לקראת חופשת פסח: מדיניות ילדים במקום העבודה

לקראת חופשת פסח: מדיניות ילדים במקום העבודה

חופשת פסח הארוכה כבר בפתח ועובדים רבים שוקלים להביא את ילדיהם הקטנים לעבודה למספר ימים או שעות במהלך החופשה. כמנהל, עליך ליישם מדיניות וכללים לגביי ילדים במקום העבודה

שיתוף
ילדים ושוק העבודה

הכללים לגבי ילדים במקום העבודה משתנים בין סביבות העבודה ומדיניות החברה. חברות צריכות לשקול מדיניות רשמית בנושא ילדים במקום העבודה ולשקף את המדיניות הזו לעובדים, עוד בטרם מגיע החג.

להלן הדברים שעליך כמנהל לקחת בחשבון, בטרם אתה מאשר לעובדים להביא את הילדים שלהם לעבודה:

בטיחות

אם העסק שלך מנוהל במשרד שבו הפריט המסוכן ביותר הוא סכין מכתבים, אתה יכול לקבוע כי העסק שלך ידידותי לילדים. עם זאת, ילדים ללא השגחה נוטים להיקלע לסכנות שאתה אפילו לא חשבת עליהם. הם יכולים למשוך פריטים כבדים מעל שולחנות, להכניס סיכות מהדק לשקע, לשחק עם כבלים של חשמל. לכן במידה ואתה מאשר הבאת ילדים למקום העבודה, חשוב לוודא שהם לעולם לא יישארו ללא השגחת הוריהם.

פרודוקטיביות

גם ובמיוחד הילדים החמודים ביותר, תמיד ירצו לדעת הכל, לשאול שאלות ולגלות כמה שיותר על סביבת העבודה שלכם. ילדים הם סקרנים מטבעם, במיוחד ילדים קטנים. לכן חשוב שתיקח בחשבון שהבאת ילדים לעבודה, ללא ספק תפגע בפרודוקטיביות של העובדים. אין מדובר רק בתפוקתם של ההורים שלהם, אלא גם של כל הסביבה. קשה מאוד לעצור ילד מלהתעניין ולפנות לעובדים אחרים בחברה, להתרוצץ במסדרונות, להיכנס לחדרים ולשאול שאלות. חשוב לקחת בחשבון את הנושא הזה, ולקבל מראש את העובדה שהפרודוקטיביות הכללית תרד בזמן שילדים יגיעו למקום העבודה.

כללי התנהגות

לעובדים רבים אין מושג לגביי כללי ההתנהגות הנאותה כשהם מביאים את הילדים למקום עבודתם. לך כמנהל יש את האחריות לספק לעובדים את הכללים הללו, ברורים ככל האפשר. כללים כגון: אין לשחק עם ציוד משרדי, אין לאכול בשטח המשרדים, אין לרוץ במסדרונות וכד', צריכים להיות כתובים וידועים מראש לכלל העובדים.

ביטוח

בטרם אתה פותח את שערי החברה לילדים הצעירים, חשוב שתבדוק את סוגיית הביטוח בחברה שלך. ייתכן ותגלה כי מבחינה משפטית נאסר להביא ילדים למקום העבודה בחברה שלך, כיוון שהביטוח שלך אוסר על קטינים לשהות בסביבת העבודה.

ימים מרוכזים

במידה וישנה אפשרות משפטית להביא את הילדים לחברה, רצוי לעשות את זאת בימים מרוכזים שנקבעו מראש. אפשר להחליט על יום אחד במהלך החופשה, או מספר ימים, בהם העובדים יהיו רשאים להביא את ילדיהם לחברה. לימים הללו תוכלו להיערך מראש מבחינת הפעלה, ארוחות, השגחה והבנה מראש, כי ימים אלו יהיו פחות פרודוקטיביים מבחינת התפוקה של העובדים.

פעילויות לילדים

כדי להפוך את שהות הילדים במקום העבודה לנעימה ונוחה ככל האפשר, חשוב להיערך מראש לביקורם של הילדים. חברות רבות הופכות את אחד מחדרי הישיבות בחברה, לחדר משחקים ליום אחד. בחדר מותקנת טלוויזיה ואפשר להקרין לילדים סרט נחמד שהם אוהבים. אפשר לצייד את החדר במשחקי קופסה לילדים או בקונסולות ומשחקי וידאו. להכין צלחות עם ממתקים וחטיפים ובקבוקי שתיה, חוברות צביעה, ספרי קומיקס וכל מה שמעניין את הילדים בהתאם לגילם. חברות מגדילות ומביאות מפעיל לילדים שמגיעים לחברה בחופשת הפסח, בכך הן מוודאות שהילדים יהיו עסוקים וההורים שלהם יוכלו להמשיך לעבוד.

קיצור שעות העבודה

דבר נוסף שחשוב להבין ולהיערך לא מבעוד מועד, שבימים בהם העובדים יביאו איתם את הילדים לעבודה, הם לא יישארו לעבוד את אותן השעות שהם עובדים בדרך כלל – בהנחה שמדובר במשרה מלאה. הילדים ככל הנראה לא יחזיקו מעמד למשך 8 שעות ויותר בסביבת העבודה. לכן חשוב להיערך לכך בהתאם, ולדעת מראש שבימים הללו העובדים יצאו מהעבודה מוקדם יותר. לכן אם ישנן משימות דחופות או יעדים מוגדרים לזמנים מסוימים, כדאי לדחות את הימים בהם הילדים אמורים להגיע, למועד נוח יותר ולתקופה בה אין לחץ בעבודה.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה