ברדקיסטים? כן בבית ספרנו!

ברדקיסטים? כן בבית ספרנו!

מי שלא חושש להכניס ברדקיסט לארגון שיצביע! נכון, כולנו חוששים או פשוט מעדיפים שלא. אבל...

שיתוף
גיוס עובדים יצירתיים

גיוס עובדים יצירתיים

זוכרים את הילדים הברדקיסטים שסחפו את הכיתה? כהורים אתם בוודאי מזהירים את הילדים שלכם מלהתחבר איתם או חס ושלום להיות הברדקיסטים עצמם. מי מכם שחשב להיות מורה בוודאי ויתר על הרעיון לאחר מחשבה קצרה על אותם ברדקיסטים או אפילו ברדקיסט בודד בכיתה.

אך כמנהלי גיוס, כדאי לנו לתת צ'אנס לאיזה ברדקיסט אחד או שניים ולקבל אותו לארגון כי הברדקיסטים האלה יכולים להיות נכס בעיקר בעידן שבו הדייברסיטי היא משאב כל כך קריטי.

אז מדוע כדאי לכם לתת צ'אנס לכמה ברדקיסטים ולפתוח בפניהם את שערי הארגון? אתר משאבי האנוש Pay Scale מציין מספר סיבות:

1. הברדקיסטים אוהבים את מה שהם עושים אחרת הם לא היו עושים את זה. הברדקיסט הממוצע הוא ממש לא בחור קונבנציונאלי שהולך ללמוד את מה שההורים תכננו שילמד או את מה שנחשב "מקצוע מבוקש בשוק של היום". הברדקיסט עושה את מה שהוא בוחר, כי הוא אוהב את זה ולכן באופן טבעי – הוא טוב בעבודה שלו. הברדקיסט הוא לא פשרן ואם הוא בחר להיות בתפקיד שלו – הוא באמת רוצה להיות כאן!

2. הברדקיסט לעולם לא מקבל את הסטאטס-קוו כמובן מאליו. רוב האנשים חיים בתפישה שאם משהו איננו שבור אז למה לתקן אותו. הברדקיסט לא צריך שמשהו יהיה שבור כדי לחשוב על דרכים לתקן או להחליף. הברדקיסט מסוגל לראות דברים מהצד, מנקודת מבט שונה ומהפכנית, בניתוק מוחלט מהרוב או מהקונצנזוס. לכן הברדקיסט תמיד יראה דברים אחרת ויוכל לעלות על בעיות וסכנות או לחילופין – הוא יוכל לזהות חוזקות והזדמנויות במקומות שאף אחד אחר לא היה מזהה.

3. הברדקיסט מסוגל לפתור בעיות. מבוגרים נוטים לחשוב על ילדים ברדקיסטים כמי שיוצרים בעיות. זה אולי נכון אבל ברדקיסטים שהופכים להיות אנשי מקצוע גדלים עם היכולת להתמודד עם שינויים, עם קונפליקטים ובעיות. הם לא פוחדים להתמודד עם שינויים, אתגרים ובעיות של ממש. הברדקיסטים הם הטיפוסים שיודעים לפתור בעיות כי הם נתקלו בבעיות או יצרו בעצמם בעיות. הם לא פוחדים ובוודאי שלא מאבדים שליטה במצבים קשים.

4. הברדקיסטים הם מנהיגים מטבעם! כבר בתור ילדים הם ידעו לסחוף, וזה אומר שהם פיתחו את הכישורים החברתיים הנחוצים להוביל אנשים בדרך שלהם. ברדקיסטים לא צריכים לעשות הרבה כדי שיאהבו אותם, הם בוודאי לא צריכים "לקנות" תמיכה, הם מקבלים אותה באופן טבעי. לכן דווקא הברדקיסטים שכל כך פחדתם מהם יכולים להיות סוכני שינוי שיסייעו לכם להוביל שינויים ארגוניים רצויים. אם הם יאמינו ברעיון ובדרך הם ידאגו שזה יקרה.

5. הברדקיסט לוקח את עצמו ברצינות. גם אם המורות, הגננות ואפילו ההורים התייחסו אל הברדקיסט בקלילות וגלגלו עיניים בכל פעם שהוא עשה "עוד שטות טיפוסית", הברדקיסט האמין במה שהוא עושה וחשב שזה הדבר החשוב ביותר כאן ועכשיו! הברדקיסט גדל להיות אדם שלוקח את העבודה שלו ברצינות והוא נותן את כולו. זה אומר שהוא ידאג להיות הכי מעודכן שיש בחומר במקצועי (עיוני או תיאורטי). הוא יהיה מעודכן בכל מה שקורה בתחום שלו גם בזכות הקשרים שיש לו בתוך הארגון ומחוצה לו – בנט-וורק המקצועי שלו ובכל המעגלים אליהם הוא משתייך. לא יהיה מצב שבו יקרה משהו בשוק (טרנד חדש, תוכנה חדשה, שינוי רגולטורי וכיו"ב), והברדקיסט לא יהיה מהראשונים שידעו על כך.

6. הברדקיסט לא עובד משמונה עד חמש. העט לא נופלת לו מהידיים בשעה 16:59. הוא לא ילך הביתה לפני שיסיים את המטלה שלו, גם אם יצטרך להישאר במשרד עד חצות או לקחת אתו את העבודה. הברדקיסט גם לא ישב במשרד וימשוך זמן אם אין לו עבודה. הוא שונא להשתעמם ולהרגיש מבוזבז. לכן אם יהיה לו עודף זמן – הוא ידרוש עוד עבודה.

השקעה בעובד ברדקיסט לעולם לא תהיה בזבוז זמן ובטח שלא בזבוז כסף. יש לו אנרגיה ומוטיבציה, יש לו רעיונות, יש לו אומץ, יש לו קשרים בתוך הארגון ומחוצה לו. הברדקיסט הוא אחד כזה שיותר מכפי שאתם רוצים אותו בארגון – אתם לא רוצים שהוא יהיה אצל המתחרים שלכם!

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה