בדיון שהתקיים השבוע בוועדת החינוך בכנסת בנושא עתיד פרויקט פר"ח, עולה כי הפרויקט (בו סטודנטים מתנדבים לחנוך ילדים עם קשיים בתמורה למלגות כספיות) נמצא בקשיים. קיימת ירידה ניכרת בביקוש, בעיקר בצפון ובדרום, שם שגשג הפרויקט בשנים עברו כתוצאה מקיומה של מצוקת עבודה באותם אזורים וכן הצורך בסיוע לקהילות חלשות. לדברי עמוס כרמלי, מנכ"ל פר"ח, הירידה בביקוש לפרויקט ירד בפריפריה בעקבות גידול במלגות סטודנטים חילופיות וממתן שנת לימודים חינם בפריפריה.
יו"ר ועדת החינוך ח"כ אלכס מילר מישראל ביתנו, אמר כי פר"ח חשוב מידי הן לסטודנטים והן לתלמידים ואסור לתת לפרויקט לגווע. לדבריו, ועד ראשי האוניברסיטאות צריך לשקול תמריצים בצורה של הטבות אקדמאיות ולא רק כספיות, כדי לעודד סטודנטים לקחת חלק בפרויקט חינוכי חשוב זה.
עפרי רביב, סגן יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר כי "המלגה לא עודכנה משנת 2001 ואיבדה את כוח המשיכה שלה. התחרות בכל שנה גוברת מול מלגות שמתעדכנות". לדבריו, פרויקט פר"ח הוא בין הפרויקטים המורכבים ביותר המוצעים לסטודנטים, אך הוא חייב להתעדכן הן מבחינת סכום המלגה והן מבחינת המשימות המוצעת לסטודנטים.
משה ויגדור, מנכ"ל המל"ג ויו"ר הנהלת פר"ח, אמר כי בפר"ח נערכים לקראת חובת המכרז. ויגר: "אנחנו לא סבורים שגורם מסחרי יוכל לבצע טוב יותר את הפרויקט מאשר מכון וייצמן. אנחנו משקיעים מאמץ כדי למצוא פתרון לבעיה".
ח"כ מילר אמר כי הוועדה תקיים ישיבת מעקב במהלך החודשים הקרובים וכי בכוונתה לקרוא לוועד ראשי האוניברסיטאות, למועצה להשכלה גבוהה ולמשרדי החינוך והתמ"ת, לחשוב על פתרונות אופרטיביים להחיות את פרויקט פר"ח, כך שימשיך להוות מקור תרומה לקהילה, לצד אתגר תעסוקתי והכנסה מכובדת לציבור הסטודנטים.