בני דור המילניום רוצים יותר מכל דור אחר בשוק העבודה מעסיקים אמינים, שקופים והוגנים. הם עושים יותר מאמצים ונעזרים ביותר פלטפורמות כדי לברר את האמת, את כל האמת ורק את האמת על הארגון לפני שהם מגיעים לראיון עבודה או לפני שהם בכלל שולחים קורות חיים. אם לסכם במשפט קצר, בני דור המילניום הם רודפי האמת והשקיפות!
למרות כל זאת, כאשר מדובר על פרטים של המעסיק שאליו הם שוקלים להצטרף, סקר חדש – New Norms @ Work – מראה לנו שדווקא לבני דור המילניום יש נטייה לשקר (פי שניים יותר מעובדים בדורות אחרים) באשר לכך שפוטרו ממקום עבודה קודם.
מהסקר, שבו השתתפו 1,000 עובדים במשרה מלאה בשוק העבודה האמריקאי, אנו למדים כי 70% מקרב בני דור המילניום ישקרו בצורה זו או אחרת על מנת "לספר מחדש" את הדרך שבה הם סיימו את יחסי העבודה. כלומר במידה ופוטרו, הם יעשו מאמצים להציג את התמונה באור אחר כאילו בחרו לעזוב או הועזבו מסיבות שאינן תלויות בהם.
מהסקר עולה כי 31.5% מקרב בני דור המילניום יגידו במפורש שעזבו מקום עבודה קודם, למרות שפוטרו, זאת לעומת רק 16.1% מקרב העובדים המבוגרים יותר (מדור ה- X והבייבי בום).
קת'רין פישר, מומחית קריירה בלינקדאין, מציעה הסבר לתוצאות הסקר לפיו: "בני דור המילניום ממוקדים מאוד בעיצוב המותג שלהם, מיתוג עצמי, שלהם כעובדים מקצועיים. הם לא יכתבו דברים שליליים על המעסיקים בהווה או בעבר ובכלל לא יזכירו שום אירוע מקצועי באור שלילי. כל המיקוד שלהם הוא סביב המיתוג שלהם כאנשי מקצוע מהשורה הראשונה".
פישר עוד מוסיפה ומציינת כי בני דור המילניום מאמינים כי על ידי כך שיסתירו את העובדה שפוטרו מעבודה קודמת, גם אם זה כרוך בשקרים, הם יגדילו את הסיכוי שלהם להתקבל וגם לזכות בשכר התחלתי הוגן יותר.