אנחת רווחה לעובדים

אנחת רווחה לעובדים

ארגונים מובילים בעולם השכילו להבין שאם לעובד יש בעיות בבית זה משפיע עליו לרעה בעבודה ולכן צריך להגיש לו עזרה

שיתוף
רווחה לעובדים

רווחה לעובדים

אתם יכולים להציע לעובדים שלכם מכונות קפוצ'ינו היישר מהקטלוג האחרון, שיעורי אירובי או פילאטיס עם מורה שהוא שם דבר ואפילו טיול לירושלים הבירה. תוכניות הרווחה הללו יכולות להראות מרשימות בעיני עובדים צעירים ובעיני מועמדים רבים אבל עבור ציבור העובדים שלכם, אנשים עם חיים 'אמיתיים' לא בטוח שזה יעבוד.

יוקר המחייה, האתגר הגדול היום יומי של הוצאות מחייה ו/או רכישת בית, ניהול משק בית עם ילדים בנוסף על עבודה במשרה מלאה, טיפול בהורים קשישים וחולים או ילדים עם צרכים מיוחדים ובעיות…. כל אלו משפיעים על העובדים שלכם.

בין אם הם המתכנתים הטובים ביותר שיצאו מהטכניון בעשור האחרון או חשבי השכר המבריקים ביותר שפגשתם, אם יש להם בעיות ומשברים בחיים זה ישפיע על העבודה שלהם, על כושר הריכוז, על המוטיבציה, על היכולות ועל הזמן שיש להם להשקיע בעבודה.

המודעות הקיימת היום, לאחר המשבר הכלכלי ובעידן תקשורת ההמונים המפותחת, השמה את הדגש על הפרט ועל האתגרים היום יומיים שלו במעין מלחמת הישרדות בעידן המודרני, מניעה ארגונים מובילים במשק לשים גם הם את הפוקוס על הפרט בהיבט חדש לגמרי.

בראיון שערכנו כבר ב-2012 עם נירית כהן, סמנכ"לית משאבי אנוש באינטל, הציגה כהן את משנתה בנושא ניהול רווחת הפרט כשהציגה את מודל הרווחה באינטל ישראל. אינטל שמה דגש מרכזי על הפרט ולכן תקציב הרווחה מוקדש לביטוחי בריאות מטיבים לעובדים ולילדיהם (עד גיל 24). יש להם אפילו תוכניות חיסכון לשעת חירום כך שאם עובד חברה נקלע למשבר פתאומי, אם הוא צריך כסף לניתוח דחוף וכיו"ב – החברה ערוכה לתמוך בו. כהן סיכמה את מדיניות הרווחה כך: "רווחה זה לא רק מכונת אספרסו או שיעורי פילאטיס אלא דאגה לפרט בהבטים החשובים ביותר בחיים."

ומה עוד נעשה בארגונים המובילים במסגרת תוכניות רווחה?

– ארגונים מציעים לעובדים תוכניות הסברה שנועדו להקנות לעובדים ידע פיננסי בסיסי וכלים לנהל את עתידם הכלכלי כולל סדנאות לניהול משק הבית עם דגש על יציאה מהמינוס, בניית תוכניות חיסכון מטיבות לגיל הפרישה והשקעות נבונות לטווח הארוך.

– הארגון מנהל לעובד תוכניות חיסכון בסיכון נמוך, לטווח הארוך ותוכניות חיסכון קצרות טווח למצבי חירום.

– הארגון מציע לעובדיו מסלולי הלוואה נוחים לרכישת בתים, רכישת רכב, כיסוי הלוואות שכר הלימוד שלהם או שכר הלימוד של ילדיהם וכיו"ב.

– הארגון מעמיד לרשות העובדים יועצים מקצועיים או מפנה אותם לטיפול מקצועי (ואף מסבסד את הטיפול) כמו לדוגמה: ייעוץ זוגי, טיפול קבוצתי להפחתת מתחים, תוכנית גמילה מאלכוהול וכיו"ב.

מנהלים רבים חושבים שמדיניות רווחה כזו היא אישית מדי, פולשנית מדי וכי יש להציב גבולות ברורים יותר בין האישי למקצועי אולם כשהעובד הוא המשאב החשוב ביותר בארגון, הוא גם המכונה המייצרת, גם חומר הגלם וגם המוח שמאחורי, חשוב לשמור על העובד עד כמה שניתן כדי להבטיח את הכשרות והמסוגלות שלו לבצע את תפקידו נאמנה. כשעובד מתקשה  בחייו הפרטיים הוא מביא איתו את הקשיים לעבודה או לחילופין – הוא נעדר יותר ובכל מקרה העבודה נפגעת. על כן, מעבר ליתרון המובן מאליו של מדיניות הרווחה לגיוס ולשימור עובדים, יש כאן תועלת עסקית טהורה – כשהארגון עוזר לעובד להתמודד עם בעיות, לסלק אותן או למזער אותן, הוא מרוויח עובד זמין יותר ויעיל יותר.


יש המון דרכים לשמור על בריאות העובדים ולקדם תוכניות רווחה. בואו לשמוע עליהן בכנס wellbeing – רווחת העובדים. לחצו כאן לפרטים 


 


כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה