טרנד חדש בתחום הרווחה: עובדים על המוח

טרנד חדש בתחום הרווחה: עובדים על המוח

אז יזמתם תוכנית לגמילה מסיגריות, שומרי משקל ואפילו קבוצת הליכה. מה עם אימון המוח?

שיתוף
מדעי המוח וניהול עובדים

מדעי המוח וניהול עובדים

אם הייתם יכולים 'לאמן' את המוחות בארגון שלכם כך שיחשבו בצורה בהירה יותר, שקולה יותר, שלא יקבלו החלטות מתוך לחץ אלא כחלק מתהליך קבלת החלטות נורמטיבי. אם הייתם יכולים לאמן את המוחות בארגון שלכם לקבל החלטות ענייניות ולא אמוציונאליות. אם הייתם יכולים לאמן את המוחות בארגון לפעול בצורה אפקטיבית יותר – לא הייתם שולחים את כל העובדים, עד העובד האחרון, לסדרת אימונים.

המודעות לבריאות העובד, בריאות נפשית וכמובן בריאות פיזית, גוברת והולכת. יותר ויותר ארגונים מקצים משאבים לתוכניות ייעודיות להעלאת המודעות לבריאות כמו קבוצות ספורט, שומרי משקל כויו"ב. דגש רב מושם על גמילה מניקוטין, ירידה במשקל והפחתת תאי השומן, סיבולת לב ריאה וכיו"ב. אך מעט מאוד מהתוכניות הללו נועדו לשפר את תפקוד המוח.

ייתכן שארגונים נוטים להשקיע מאמצים בתחומים בהם ניתן לראות תוצאות מיידיות ומדידות. כך לדוגמה, אחרי חודש של אימונים אפשר לראות שעובדים אכן יורדים במשקל, או שלחץ הדם שלהם מתאזן. כאשר מדובר על תפקוד המוח, יש הרבה פחות מידע נגיש והרבה פחות ביטחון שלא נאמר חשש לגעת בנושא. המוח האנושי הוא עדיין בגדר תעלומה.

אך המוח הוא הנכס החשוב ביותר של העובד בעידן המודרני ושימור המוח או אפילו פיתוח היכולות שלו טומנים בחובם יתרון אדיר לא רק לעובד אלא לארגון ואף למשק כולו.

אתר משאבי האנוש Corp Magazine פרסם כי לכן בשנים האחרונות הפך תחום פיתוח המוח ליעד עסקי בשוק הגלובאלי. בקרב הגופים שלקחו על עצמם לחקור, לפתח ולקדם את הנושא נמצא National Institute of Mental Health שעד כה חקר יוזמות לפיתוח ושימור המוח באמצעות אפליקציות לתרגול המוח. מדובר בסדרת פיתוח כישורים קוגניטיביים, באמצעות אפליקציות לעבודה ותרגול אינדיווידואלי שכל עובד יכול לעשות בזמנו החופשי דרך המחשב שלו. מדובר בסדר תרגילים אשר נועדו לפתח את היכולות הקוגניטיביים של הממשתתף כמו: כושר ריכוז, זיכרון, יכולת למידה עצמית וכיו"ב.

חשוב במיוחד לאור עליית גיל הפרישה

חוקרים בכל העולם כבר גילו את הקשר בין 'עבודה' על המוח או גירוי נכון של המוח לבין תפקוד המוח לטווח הארוך ובעיקר כתרופה למניעת אלצהיימר. הקשר בין אנשים שעובדים עם הראש, לומדים דברים חדשים (בעיקר שפות) או פותרים תשבצים, לבין הזיכרון החד והצלילות הופך להיות קשר ברור יותר משנה לשנה.

עם עליית גיל הפרישה ברחבי העולם והעובדה שדור הבייבי בום לא רק מאייש משרות אלא הוא מאייש משרות מפתח והידע שלו חשוב לארגון, המודעות לבריאות העובד עם דגש על תפקוד המוח גדלה. רק ארגונים שיש בהם אחוז משמעותי של עובדים מדור הביבי בום מתחילים לשלב את הנושא של פיתוח ושימור המוח כחלק מתוכניות רווחה, בין היתר באמצעות אפליקציות לפיתוח כישורים קוגניטיביים או תוכניות ייעודיות שונות הכוללות הדרכה אישית וליווי.

תוכניות רווחה לשימור ופיתוח המוח אינן מיועדות רק לארגונים המעסיקים עובדים בוגרים אלא הן מתאימות לעובדים בכל גיל. שכן בעידן הדיגיטלי ובסביבת עבודה מרובת משימות, כל עובד מתקשה לזכור דברים לטווח הקצר או לטוח הארוך. בקרב הדורות הצעירים המשתלבים בשוק העבודה כיום יש יותר עובדים המאובחנים כסובלים מבעיות ריכוז כאלה ואחרות. לכן, חשוב לבחור תוכניות לפיוח ושימור המוח גם לעובדים הצעירים כשהקעה קצרת טווח וכמובן ארוכת טווח.

בואו להתעדכן בתוכניות לרווחת העובדים המקובלות בארגונים כיום – בכנס wellbeing – רווחת העובד. לחצו כאן לפרטים

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה