Talent Management בראש סדר העדיפויות של מנהלי משאבי אנוש

Talent Management בראש סדר העדיפויות של מנהלי משאבי אנוש

ניהול כישרונות בארגון הוא אחד הנושאים הבוערים ביותר בסדר היום של מנהלי משאבי אנוש

שיתוף
talent management

talent management

ניהול הכישרונות בארגון, Talent Management, הפך להיות אחד הנושאים המעניינים והמרכזיים בענף משאבי אנוש בשנים האחרונות, על פי אתר Bloomberg BNA.

פיטר קפלי, דירקטור במרכז למשאבי אנוש באוניברסיטת פנסילבניה, אמר בשנה שעברה בראיון בלעדי ל-BNA: "מדהים לגלות כמה משקל תופסת הסוגיה של ניהול כישרונות. למעט שימור עובדים וסוגיית השכר, כל מה שמעסיק את מחלקת משאבי אנוש זה למעשה ניהול הכישרונות. Talent Management זה הנושא המרכזי שמעסיק ומאפיין את מחלקת משאבי אנוש של ימינו".

על רקע העניין הגובר בקרב מנהלי משאבי אנוש בנושא ניהול כישרונות והמשקל הרב שמייחסים לסוגיה זו בארגון (בתוך מחלקת משאבי אנוש ומחוצה לה), ארגונים רבים משקיעים מאמצים גדולים ביצירת תשתית הולמת לניהול הכישורים וזה אומר דגש גדול יותר מתמיד על שימור ותגמול העובדים הטובים ביותר בין היתר באמצעות תוכנות ייעודיות לניהול כישרונות.

הדשא של השכן 

פרופ' פטריק רייט, מרצה בחוג למנהל עסקים באוניברסיטת דרום קרוליינה, מזהיר מפני האתגרים שצפויים בתחום. על פי רייט, האווירה שמאפיינת את המשק לאחר המיתון היא ש'הדשא של השכנים ירוק יותר' וכך בדיוק העובדים חושבים על מקומות העבודה. לדבריו: "בתקופות של מיתון לעובדים יש נטייה לחוש שהם לא מוערכים ושאינם ממצים את הפוטנציאל שלהם במקום העבודה. עם היציאה מהמיתון והגידול העקבי במשרות החדשות שנפתחות, קיימת הסכנה שעובדים טובים יתחילו לחפש עבודה במקום אחר. הארגון צריך להתחיל לבחון מחדש את כוח האדם שלו, החל מהשכבות הנמוכות ועד לשכבות הניהוליות הבכירות, לאתר את הכישרונות שלו ולבנות תוכנית ייעודית לשימור אותם כישרונות מבעוד מועד."

העניין הרב באיתור, קידום פיתוח ושימור כישרונות, ילווה את הארגון בהתמודדות עם חילופי הנהגה. דור הבייבי בום מתחיל לעזוב את הארגון במסגרת פרישה לגמלאות ומי שיתחיל לנהל את הארגון (ההולך וגדל לאחר המיתון) יהיה דור X ואפילו נציגי דור Y. כדי לעבור תהליך זה בהצלחה, יש צורך במערכת משומנת לניהול הכישורים, קרי מערך Talent Management מתקדם ואפקטיבי.

על פי פרופסור רייט, האתגר הגדול ביותר הניצב בפני מנהלי משאבי אנוש בשלב חילופי הדורות הוא שימור הידע. על כתפיו של מנהל משאבי אנוש מוטלת אחריות אדירה להביא ידע חדש לארגון אך גם לשמר ידע קיים. כל זה יבוא לידי ביטוי בהשמת דגש על גיוס כישרונות צעירים (כך שאלה יביאו עימם את הידע המקצועי והטכנולוגי המבוקש ביותר במשק לו הארגון זקוק כדי להתפתח) אך מאידך גיסא, יהי צורך בהשקעת משאבים מאסיבית לשימור הידע הקיים הנמצא בקרב עובדים מדור הבייבי בום.

השיטה לעשות זאת, עפ פי פרופסור רייט, כוללת שילוב כישרונות מדורות שונים ויצירת סביבת עבודה הטרוגנית בה קיים סיכוי מירבי להעברת ידע / שיתוף ידע. דרך נוספת לשמר את הידע הקיים בתקופה זו של תמורות היא לאפשר לעובדים מדור הבייבי בום להמשיך לעבודה בצורה גמישה וחלקית גם לאחר גיל הפרישה. כך שהעזיבה שלהם תהיה הדרגתית / מתונה יותר וגם אם הם לא יגיעו לעבודה למשרה מלאה יום יום – הם ימשיכו לתרום לארגון ולהוות מקור ידע.

מידע נוסף על ניהול כישרונות בארגונים בישראל ניתן למצוא בקישור: מאמרים מקצועיים בנושא Talent Management.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה