תגיד, העובדים שלך אוטיסטים?

תגיד, העובדים שלך אוטיסטים?

כן! ישנם ארגונים במשק שאמנם מפלים מועמדים אוטיסטים אבל - לטובה. מדוע כדאי גם לכם לגייס עובדים עם אוטיזם

שיתוף
ג'רי סיינפלד

ג'רי סיינפלד

ג'רי סיינפלד התוודה בשבוע האחרון בראיון טלוויזיוני כי הוא נמצא על ספקטרום האוטיזם. מאחר שהמראיינים אינם אנשי מקצוע המבינים בתחום, נניח שדבריו כנים ונכונים.

וידוי כזה של אישיות פופולרית נערצת, מעלה על סדר היום את הנושא, וכך מעלה גם את הפופולריות של האוטיזם על הפן החיובי שלה. זוהי דרך לעודד מעסיקים לגייס עובדים בעלי אוטיזם. לא רק לשם הגברת השיוויוניות, אלא לצורך הגברת התפוקות וההצלחות בארגון. כי לעובדים בעלי אוטיזם יש כישורים, והם יכולים להיות עובדים מצוינים, כפי שניתן לקרוא כאן בהמשך. ראו את וידויו של סיינפלד:

 

בכל מדינה יש משרד אחד או כמה משרדים ממשלתיים שתפקידם לשמור על זכויותיהם של אנשים בעלי מוגבלויות ובפרט על זכותם לעבוד. ישנם ארגונים חברתיים הפועלים בערוצים שונים (הסברה, ייצוג משפטי, קידום חקיקה וכיו"ב) על מנת להבטיח שמעסיקים לא יפלו אנשים עם מוגבלויות בקבלה לעבודה ובקידום תעסוקתי.

סביר להניח שאף אחד מהעוסקים בתחום של קידום זכויות העובדים עם מוגבלויות לא ישב ונתן את הדעת לשאלה מה יקרה אם יום יבוא ודווקא עובדים עם מוגבלויות יופלו לטובה. סביר להניח שאף אחד מהם גם לא העלה את הסברה בצחוק. אולם לעתים המציאות מפתיעה לטובה!

באתר משאבי האנוש Human Capital Online פורסם כי ענקית התוכנה SAP, רשת הקמעונאות האמריקאית Walgreens ואולפניAMC עושות כיום מאמצים גדולים יותר כדי לגייס ולשלב עובדים עם אוטיזם בצוותי העבודה הרבים והמגוונים שלהם.

ארגונים נוספים, בעיקר ארגונים טכנולוגיים, מגלים לאחרונה את היתרונות שאותם מביאים אנשים אפקטיביים עם חשיבה אחרת/ ראיה אחרת/ כושר המצאה ואיתור פתרונות לא שגרתיים. השאיפה ליצור סביבת עבודה הטרוגנית לצד המחויבות לגייס אנשים מחוננים, יעילים, אנליטיים שמסוגלים לחשוב מחוץ לקופסא, פותחת צוהר לארגון עבור עובדים ממגוון מקצועות, בעיקר מקצועות טכנולוגים כאמור.

לואיזה דלגדו מחברת SAP מסבירה את הבחירה שלהם לתת עדיפות לעובדים עם אוטיזם: "על ידי כך שנעסיק עובדים שחושבים אחרת ומביאים איתם רוח חדשה של יצירתיות וכושר המצאה, נוכל להיערך לאתגרים של המאה ה-21…"

מהם היתרונות שמביאים איתם עובדים עם אוטיזם לארגונים ובפרט לארגונים טכנולוגיים?

רשת הקמעונאות Walgreens חקרה וגילתה שהעובדים הטובים ביותר, המסורים ביותר, אלה שמסוגלים לבצע עבודה שגרתית ללא שחיקה וללא דופי – הם על ציר האוטיזם ברמה כזו או אחרת.

ארגונים טכנולוגיים יודעים כיום לומר שעובדים בעלי אוטיזם מהווים כוח עבודה זול יחסית לתחום ויעיל ביותר בזכות היכולת שלהם לבצע עבודה רוטינית/ שגרתית ללא דופי ומאידך, להביא פתרונות חדשים ורעיונות לא שגרתיים.

ננסי פלוטקין, מנהלת משאבי אנוש ב-Center for Autism מסבירה את הבחירה של מעסיקים לגייס דווקא עובדים עם אוטיזם, בכך שאלה הם עובדים אמינים ונאמנים. לדבריה "אנשים שנמצאים על ספקטרום האוטיזם הינם בעלי כושר ריכוז יוצא דופן. אם מכשירים אותם לעבודה, הם מהווים בסופו של דבר כוח עבודה חזק יותר היות שיש להם כושר ריכוז, כושר התמדה ודיוק יוצא מהכלל. הם מעדיפים את הרוטינה ואת השגרה ומאידך, אינם פוחדים להתמודד עם אתגרים אנליטיים מורכבים שכן יש להם את היכולת להתמודד עם כמות עצומה של נתונים ומורכבויות."

גיוס עובדים בעלי אוטיזם הוא לא פתרון קסם. יש לבחון באיזה ספקטרום אובחן המועמד וכמובן מהם הכישורים שלו, מה הידע שלוו ומה הניסיון שלו. לדברי פלוטקין, אדם שאובחן כסובל מאסברגר בספקטרום גבוה הינו בעל נטייה לחשיבה אנליטית נדירה. אנשים המאובחנים כסובלים מאוטיזם במרכז הספקטרום, כך שזהו אינו אוטיזם קשה במיוחד, הינם בעלי פוטנציאל להיות עובדים טובים ונאמנים שכן הם אוהבים מסגרות, שגרה ושייכות. בגבול הזה של הספקטרום מרבית העובדים מסתגלים כאמור היטב לסביבה והם מסתדרים טוב עם עמיתים."

אז בואו נחשוב לרגע מחוץ לקופסא. בלי סטיגמות מצד אחד ובלי לנסות להראות יפי נפש מהצד השני. גיוס עובדים עם אוטיזם הוא לא רק עוד מצווה או חובה לקהילה, זהו מהלך שיש לו יתרונות עצומים וכמעט נדירים בשוק העבודה של ימינו.

כשעובדים עוזבים את הארגון בכל שנה שנתיים, מבלים עשרות אחוזים מהיום במלחמות פוליטיות וכשהם חשופים לשחיקה ועייפות החומר, מי לא היה רוצה את העובד שלא מתעייף, שלא מאבד ריכוז, שלא חולם על התחלה חדשה אלא מעריך וצריך (!) את השגרה?

בעולם הגלובאלי קרוב ל-90% מהאוטיסטים אינם מועסקים או שהם מועסקים במשרות חלקיות אשר אינן מהוות הכנסה עיקרית. חשבו על הפוטנציאל האדיר הטמון בגיוס עובדים עם אוטיזם, גם אם זה כרוך בהשקעה התחלתית של התאמה, הדרכה והסמכת עובדים, בהנחה שהם יישארו אתכם לטווח הארוך.

אפשר אפילו לומר שאם יש כיום עובדים שמוכנים לראות במקום העבודה מקום קבוע, עד הפנסיה, הם נמצאים במקום כלשהו בקשת האוטיזם.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה