורם להם לסטרס. 6.8% נסקרים נוספים, ציינו את חוסר הביטחון התעסוקתי בין חששותיהם העיקריים, אשר עשויים להיות מקושרים.
אין זה מפתיע כי עובדים רבים שמים דגש על הפן הכלכלי. תחושת חרדה כלכלית היא תגובה נורמלית למאבק עם הלוואות, משכנתא, הוצאות כבדות, וכו'. כסף ובריאות הנפש קשורים לעתים קרובות. בריאות נפשית ירודה יכולה להפוך את ניהול הכסף לקשה יותר ודאגה לכסף יכולה לפגוע בבריאות הנפשית.