שיטת העבודה מרחוק הופכת רווחת יותר ויותר, במגוון רחב של ארגונים, בהם ארגונים שבעבר כלל לא שקלו אפשרות זו. ועם העלייה בשיעורי העבודה מרחוק בארגונים רבים, הולכת וגוברת ההתעניינות של ארגונים בעולם, ובראשם ארגונים בינלאומיים ואמריקאים, בשילוב מציאות וירטואלית כחלק אינטגרלי של העבודה בארגון.
מומחים בארה"ב מעריכים, כי בשנים הקרובות תהפוך טכנולוגית המציאות הוירטואלית לכלי עבודה שגרתי בידי מחלקת משאבי האנוש של הארגונים.
1. ההשפעה על מחוברות העובדים לארגון: נקודת התורפה של עבודה מרחוק היא היעדר פגישות אישיות של העובדים זה עם זה, ומרחק פיזי מהמנהלים הישירים ומההנהלה הבכירה. דיונים, פגישות עבודה, פגישות מחלקה או אגף, התייעצויות וסתם מפגשי עמיתים בין העובדים המרוחקים לבין עמיתיהם במטה החברה, נערכים עדיין (ברוב הארגונים) באמצעים מסורבלים יחסית כמו טלפון, סקייפ, אפליקציית Hangouts, ועידות וידאו ואמצעים דומים אחרים.
על אף ההתקדמות הטכנולוגית בתחומים אלה של תקשורת מרחוק, בארגונים רבים חשים שהריחוק הפיזי משפיע לרעה על מחוברותם, האמיתית והישירה, של העובדים המרוחקים לארגון, להנהלה ולשאר העובדים.
יתרה מכך, לכל אחד מאמצעי התקשורת והאפליקציות הללו יש חסרונות משלו, מה גם שלעיתים קרובות הם לא עובדים בצורה חלקה. אבל הנקודה החשובה היא שתקשורת באמצעים אלה אינה מדמה תקשורת פנים מול פנים, ותחושת הריחוק הפיזי נותרת בעינה.
2. אווטר במקום נוכחות פיזית: השילוב בין הצורך (או ההעדפה) לעבודה מרחוק, לבין הצורך ביצירת מפגשים המדמים נוכחות פיזית של המשתתפים, מגביר לאחרונה את הפופולאריות של המציאות הווירטואלית בעבודה מרחוק.
יותר ויותר ארגונים בינלאומיים בעלי סניפים במדינות מרוחקות, כמו גם ארגונים המעסיקים עובדים רבים המרוחקים פיזית ממטה החברה, נוטים לעבור למפגשים באמצעות מציאות וירטואלית.
טכנולוגיה זו מאפשרת לעובדים להפגש זה עם זה בסביבת תלת מימד באמצעות אווטרים אישיים. בכלים אלה של מציאות וירטואלית בשילוב עם אווטרים, העובדים יכולים לחוות את חווית המפגש הישיר, 'לראות' את עמיתיהם (או את האווטרים שלהם) ולדבר איתם כאילו כולם נמצאים בחדר אחד.
התוצאה היא שהעובד מרחוק (בין אם הוא עובד מהבית או בסניף מרוחק של החברה בחו"ל) לא חש שהוא מבודד משאר הארגון. האפשרות שמספקת לו טכנולוגיית המציאות הוירטואלית, באמצעות האווטר, ליצור קשרים חברתיים עם עמיתיו, לדון איתם, להתייעץ ולייעץ, ולבצע פעולות רבות אחרות, יכולה להגביר במידה משמעותית ביותר את תחושת המחוברות של העובד לארגון ולהנהלה.
3. גישור על פערי מרחק: יתרון נוסף שמספקת טכנולוגיית המציאות הווירטואלית הוא גישור פערי המרחק, וחסכון בזמן רב בו נמצאים העובדים על הכבישים ובפקקי תנועה.
בשורה התחתונה, באמצעות כלי המציאות הוירטואלית, יכולים העובדים לעבוד מהבית, בסניף מרוחק, במדינה אחרת או ביבשת מרוחקת, ובאמצעות האווטרים להרגיש חלק בלתי נפרד מחיי היומיום בחברה.
4. הגברת היעילות: זאת ועוד, מומחים מאמינים, כי לטכנולוגיית המציאות הווירטואלית יש פוטנציאל מצויין לאפשר לחברות לתכנן, לייצר ולשווק מוצרים איכותיים יותר ולמכור ללקוחות ביעילות גבוהה יותר.
אוזניות, משקפי מציאות וירטואלית וכמה כלים בסיסיים נוספים, יכולים "להעביר" את העובדים לכל מקום בעולם, בין אם זה לפגישות עבודה במטה החברה הנמצא במיקום מרוחק, או לסניפים מרוחקים של החברה, או כאמור, לאפשר לעובדים מרחוק, להרגיש כאילו הם מגיעים פיזית למקום העבודה בו הם נפגשים עם עמיתיהם, מחליפים איתם דעות, משתתפים בכנסים ועוד.