תזונה נכונה להעלאת הריכוז והפרודוקטיביות בעבודה

תזונה נכונה להעלאת הריכוז והפרודוקטיביות בעבודה

הגר שפר, נטורופתית ומומחית לתזונה טבעית, מסבירה על תזונה נכונה שתעלה את מידת הריכוז והפרודוקטיביות במהלך העבודה

שיתוף
הגר שפר, נטורופתית ומומחית לתזונה טבעית

הגר שפר, נטורופתית ומומחית לתזונה טבעית

תזונה נכונה ידועה כמשפרת את הבריאות שלנו, את הריכוז ואת התפוקה לטווח הארוך.

עובדים, אשר עובדים במשך שעות ארוכות וחווים במהלך יום העבודה רגעים של "משבר", עייפות ונפילת אנרגיה, נדרשים למזונות איכותיים שישמרו אותם ערניים ופרודוקטיביים לאורך כל היום.

הגר שפר, נטורופתית ומומחית לתזונה טבעית, מסבירה על תזונה נכונה במהלך יום העבודה.

אילו מזונות טובים בעיקר להמרצת הגוף, לריכוז ולהעלאת הפרודוקטיביות של העובדים בעבודה למשך שעות ארוכות?

"ישנם מספר מזונות שיתרמו לכם לריכוז וזיכרון טוב יותר וגם להתמודדות עם סטרס:

למזון פרו-ביוטי ישנה השפעה גדולה על המצב הבריאותי שלנו. במחקרים שנעשו בשנים האחרונות מצאו קשר בין סביבת החיידקים במעיים לבין תפקוד המוח.

תפקוד מוח תקין יכול להקטין מצבים של לחץ ועומס רגשי.

מומלץ לצרוך יוגורט פרו-ביוטי לא ממותק וללא תוספות מיותרות, כמה שיותר טבעי יותר טוב.

כמו כן גם בירקות מוחמצים, בעיקר כאלה שנעשים בכבישה ביתית, ישנה כמו גדולה של חיידקים פרו ביוטיים
וזה יכול להיות תחליף טבעוני בריא ומוצלח למי שלא צורך מוצרי חלב כמו יוגורט.

לאומגה 3 ישנה השפעה גדולה על מצב הרוח שלנו, מחקרים שנעשו הראו הפחתה משמעותית ברמות הסטרס ושיפור ניכר בזיכרון ובריכוז אצל מטופלים שצרכו אומגה 3 לעומת מטופלים באותו המצב שלא צרכו אומגה 3.

אומגה 3 עוזרת לשפר משמעותית את העצבנות והעייפות. היות והיא נחשבת לחומצת שומן חיונית, כזאת שהגוף אינו יכול לייצר בעצמו יש לקבל אותה מהמזון או מתוספי מזון למי שממש לא צורך דגים.

אומגה 3 ניתן למצוא בכמות גבוהה בדגי ים עמוק כמו: סלמון, הליבוט, סול, מקרל וסרדינים. אומגה 3 ממקור צמחי ניתן לקבל מזרעי צ'יה ומזרעי פשתן.

מחקרים הראו ששתייה של 5 כוסות תה ירוק ביום הפחיתה משמעותית את רמות הלחץ של הנבדקים והשפיעה בצורה ניכרת על המצב הבריאותי בכל הרמות שנבדקו.

תה ירוק נחשב לנוגד חמצון חזק ויעיל וקל מאד לשלב אותה בתפריט היומי.

מומלץ גם להשתמש באבקה של תה ירוק כמו מאצ'ה בתוך שייקים ואפילו בשילוב של מאפינס ועוגיות בריאות."

אילו מזונות מזיקים דווקא ופוגעים בערנות בעבודה?

"האשם העיקרי הוא הסוכר הלבן שמשפיע לרעה על רמות הריכוז והאנרגיה. צריכה מרובה של סוכר אם במזון ואם במשקאות מתוקים או קפה ותה עם סוכר, מרימים את רמות האנרגיה והריכוז לפרק זמן קצר ואז ישנה נפילת אנרגיה שגורמת לעצבנות, חוסר קשב ועייפות.

בשעות הצהריים לרב נוהגים העובדים לאכול ארוחה שלמה בשרית ו"כבדה" – כיצד זה משפיע על מידת העייפות למשך שעות היום שנותרו ומה ניתן לעשות כדי לתקן זאת?

ארוחת צהריים כבדה דורשת ממערכת העיכול עבודה מרובה, במצב כזה זה גורם לעייפות ותחושת נמנום, פחות ריכוז ובכלל הרגשה של חוסר חיוניות."

האם יש תפריט מיוחד לעובדי "הייטק" שעובדים מול מחשב מרבית שעות היום ונדרשים לריכוז ממושך?

"הסוד הוא לאכול הרבה ארוחות קטנות, להעדיף מתוקים טבעיים כמו פרי, או חטיף תמרים טבעי, לשתות הרב תה ירוק ולא להגזים עם הקפה."

מה היית ממליצה לאותם עובדים מבחינת שילוב של פעילות גופנית במסגרת מגבלות המשרד?

"פעילות גופנית היא חלק בלתי נפרד מאורח חיים בריא ותורמת לבריאות, ריכוז ותחושת חיוניות. אני ממליצה לשלב אותה ביום, בין אם זה הליכות או חוגי ספורט בערב, או לעשות שיחות טלפון שקשורות לעבודה תוך כדי הליכה.

להגיע על אופניים אם מתאפשר במקום העבודה או להשתמש בחדר כושר ובחוגי הספורט שחלק מחברות ההייטק מאפשרות לעובדים שלהם.

הרבה יותר קל להישאר עוד שעה בעבודה ולעשות אימון בעבודה או בחדר כושר בקרבת העבודה, מאשר להגיע הביתה ואז לצאת שדוב מהבית לפעילות גופנית."

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה