שיתוף

למעלה מ- 2 מיליארד דולר הושקעו בארה"ב במערכות ופלטפורמות למשאבי אנוש בשנת 2016, על פי נתוניCB Insights. בעוד שההשקעה עד כה במסלול של ירידה קלה לעומת השנה שעברה, הפעילות בטכנולוגיית משאבי האנוש גדלה באופן עקבי ב- 5 השנים האחרונות, ובשיעור הנוכחי צפויה לגדול עוד ועוד.

חוסר היציבות של השוק הטכנולוגי נובע בעיקר מהמעבר מהענן לנייד; מההתפוצצות של מערכות אנליזה ובינה מלאכותית; וטרנדים כגון: גיוס חברתי, ומחשוב לביש במקום העבודה. הכל משתנה, ומהר – כולל סוגי הטכנולוגיה של אנשי המקצוע בתחום משאבי אנוש, החוויות שמערכות אלו מספקות והתקדמות התכנות הבסיסיות – מה שהופך רבות ממערכות ממשאבי האנוש המסורתיות שנרכשו רק לפני עשור, ללא מעודכנות.

עם התפתחויות אלו, חשוב להבין את הטרנדים הטכנולוגיים המובילים בתחום משאבי האנוש:

מערכות ניהול ביצועים

מערכות ניהול ביצועים מחליפות יותר ויותר את הצורך בניתוח ביצועים אנושי, של כל עובד ועובד בחברה. בחמשת השנים האחרונות, מנהלי משאבי אנוש ומנהלי צוותים זנחו כמעט לחלוטין את ניתוח הביצועים שערכו בעצמם, ועברו לשימוש בטכנולוגיית ניהול ביצועים לצורך הכנת משוב לעובד.

כיום יש לפחות 12 חברות שמוכרות יישומי ניהול ביצועים מבוססי-ענן, ממוקדי-צוות, שמתחברים לניהול משאבי אנוש או למערכות לתכנון משאבים ארגוניים.

ישנם סקרים מובנים למדידת מעורבות העובדים, משוב מנהלים ושביעות רצון העובדים, הערכות מקוונות, סיוע בהערכות אישיות ומשאבים להנחיית מנהלים בביצוע שיחות קשות.

טיפול במעורבות עובדים בזמן אמת

פותחו דרכים חדשניות למדידת מעורבות העובדים על ידי שימוש במערכות משוב המבוססות על זמן אמת. חלק מהמעסיקים סוקרים כיום עובדים מדי רבעון, כל חודשיים ואפילו כל שבועיים, ומערכות מודרניות רבות מספקות משוב מבוסס אירועים, שניתן לאסוף בכל פעם שיש שינוי ארגוני גדול.

לא רק שהכלים הללו הופכים לתשתית קריטית לעסקים המנסים להבין את צרכי העובדים שלהם, הם אף משולבים במערכות ניהול ביצועים, יוזמות לתכנון קידום, אסטרטגיות של ניהול שינויים, ועוד.
נראה כי כלים מבוססי משוב יהפכו לנושא מרכזי בפלטפורמות משאבי אנוש בשנים הקרובות.

ניתוחים אנליטיים

בוצעו צעדים העצומים בתחום האנליזה של האנשים. במהלך השנים, ארגונים עברו ממחסני נתונים בבק אופיס, לניתוחי מידע מתקדמים ולמודלים מנבאים.

ככל שמודלי הניתוח נעשים נפוצים יותר, חברות מתרחקות לאט מבניית פתרונות בעצמן ועוברות לרכוש אותן מהספקים. כלי ניבוי לצורך שימרו עובדים מצוינות כדי להפחית את תחלופת העובדים ולצמצם נזקי עלויות. המערכת יכולה לזהות שינויים במשרות של עובדים העלולים להוביל לתוצאות בעלות ביצועים גבוהים ויכולה אף להמליץ איזה הכשרה צריכה להינתן לעובדים בהתבססות על התפקידים שלהם והפעילויות בעבודה. המערכות יכולות לחזות אילו עובדים צפויים להיות בלתי מתאימים בהמשך ולשלול את תכנית הפיתוח שלהם, ובכך לחסוך משאבים ועלויות. בהמשך, מחלקות משאבי אנוש יצטרכו לשכור צוותים שמבינים את המערכות הללו ויכולים ליישם אותן בצורה יעילה.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה