האם רובוטים יחליפו את עובדי המזון המהיר?

האם רובוטים יחליפו את עובדי המזון המהיר?

רשתות המזון המהיר חייבות לשמור על רמת מחירים נמוכה ואחת הדרכים לחתוך בעלויות היא צמצום ההוצאה על השכר. יש מי שחושב שמטבחי ההמבורגרים יהפכו אוטומטיים

שיתוף
עובדי ענף המזון

האם בקרוב רשתות המזון המהיר יוכלו להיפטר ממחלקות משאבי אנוש שלהן? "דמיינו את התור שסניף המקדונלד'ס המקומי שלכם אילו היה אוטומטי כמו פסי הייצור של מכוניות בדטרויוט," מציע טוד וסרמן מאתר משאבי אנוש mashable.

נשמע רחוק מדי? דוח חדש שפרסמה פירמת הפיננסים Cornerstone Capital Group מעלה בצורה מוחשית למדי את האפשרות שהאנשים שמאחורי הדלפק ייעלמו בזה אחר זה בעתיד הנראה לעין. הגורמים העיקריים לכך הם עלייה חדה במחירי המזון שתיגרם בשל שינוי האקלים, ההשלכות הלא ברורות של תכנית Obamacare (שעשויה להקפיץ את מחיר ההעסקה ואולי מקבילה להעלאת שכר המינימום בישראל שרלוונטי לעובדים ברשתות המזון המהיר) ומגמות בשכר שעל פי הדוח הן "הופכות יותר ויותר למוקד של מאבקים חברתיים ופוליטיים."

כיוון שמחירי המזון ומחירי כוח האדם מהווים 60% עד 70% מהרווחים של התעשייה, הגורמים האלה מאיימים על קטגוריה שכבר עכשיו פועלת על מתח רווחים דק. העלאת מחירים אינה פתרון אפשרי כיוון שמזון מהיר הוא תחום רגיש מאוד למחירים.

הקופאים ייעלמו ראשונים
עם זאת, ג'ון ווילסון, ראש תחום ממשל תאגידי, מעורבות ומחקר בחברת Cornerstone Capital שפרסמה את הדוח, אמר שאיננו צפויים לראות מטבחים אוטומטיים במשך עשור נוסף פחות או יותר. מצד שני, אנו כבר רואים אפליקציות ניידות שמאפשרות ללקוחות להזמין את האוכל שלהם מראש, ואז לאסוף אותן בדלפק, מה שיש בו פוטנציאל לייתר את עבודתם של הקופאים. טכנולוגיה כזו עשויה לצמצם עלויות בכך שתהפוך את העסק ליעיל יותר. "כאשר זה אפשרי, טכנולוגיה המשמשת להזמנות (מכונות אוטומטיות, אפליקציות, הזמנות אונליין), עשויה להאיץ את התהליך, לשפר את הדיוק ולהפחית את עלויות העבודה של הזכיין, כך שיוכל לשמור על מתח הרווחים הנוכחי שלו," אמר דארו טריסאנטו, סגן נשיא בחברת Technomic שעוקבת אחר תעשיית המזון המהיר.

טריסאנטו בטוח פחות מווילסון בנוגע למטבח האוטומטי. לדבריו של טריסאנטו האוטומציה יכולה לשפר את יעילות העבודה ולהפחית עלויות, אבל רק עד לגבול מסוים, והיא תעלים את המגע האישי של הטבח או השף (מגע שממילא אינו קיים כבר ברשתות כמו מקדונלד'ס). "השינויים האלה עשויים להיות רצויים פחות מבחינתם של הצרכנים. יותר מהכול, האוטומציה היום עשויה לחסוך כמה דולרים, אך סביר שלא תהיה לה השלכה גדולה על מפעילי המסעדות שמתמקדים וימשיכו להתמקד בשירות, אירוח וחיוך ידידותי," אמר טריסאנטו.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה