בדיקת אימיילים לאחר שעות העבודה מובילה לסטרס

בדיקת אימיילים לאחר שעות העבודה מובילה לסטרס

על פי מחקר של חוקרים מאוניברסיטת קולורדו ווירג'יניה טק, קריאת מיילים לאחר שעות העבודה עשויה להוביל ללחץ ולסטרס

שיתוף
ההשפעה של לחץ בעבודה

ההשפעה של לחץ בעבודה

לטכנולוגיה המתקדמת שהינה מבורכת ונדרשת בעולמנו כיום, ישנן גם השפעות מזיקות, כאשר אנשים מתקשים לשים גבולות ולהתנתק ממנה, ולמרות שקריאת מיילים לאחר שעות העבודה מובילה לפרודוקטיביות ולהצלחה בתפקיד, השפעותיה השליליות מוכחות, כך על פי המחקר.

המחקר של אוניברסיטת קולורדו ווירג'יניה טק אסף נתונים מ- 297 עובדים מבוגרים ובחן את השפעתה של הציפייה הארגונית לקריאה ומענה למיילים בשעות הערב והמנוחה של העובדים. המחקר גילה כי לא רק הזמן הנדרש מהעובדים לעסוק באימיילים לאחר העבודה שוחק אותם, אלא גם הציפיה והלחץ ממיילים שעתידים להגיע וההכרח להשיב עליהם.

מצב זה מוביל על פי תוצאות המחקר, לשחיקה הנובעת מחוסר איזון בין עבודה לבית – איזון המסתמן כחיוני לבריאות ולאיכות חייהם של העובדים.

המחקר גילה כי אנשים מרגישים חייבים להגיב על הודעות דואר אלקטרוני בכל שעות היום, מה שמביא אותם להיות מותשים רגשית כיוון שאינם מתנתקים מהעבודה בשום רגע. הם אינם יכולים להתנתק מהעבודה כאשר הם מגיעים הביתה ולכן לא מצליחים להתרענן באנרגיות חדשות ולמלא את המחסנים.

הנורמה של להיות "זמין תמיד" לעבודה, יוצרת מתח תמידי וחוסר מנוחה, כך על פי המחקר.

כאשר אנשים נמצאים בביתם או בבילוי מחוץ לבית ודרוכים בכל עת לקבלה והשבה על מיילים הקשורים לעבודה, הם לא נרגעים אף פעם. הדבר מזיק מאוד לבריאות הנפשית שלהם בטווח הארוך.

המחקר אף מציג את הבעיה העיקרית בקריאת מיילים לאחר שעות העבודה, שהיא הגוון האמורפי שהעניין מייצר, כאשר אין מגבלה לנוכחות המקוונת, ואין הגדרת שעות מדויקת בה נדרש להשיב על מיילים כשלאחר שעות אלו, מותר להתנתק. ארגונים אשר ישכילו להגדיר שעות מדויקות להתייחסות למיילים לאחר שעות העבודה, יאפשרו לעובדיהם את ההתנתקות וחידוש הכוחות לאחר שעות אלו. 

תוצאות המחקר מספקות תובנות לגביי מה מנהלים יכולים לעשות על מנת להקטין לחץ כרוני ותשישות נפשית הנגרמת על ידי ציפיות ארגוניות הקשורות לדואר האלקטרוני. מחברי המחקר קוראים למנהלים בארגונים לאכוף שיטות ארגוניות אשר תסייענה להפחית השפעות שליליות אלו ולהגן על העובדים שלהם בטווח הארוך. לדוגמה, איסור מוחלט על השבה למיילים לאחר שעות מסוימות, כך שאם העובדים ידעו שאסור להם ממילא להשיב, הם ככל הנראה יכנסו פחות לקרוא. הצעה נוספת שעלתה היא סופי שבוע ללא מיילים.

מחברי המחקר מעבירים את האחריות למנהלים בארגונים הקובעים בפועל את מדיניות חיבור העובדים לעבודה בכל זמן נתון ומבקשים מהם לטפל בכך על מנת למנוע מהעובדים לחץ נפשי שעשוי לפגוע בהם באופן משמעותי.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה