90% מהעולים החדשים שהגיעו השנה לארץ עם "נפש בנפש" – מצאו עבודה

90% מהעולים החדשים שהגיעו השנה לארץ עם "נפש בנפש" – מצאו עבודה

ארגון "נפש בנפש": השנה הגיעו לארץ 5,000 עולים חדשים מצפון אמריקה ומבריטניה - 90% מצאו עבודה בטווח של שנה מיום עלייתם.

שיתוף
ארגון נפש בנפש
ארגון נפש בנפש

ארגון "נפש בנפש" מלווה עולים חדשים מארה"ב, קנדה ובריטניה מזה עשור. לקראת התרחבותו למדינות נוספות הציג הארגון, המסייע לעולים במציאת עבודה ולימודים, נתונים מרשימים על תוצאות פעילותו.

על פי נתונים שהוצגו בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, עולה כי 90% מהעולים לארץ דרך "נפש בנפש" מצאו עבודה בתוך פחות משנה.

יהודה תמר, כלכלן במרכז המחקר והמידע של הכנסת, אמר כי בשנת 2009 נאמדה האוכלוסייה היהודית מחוץ לישראל בכ-7.7 מיליון נפש, מתוכם 5.3 מיליון יהודים בארה"ב וכ-375,000 יהודים בקנדה. הווה אומר שכ-75% מיהדות התפוצות מתגוררים בצפון אמריקה, ברובם המכריע בארה"ב, והם מאגר העלייה הגדול לארץ. תמר הדגיש את חשיבות פעילות "נפש בנפש", שכן עד היום לא באה לידי ביטוי גידול האוכלוסייה היהודית בארה"ב גם בעליה לארץ – דבר ש"נפש בנפש" משנה בעשור האחרון.

סמנכ"ל "נפש בנפש" דני אוברמן, ציין כי בשנת 2010 סייע הארגון ל 4,800 עולים, והשנה יעלו לארץ במסגרתו כחמשת אלפי איש, ובכך ירשום הארגון 30,000 איש שעלו מאז הקמתו. הוא הוסיף כי 90% מהעולים הושמו בעבודה בתוך פחות משנה מיום עלייתם, הגיל הממוצע של העולים הוא 32, וכ-70% אחוז מהמשפחות הן דתיות. לעומת זאת, רוב הרווקים העולים אינם דתיים והם בוגרי פרויקטים כגון "תגלית" ו"מסע". הארגון מקבל פניות רבות של צעירים אמריקאים המסיימים את לימודיהם אך לא מצליחים להשתלב בעבודה. החסמים העיקריים לעליה היא תעסוקה, בירוקרטיה והשתלבות חברתית וכלכלית.

אוברמן: "רוב העולים כיום הם קרובים, חברים ושכנים של עולים שעלו בעבר. יש לנו מאגר של 3,500 עולים, שברגע  שמתפנה משרה במקום עבודתם  – הם מיד מדווחים לנו וכך מוצאים עבודה לבאים אחריהם."

אוברמן ציין כי מדי שנה מתקיימים כ-500 אירועי עליה, בהם נציגי הארגון נפגשים עם כ-7,000 עולים פוטנציאליים.

מייסד הארגון, טוני גלברט הדגיש כי "הנתון החשוב ביותר הוא ש-98% מהעולים נשארים בארץ – לא משנה לאיזה מקום בארץ הם מגיעים. הרווח שהעולים מביאים עימם  עוד לפני תשלום המיסים, פתיחת העסקים, הרווח הדמוגרפי וכד', הינו מיליארד ש"ח."

גלברט הוסיף כי "אם הסיוע הממשלתי יוגדל נוכל להכפיל, לשלש ולרבע את מספר העולים מדי שנה. אני תורם מזמני, מכספי ומרצוני לפרוייקט הציוני החיוני הזה, מכיוון שאני אוהב את מדינת ישראל ואמשיך לתת את כל כולי לסייע ליהודים להגיע ארצה. עוד חשוב לציין שהפעילות שלנו מתקיימת בשיתוף פעולה מלא עם הסוכנות היהודית ומשרד הקליטה." 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה