הפרדה בין נשים לגברים במשרד

הפרדה בין נשים לגברים במשרד

מחקר שבוצע ב-MIT גילה שעובדים במשרדים שאינם מעורבים מגדרית מאושרים יותר. האם כדאי לבצע הפרדה?

שיתוף
אפליה נגד נשים

אפליה נגד נשים

אם אושרם של העובדים חשוב לכם, אולי הגיע הזמן לשקול משרדים נפרדים לגברים ולנשים. זאת לא המלצה מהרבנות, אלא מסקנות מממצאי דוח חדש שטוען שבני שני המינים מאושרים יותר כאשר הם עובדים בחברת בני מינם בלבד.

המחקר שבוצע ב-MIT גילה שגברים ונשים חשים נוח יותר כאשר המשתייכים או המשתייכות למגדר השני אינם נמצאים בסביבה. החוקרים מצאו רמות גבוהות יותר של שביעות רצון בקרב גברים כאשר לא נאלצו "ללכת על ביצים" סביב נשים, ואילו הנשים היו מאושרות יותר כאשר לא היו צריכות להתנהל בסביבה "עמוסת טסטוסטרון".

בכל מקרה, אם אתם רוצים מקום עבודה פורה, משתלם עדיין לערבב בין שני המינים כיוון- אף על פי שהמחקר גילה שגברים מעדיפים לעבוד בסביבת גברים ונשים בסביבת נשים – שהעובדים יצרניים יותר כאשר הם חולקים את מקום העבודה עם בני או בנות המגדר השני.

"כולנו חושבים שאנו חיים בחברה פלורליסטית במסגרת מגוונת מבחינה אנושית. אבל כאשר מתחיל להיווצר לחץ, כאשר חברינו לעבודה אינם חושבים כמונו, יכולים להיווצר חיכוכים," אמר ד"ר שרה אליסון, אחת ממחברות המחקר ומרצה בכירה לכלכלה ב-MIT. "עובדים אהבו את הרעיון של מגוון אנושי יותר מאשר הם אהבו את המגוון האנושי בפועל."

משרדים מעורבים רווחיים יותר

המחקר השתמש בנותני הכנסות של שמונה שנים ובתוצאות סקרם מ-1995 עד 2002 מפירמה לשירותים מקצועיים שעובדת עם יותר מ-60 משרדים בארצות הברית ובמדינות אחרות. הנתונים כללו משרדים של גברים בלבד ומשרדים של נשים בלבד וכן משרדים מעורבים. הסקר מדד שיתוף פעולה, אמון והנאה מהעבודה. החוקרים מ-MIT הצליבו את הנתונים עם מספרים שמשקפים רווחיות ומגוון אנושי. נמצא שמעבר להכול משרדים חד-מיניים דיווחו על אושר רב יותר, אבל נראתה תפנית כשדובר על רווחי החברה.

החוקרים גילו שאילו משרדים חד מיניים היו מעורבים, אז הרווחים היו עשויים לעלות ב-41%. "במשרדים ההומוגניים יש רמות גבוהות יותר של הון חברתי," אמרה אליסון. "אבל התפנית המעניינת היא… שרמות גבוהות יותר של הון חברתי אינן חשובות מספיק כדי לגרום למשרדים האלה להפגין ביצועים טובים יותר. ייתכן שהעובדים מאושרים יותר, ייתכן שנוח להם יותר, ייתכן שאלה מקומות שיש בהם שיתוף פעולה, אבל נראה שהביצועים שלהם טובים פחות."

נוסף על כך החוקרים מצאו גם שרק התפיסה שהפירמות מגוונות הספיקה כדי לייצר שביעות רצון בקרב העובדים – אבל התפיסה הזאת לא התרחשה בהכרח במקומות שבהם מגוון מגדרי רב יותר לווה בתוצאות טובות יותר בשורה התחתונה. "משרדים שבהם אנשים חשבו שהפירמה מקבלת מגוון אנושי היו מאושרים יותר ומשתפי פעולה יותר," אמרה אליסון. "אבל זה לא היתרגם להשפעה כלשהי על ביצועי המשרד."

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה