התשוקה למתוק אחר הצהריים – מחזירים מלחמה

התשוקה למתוק אחר הצהריים – מחזירים מלחמה

העובדים וגם אתם משוכנעים כי קצת סוכר יתרום לאנרגיה ולתפוקת העבודה? כמה נקודות למחשבה רגע לפני שאתם חוטפים משהו מתוק בשעות אחה"צ הקשות

שיתוף
תזונה בעבודה

תזונה בעבודה

אתם בטח מכירים את זה. אחרי ארוחת הצהריים, שבטח כללה כריך, סלט או משהו קצת יותר כבד, כולם שבעים ורגועים. אבל תוך שעה, בסביבות 14:00, אנשים מתחילים להשתוקק למשהו נוסף וקצת מוקדם מדי להפסקת הקפה של אחר הצהריים. החטיפים המלוחים והשמנוניים מדי או המתוקים מדי קוראים למי שטמן אותם במגירות עמדת העבודה שלו.

נשנוש חטיפים אמנם ידוע כבר מזמן כהרגל תזונתי מזיק, אבל סביר להניח שאף אחד לא מייחס לו חשיבות גדולה מדי במקום העבודה. למען האמת, כמויות הסוכר, המלח והקלוריות הריקות שהחטיפים המתועשים מכילים מזיקות מאוד, ואם כבר הבנתם כמה חשובים הרגלים בריאים במקום העבודה, כדאי למצוא דרכים להתמודד איתם.

נחזור אל הרגע הזה שבו החטיף קורא "קחו אותי" ואתם משכנעים את עצמכם שגם אם הוא משמין ומיותר, קצת סוכר יעזור לכם לעבוד טוב יותר, אחרי הכול, זה לא הורג. אתם נשברים, מנשנשים וזה עובד. במשך 20 דקות אתם מרגישים שיש לכם אנרגיה לנהל את החברה כולה תוך כדי שיעור ספינינג. אחר כך באה נפילת המתח. אתם בקושי מצליחים להחזיק את הראש זקוף. המילים על מסך המחשב מתערפלות. הטלפון שמונח בקצה השולחן נראה כאילו הוא נמצא קילומטרים מכם. זהו מעגל הכשפים של הנשנושים וההוכחה שמעבר לנזק לבריאות, הם גם פוגעים בתפקוד.

מה בדיוק קורה שם? מרדית' לפור מ-Levo League אומרת שפשוט הפכתם לקורבן הקלאסי של תשוקת הסוכר של אחר הצהריים, שמה שמיוחד בה הוא שאתם "קרבנתם" את עצמכם. הדיאטנית אני הרצוג הסבירה ללפור מה מתרחש בגוף ובמוח: כשאנו אוכלים מזונות מכילי פחמימות הגוף שלנו משחרר את ההורמון אינסולין כדי להכניס סוכר מזרם הדם אל התאים. זה טוב. אולם, כאשר הפחמימות שאנו אוכלים הן בצורת סוכרים פשוטים ומעובדים, אנו מעכלים אותן מהר מאוד והן נכנסות לדם מהר. זה גורם לשחרור מהיר של אינסולין, מכיוון שגלוקוז (סוכר) בדם ברמות גבוהות מאוד הוא רעיל והגוף מנסה להפחית את רמתו כמה שיותר מהר. כאן מתחילה ההשתוקקות לסוכר והנפילה שבאה אחריה. אחרי שהאינסולין מוציא את כל הגלוקוז מהדם, אנחנו נשארים במצב של היפוגליקמיה, רמות סוכר נמוכות בדם, וחשים רעבים ועייפים. כך המעגל חוזר על עצמו.

זה קורה לכולם. במקומות עבודה רבים מוצבות גם מכונות אוטומטיות לממכר חטיפים, בדיוק מהסיבות האלה (או להפך – הן גורמות למצבים האלה). כולם התנסו במצבי הנפילה לאחר אכילת הסוכר, אבל עדיין מתפתים לחטיפים. האם הפתרון הוא לאכול גזר במקום חטיף שוקולד? לדברי הרצוג התשובה קשורה פחות לטיב החטיף ויותר לאכילה במהלך היום. הרעיון הוא לאכול בצורה שתשמור על רמות הסוכר בדם יציבות. כך הפחמימות נספגות באיטיות והאינסולין מופרש באופן הדרגתי יותר. הרצוג הסבירה שהמזונות שמאטים את העיכול והספיגה הם שומן, חלבון ופחמימות מורכבות עשירות בסיבים. מי שאוכל שילוב נכון של שומנים, חלבונים ופחמימות בריאים שמקורם במזונות, ארוחות וחטיפים לא מעובדים, אינו צפוי להגיע לנפילה של אחר הצהריים.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה