שיתוף

ישנם אנשים שמגיבים לא טוב לשינויים ובאופן טבעי נלחצים וחוששים מההשלכות – גם במקרים בהם השינוי חיובי. ישנם אחרים שפורחים בתקופות של שינוי ונרגשים מההרפתקה. כל אחד מגיב בדרך שלו לשינוי ועליו לעשות את הצעדים האינדיבידואליים שלו כדי להתמודד.

אנשים מסוימים "נאבקים" עם השינויים הקטנים ביותר ומתקשים לאמץ אותם, ולרוב האנשים נוח יותר עם מצב של יציבות לעומת שינויים. עם זאת, בעידן הנוכחי בו הכל משתנה וזז מהר – חשוב ללמוד להסתגל לכל מצב חדש.

כאשר אנו מתמודדים עם שינויים בעבודה, לרובנו יש נטייה לעצור ולבחון א העניין מכמה היבטים. היציבות מייצגת את החוויות שלנו ממקום העבודה והשינוי משפיע על האסטרטגיות שלנו ולכן הדבר מורכב.

עלינו להגיע להבנה של היכן אנחנו מתחילים לזהות את השפעת השינוי על עצמינו וכיצד נתמודד איתו ביתר קלות.

אם אתה מנהל אחרים, עליך לחשוב על מה השינוי אומר עבור הצוות שלך וכיצד הוא ישפיע עליהם באופן ישיר ועקיף.  מנהלים מתמודדים עם שאלות השפעה אלו, ומציבים אסטרטגיות שיסייעו לתהליך לנוע לאורך זמן.

בסך הכל, ההכרה בכך שכל אחד מחברי הצוות נוטה להתייחס לשינוי בצורה אחרת, היא ההתחלה ועל המנהל לאמץ הכרה זו ולפעול דרכה.

להלן מספר התייחסויות לשינויים ארגונים של אנשים שונים:

מקוננים

המקוננים הם אותם אנשים שמקוננים על בוא השינוי, גם כאשר הוא בלתי נמנע או הכרחי. הם עשויים להתאבל על התפקידים, המדיניות, הנהלים והעמיתים לעבודה של ימים עברו. בסופו של דבר הם ימשיכו הלאה, אך לעתים קרובות עם ירידה בפרודוקטיביות ובמימוש העצמי ובתחושה של החמצה ועצב.

חוקרים

לחוקרים יש נטייה בלתי מרוסנת לאסוף מידע וזו התגובה המובילה עבור קבוצה זו. בעת שינוי הם מסתכלים על הנושא מכל הזוויות, דבר המסייע להם להמשיך הלאה. למרבה הצער, תוצר לוואי מוביל הוא "שיתוק ניתוחי" – במהלך ניתוח השינוי הם שקועים בו לחלוטין ומתקשים לתפקד מול נושאים נוספים. הדבר לרוב פוגע בפרודוקטיביות שלהם במהלך בחינת השינוי.

תומכים

התומכים הם אנשים הפתוחים בדרך כלל לשינוי ונרגשים לפוטנציאל העתידי שלו. הם שמחים על השינוי אך לא תמיד המובילים העיקריים שלו (למרות שהם עשויים להיות). בגדול הם שמחים לראות את השינוי ולעזור לדברים להתקדם.

נלחצים

עבור האנשים הנלחצים, שינוי מעורר לרוב תחושות חזקות של דחיפות. זה יכול להוביל להתנהגויות לשינוי, ולקפיצות קריירה מסוכנת שמשפיעות עליהם בטווח הארוך. (כגון פרישה עקב גחמה, וכו '). הם מגיבים לשינוי בפאניקה ובהחלטות לא רציונליות שלא נבחנו לעומק.

חולמים

החולמים תמיד מצליחים לראות את הטוב ביותר במצב הנוכחי, גם כאשר יש ראיות מוחלטות שמוכרחים להתקדם ולקבל שינוי כלשהו. ניתן לומר שהם מעט שאננים. בשל הפרספקטיבה הזאת, הם עלולים להחמיץ הזדמנויות לתכנן לעצמם מקום מתאים ב"סדר "החדש של הדברים.

משקיפים

אלו אנשים שבדרך כלל שקטים ורגועים ונוטים להמתין ו"לחכות ולראות" כיצד השינוי ישפיע. הם נבהלים לעתים נדירות, ומעדיפים לראות כיצד הדברים יתגלגלו באופן אורגני. הם עשויים לתמוך באופן שטחי בשינוי, אך בסופו של דבר הם עלולים לפרוש אם השינוי ייתפס כשלילי.

אגרסיביים

האגרסיביים חשים כעס כאשר הם מתמודדים עם שינוי בלתי צפוי. הם עשויים להתנגד לשינוי בחזקה ובהתנגדות נחרצת וכן להציג התנהגויות שליליות.

לאחר הבנת הקטגוריות השונות האפשריות להתמודדות עם שינויים, חשוב שהמנהלים יכירו בכך כי התמודדות עם שינוי הינה אינדיבידואלית וכי יש לסייע לכל חבר צוות להתמודד עם שינויים ארגונים בהתאם לאופיו ולדרכי ההתמודדות שלו.

כנס משאבי אנוש

אין תגובות

השאר תגובה