בקשת עזרה היא צעד לא גברי

בקשת עזרה היא צעד לא גברי

מחקר חדש מראה לנו כי מנהיגים גברים שמבקשים עזרה נתפסים כחלשים יותר. נשים פטורות מהסטיגמה הזאת

שיתוף
נוכחות ניהולית

נוכחות ניהולית

מנהיגים גברים שמבקשים עזרה בעבודה נתפסים על ידי הקולגות שלהם כמתאימים פחות לתפקיד בהשוואה לאלה שאינם מבקשים עזרה. תפיסה זו יכולה למצוא את דרכה להערכות ביצועים, כל על פי מחקר שפורסם באפריל השנה ב-The Leadership Quarterly.

דנה וילקי מארגון משאבי אנוש SHRM כותבת שממצאים אלה מעלים שאלות על אפליה המבוססת על סטריאוטיפים מגדריים, בעיקר מפני שהמחקר מצא שלמנהיגות מהמין הנשי המבקשות עזרה לא מודבקת סטיגמה כזאת.

"נערם גוף של עדויות מחקריות שבחנו את ההתנהגויות שנחשבות מגונות אצל נשים, אבל בהתחשב בחפיפה הנתפסת בין תפקידו המגדרי של הזכר לבין תפקיד המנהיג, פחות תשומת לב הוקדשה להתנהגויות שאסורות במידה מסוימת על מנהיגים גברים," כתבו החוקרים מאוניברסיטאות דיוק, סן דיאגו ופיטסבורג.

בחלקו הראשון של המחקר 144 סטודנטים לעסקים משני המינים, בני 25 עד 35, חולקו לשבעה תפקידי הנהגה שהתמקדו בפיתוח כישורים בסביבה מאתגרת ובלתי מוכרת. התפקידים כללו: התקדמות במזחלות שלג, טיפוס הרים, רכיבה על אופניים על הרים, טיפוס על סלעים בצ'ילה, טיפוס הרים בשמורות טבע ופארקים באלסקה, טיפוס על הר קילימנג'רו וספארי בערבות טנזניה וטיפוס הרים בפארק לאומי בוויומינג.

גבר, תסתדר לבד!
המשתתפים מונו אקראית להיות "מנהיג/ת היום", ואז ציפו מהם לארגן, לתאם ותכנן את כל פעילויות החוץ והלמידה. בסוף כל יום פעילות, המשתתפים מילאו שאלון על יכולותיהם של המנהיגים. "חיפוש עזרה קושר באופן שלילי ליכולותיהם של מנהיגים זכרים בעוד שלא היה קשר מובהק בין בקשת עזרה לבין תפיסת היכולות של המנהיגות הנקבות," כתבו החוקרים.

בחלק הבא בחנו החוקרים האם סגנון מנהיגות בין אישי, כזה שמקושר לנשים, יחמיר תפיסה של חולשה אצל גברים. המשתתפים התבקשו לדמיין שהם עובדים בחברה פיקטיבית והתבקשו להעריך את היכולות של מנהל/ת בכיר/ה שנקרא/ה מר או גברת כריס בנט, על בסיס מפגשה שארגן/ה כדי לדון בלקוח גדול. המשתתפים מונו אקראית לתפקידים בפגישה, שבה המנהיג/ה ביקש/ה או לא הדרכה או עזרה מהאחרים, והמנהיג/ה השתמש/ה או לא בסגנון מנהיגות בין אישי או בגישה עצמאית יותר של קבלת החלטות. בהמשך דירגו המשתתפים את היכולות, ההתאמה, האינטליגנציה והביטחון העצמי של המנהיג/ה.

מנהיגים זכרים שביקשו עזרה הוערכו כמתאימים פחות לעומת מנהיגים זכרים שלא ביקשו עזרה, ללא קשר לסגנון הניהול. החוקרים הזכירו שהעיתונות מלאה בסיפורים על מנהיגים שכשלו כי לא ביקשו עזרה. המחקר החדש שופך אור על הסיבות לכך.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה