4 קוטלי הקריירה המסוכנים ביותר

4 קוטלי הקריירה המסוכנים ביותר

מה מאיים על הקריירות שלכם ושל העובדים שלכם? כיצד מזהים את קוטלי הקריירה ואיך עוצרים אותם בזמן?

שיתוף
הצלחה בקריירה

הצלחה בקריירה

אפשר להיות חכמים, מוכשרים, מלומדים, מקושרים היטב ובעלי מוטיבציה גבוהה מאוד ומוכנות להשקיע בקריירה אבל… משהו שם לא יעבוד. קשה ולעתים כמעט בלתי אפשרי להסביר היעדר הצלחה אצל אדם שהוא כל כך בנוי להצלחה ויש לו את כל המעלות וכל ההזדמנויות לפניו… 

מאמר באתר משאבי אנוש The Undercover Recruiter מסמן את 4 קוטלי הקריירה המסוכנים ביותר:

1. היעדר עניין באחרים. אחת התכונות החשובות ביותר לקריירה בכל תחום זו היכולת להקשיב לאחרים, להתעניין באחרים, לזהות מה הם רוצים, מה מפריע להם, למה הם מצפים… וגם, להקשיב רק כדי לגרום לאחר להרגיש חשוב ומוערך. אנשים שלא מסוגלים להקשיב (לעמיתים, לעובדים, למנהלים, ללקוחות, לשותפים…) לא יוכלו לפתח קשרים אמתיים והם לא יזכו בהערכת הזולת, מה שמהווה קוטל קריירה רציני.

2. חוסר יכולת לנצל הזדמנויות. אנשים מוכשרים ושאפתניים נוטים לחשוב שהם מייצרים לעצמם הזדמנויות והם בעיקר חושבים שהסוד להצלחה הוא תכנון. אבל, לחיים יש את הדרך שלהם. דברים פשוט קורים. מבלי שתכננו, מוקדם יותר מכפי שציפינו, מאוחר יותר מכפי ששיערנו, או שהם פשוט קורים אחרת. אחד מקוטלי הקריירה המסוכנים ביותר הוא חוסר מסוגלות לזהות הזדמנויות כשהן רק צצות וחוסר יכולת להגיב מידית למצבים בלתי צפויים וכמובן בלתי מתוכננים.

3. חוסר יכולת לזהות מקורות מהימנים ולהבחין בין מקור איכותי למקור לא איכותי. העיוור מוביל את העיוור. כיום כל אחד מגדיר את עצמו כמומחה, כיועץ, כאשף, כמנהל בכיר… כל אחד שפותח עמוד עסקי בפייסבוק (בחינם) מגדיר את עצמו כמוביל בתחום… מה שמבדיל בין מקצוען שמסוגל למנף את הקריירה שלו לבין מקצוען שלא מסוגל לעשות זאת זו בעצם היכולת להבחין, לקרוא בין השורות, ולזהות את המקורות האיכותיים. זו היכולת לדעת מי באמת מנהל את ההצגה (כשכולם צועקים שהם המנהלים). זה היכולת לדעת מי באמת מבין, מי באמת אוחז בנתונים המדויקים והרלוונטיים, מי מוסר גרסה מדויקת ואמינה יותר ולסנן אותם משאר בעלי האינטרסים וחסרי ההבנה. מי שאין לו את ההבחנה הדקה הזו או לא מסוגל להקשיב לקול הפנימי שלו (ולסמוך עליו) צפוי לפגוש בקוטל הקריירה מהסוג הזה.

4. חוסר התמדה בתהליך הלמידה. אנשים מאוד מוכשרים, מקצועיים ומשכילים מגיעים באיזשהו שלב לנקודה שבה הם מפסיקים ללמוד. הם אפילו מתחילים לדבר בשחצנות, בנימה שמרמזת שהם כבר יודעים הכול, ראו הכול, עשו הכול, מכירים את כולם… השלב הזה שבו מפסיקים ללמוד לא מסמן את ההגעה לפסגת ההר אלא דווקא את נקודת ההתדרדרות. זה השלב המסוכן והוא קוטל קריירה שכן היום, כשהטכנולוגיה מתקדמת, הרגולציה משתנה, כללי המשחק משתנים (ומפתיעים) ושחקנים חדשים נכנסים למשחק עם כללי משחק חדשים – הרי שמה שידענו אתמול כבר לא רלוונטי להיום. לכן, היכולת ללמוד כל הזמן, בכל מקום, מכל אדם ומכל סיטואציה (ולהקיש את ההקשות על מנת להסיק מסקנות) היא קריטית להצלחה בקריירה. מי שלא מסוגל או איבד את המסוגלות ללמוד צפוי להיתקל בקוטל הקריירה מהסוג הזה.

נפתחה ההרשמה המוקדמת לכנס פיתוח ארגוני. מהרו להבטיח את מקומכם! פרטים והרשמה כאן

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה