מחקר HR הינו דיסיפלינה חדשה יחסית, המהווה את אחד הכלים האסטרטגיים החשובים ביותר עבור קהילת משאבי אנוש, במדידה והערכת ביצועים והישגים של עובדי הארגון. ה- HR Analytics מספק כלי מחקר וסטטיסטיקה ייעודיים לצרכי קהילת ה-HR. כדי לקבל תמונה שלמה, עדכנית ומקצועית, המודל של HR Analytics מאפשר למנהלי משאבי אנוש לעבוד על בסיס נתונים שקיימים במאגרי ה- HR וכן במידע הקיים בשאר מחלקות הארגון.
האינטגרציה בין הידע הקיים בידי מנהל משאבי אנוש לבין זה הקיים במערכות אחרות בארגון, לצד היכולת של המודל לשכלל שאלות מורכבות, תוך שילוב פקטורים לא מספריים – הופך אותו למודל האופטימאלי למנהלי משאבי אנוש המתבקשים, היום יותר מתמיד, לבצע הערכות מקיפות, חוצות ארגון, על תפקוד עובדים ברמה הפרטנית, מחלקות וצוותים ברמה הקבוצתית ועל הישגים של מנהלים בארגון.
HR Analytics מאפשר למנהלי משאבי אנוש לבצע הערכות מדויקות של סיכונים, עלויות, עמידה ביעדים, תשואות ועוד פרמטרים הניתנים, ברמה זו או אחרת לכימות. לצד פרמטרים שלא ניתנים לכימות כגון: יחסי אנוש, לויאליות לארגון, הזדהות עם מטרות הארגון, עבודת צוות, פוטנציאל לעתודה ניהולית ועוד. כך ניתן להגיע לכדי משוואה אחת, המנפיקה דו"ח אחד המאפשר לקבל תמונה חדה של הנושא הנבדק (הערכת כלל עובדי החברה או הערכת עובד ספציפי לקידום או מעבר לתפקיד אחר בארגון). כאשר מטמיעים את המודל בארגון בצורה מקצועית ולומדים לעבוד אתו נכונה, אין כמעט נתון שלא ניתן לגזור ממנו.
המודל של HR Analytics אמנם חדש יחסית, אבל מודל האב ה- Analytics עצמו ככלי לניתוח מחקרי אינטגרטיבי, משמש מזה שנים חוקרים בתחומי מדעי ההתנהגות, שכן הוא מאפשר יישומים מגוונים.
האתגר המקצועי החדש העומד כיום בפני קהילת ה-HR הוא להטמיע את מודל ה-Analytics וללמוד את סוגי המחקרים השונים המגוונים שניתן לבצע באמצעותו, וכן לדעת להתאים את סוג המחקר לסוג לנושא המחקר, בכדי ליישם שיטות מחקר מתקדמות ואפקטיביות.
מילת המפתח בקבלת החלטות בארגון היא ידע – וידע זה כוח. מקור הכוח, להלן הידע, שכל כך חיוני לארגון בעיקר בתקופות קריטיות של קבלת החלטות גורליות – עובר כעת מידיהם של מנהלי פיתוח עסקי, כלכלנים ורואי חשבון לידיהם, או נכון יותר לידיהן המטופחות – של מנהלות משאבי אנוש בארגונים המודרניים.