סימנים לכך שהעובד שלך בדרך לעזוב

סימנים לכך שהעובד שלך בדרך לעזוב

מנהלים פעמים רבות מופתעים כאשר מתרחשת נטישה המונית בחברה, אך גם כאשר עובד אחד מוכשר ומוצלח עוזב, הפגיעה יכולה להיות קשה

שיתוף

על מנת למנוע את אתגרי ההתמודדות עם עובדים מוכשרים שעוזבים בטרם הגעתם לדרך ללא מוצא, כדאי לשים לב לסימפטומים של עזיבה ממשמשת ובאה, על מנת שתוכלו לטפל בבעיות לפני שיהיה מאוחר מידיי. ישנן סיבות רבות ושונות לנטישת עובדים ואפילו עובד מוכשר אחד שעוזב עשוי לשבש באופן משמעותי את התנהלות החברה ותפקודה, במיוחד כשמדובר בעובד בעל תפקיד מפתח.

להלן כמה שינויים אצל העובד שיכולים להוות אינדיקציה לאפשרות שהוא עומד לעזוב:

שינוי בלבוש

עובדים אשר ניכר אצלם שינוי פתאומי ודרסטי בצורת הלבוש, בהחלט מצריכים בדיקה והתייחסות מיוחדת. עובד המגיע לעבודה מידיי יום בג'ינס וחולצת טריקו ולפתע מתחיל להגיע לעבודה במכנסיים מחויטים וחולצות מכופתרות, ייתכן ויוצא החוצה במשך היום או בסופו, לראיונות עבודה.

גם השינוי ההפוך בלבוש עשוי להיות אינדיקציה למצוקה. עובד למשל, שמגיע לעבודה באופן קבוע בלבוש מחויט ומסודר ופתאום מתחיל להגיע בלבוש זרוק ומרושל, יכול להצביע על מצוקה שמתבטאת בחוסר אכפתיות ובאדישות מצדו לעבודה. גם כאן יש לבחון ולבדוק לעומק האם העובד אינו מרוצה או שהוא מתוסכל ולברר מה ניתן לעשות בעניין בטרם הוא "יזלוג" החוצה.

ימי חופש בתדירות גבוהה

עובד אשר לוקח ימי חופש באופן פתאומי ובאופן ספורדי, מנצל את ימי המחלה שלו ונעדר באופן תכוף מהעבודה, עשוי לעשות זאת כיוון שהוא מחפש עבודה במקביל. הדבר נכון במיוחד כאשר אותו עובד לוקח חצאי ימי חופש. אם ניכר שבזמן בו העובד נוכח בעבודה הוא פחות משקיע ונראה לא "בעניינים", הנורה האדומה בהחלט צריכה להידלק.

חוסר עניין

חוסר עניין במתרחש בעבודה אינו מתבטא רק בלבוש או בנוכחות הפיזית. עובד שנהג להתבטא ולהביא עמדה, שהמעורבות שלו בחברה באה לידי ביטוי באופן ניכר ולפתע הוא אינו מתעניין בעבודה, נראה מרחף וכאילו הוא "לא שם", לא משתתף באופן אקטיבי בפגישות ומפסיק להעלות רעיונות, בהחלט מצריך מהמנהלים לברר מה הסיבה. ייתכן ועוברת עליו תקופה לא פשוטה שאינה קשורה להחלפת עבודה דווקא, כך או כך הצעת תמיכה ובירור עשויים להתקבל בברכה.

שפת גוף והבעות פנים

גם לשפת גוף יש את היכולת לשדר לנו אם העובד מרגיש חלק ממקום העבודה או שכבר לא. את ההתלהבות במימיקת הפנים ובשפת הגוף, קשה להסתיר. אם אתה חש שהעובד כבוי בתקופה האחרונה, שאינו מתלהב לקבל פרויקטים או לסיים אותם בזמן ושפת הגוף הכללית שלו אינה מבטאת שביעות רצון, מאוד כדאי לברר איתו את הסיבות לכך.

הפרודוקטיביות יורדת

ירידה משמעותית בפרודוקטיביות של העובד היא האינדיקציה הטובה ביותר להבין שמשהו קיצוני עובר עליו. האפשרות היא שמדובר במשהו אישי שאינו קשור לפן המקצועי ולא בהכרח קשור לרצונו לעזוב את החברה. אך בכל זאת ישנו סיכוי שזה כן המצב. גם אם תבררו עם העובד את הסיבות לשינוי בהתנהגותו או לירידה בפרודוקטיביות העבודה שלו, לא בהכרח הוא ישתף פעולה ויספר לכם. עם זאת, תוכלו לכוון אותו להיפתח ע"י שאלות מנחות כגון: האם טוב לך בעבודה, האם אתה מרוצה מתפקידך? כיצד אתה רואה את עצמך מתפתח כאן בטווח הארוך? ייתכן והעובד שמעוניין לעזוב, ימצא בשאלות אלו מעין גלגל הצלה וירגיש נוח לשתף אתכם הסיבות שמביאות אותו לחפש עבודה חדשה. במידה ותצליחו לטפל בהן, ייתכן ותצליחו לשמר את העובד בהצלחה. 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה