דו"ח דלויט קובע: ארגונים אינם מוכנים לעתיד!

דו"ח דלויט קובע: ארגונים אינם מוכנים לעתיד!

ארגונים ומנהלי משאבי אנוש אינם ערוכים להתמודד עם האתגרים של סביבת עבודה עתידית

שיתוף
סביבת עבודה עתידית

סביבת עבודה עתידית

ארגונים ומנהלי משאבי אנוש אינם ערוכים להתמודד עם האתגרים של סביבת עבודה עתידית. דו"ח דלויט (Deloitte), אשר מתבסס על מחקר שנערך מזה 15 שנים ברציפות ובו השתתפו גם השנה 2,500 ארגונים ומנהלי משאבי אנוש מ-94 מדינות, בודק את הטרנדים והמגמות בעולם משאבי אנוש. 

על פי הדו"ח, האתגרים המשמעותיים ביותר הצפויים לארגונים הינם: פיתוח מנהיגות (86%), שימור והנעת עובדים (79%) ושדרוג מערך משאבי אנוש בהיבט של כישורים ויכולות לנהל את המערך בצורה שתתאים לסביבת העבודה העתידית (77%). על אף שמרבית ממשתתפי הסקר הציגו את שלושת האתגרים הללו כאתגרים החשובים ביותר, רובם המכריע טוען שאין לו את היכולות להתמודד עם אתגרים אלו בעתיד הקרוב.

ג'וש ברסין, מייסד חברת Bersin, יצא בהודעה לעיתונות שבה הוא מסביר: "האוכלוסיה העולמית גדלה וככל שכך, כוח העבודה נהיה צעיר יותר ומבוגר יותר והרבה יותר עירוני ומתועש…בני דור המיליניום מעצבים ומגדירים מחדש את תחום הטאלנט ומציפים את השוק בציפיות חדשות. טכנולוגיות חדשות משנות את הדרך שבה אנחנו עובדים ואנחנו מתחרים עם מחשבים ומכונות על ידע וביצועים. על פי ממצאי הדו"ח – מרבית הארגונים פשוט אינם ערוכים להתמודד עם הטרנדים העתידיים שצפויים לעצב את סביבת העבודה שלנו."

פיתוח מנהיגות – האתגר המרכזי ביותר הניצב בפני הארגון המודרני

פיתוח מנהיגות בארגונים הוא כאמור האתגר המשמעותי ביותר, כפי שמגדירים אותו מרבית ממשתתפי הסקר, אולם רק 13% מקרב אותם משתתפים סבורים שהארגון שלהם ערוך להציע למנהלים שלהם מסלולי הצלחה / מסלולי קידום והעצמה. 66% מקרב הארגונים שהשתתפו השנה בסקר סבורים שהם "חלשים" בתחום של פיתוח מנהיגות וכ-51% סבורים שיש להם יכולת "מוגבלת" להציע לעובדים מסלול קידום / הצלחה ברור ואפקטיבי.

שימור והנעת עובדים – האתגר השני בחשיבותו

האתגר השני בחשיבותו הוא היכולת לשמר ולהניע עובדים ולגרום להם להישאר מתוך מחויבות ושייכות כשהם נותנים לארגון את המקסימום. 385 מקרב משתתפי הסקר מגדירים את עצמם "חלשים" בתחום שימור והנעת עובדים. ארגונים אלא אינם מצליחים לנצל את המדיה החברתית והתקשורת הארגונית כדי לעודד את העובדים להישאר בארגון ולראות מנגד את אותם מטרות ויעדים שהארגון מגדיר בראש סדר העדיפויות.
40% מקרב הארגונים שהשתתפו בסקר מגדירים את עצמם "חלשים" בסיוע לעובדים ביצירת איזון בין קריירה למשפחה ורק 8% מקרב הארגונים טוענים שיש להם תוכנית אסטרטגית אפקטיבית לשימור והנעת עובדים.

מחלקת משאבי אנוש נסדקת תחת זכוכית מגדלת

43% מקרב הארגונים אינם מספקים למחלקות משאבי אנוש מספיק כלים מקצועיים, קרי את ההכשרה המקצועית ואת היכולת ללמוד טוב יותר את התפקיד, להתפתח ולהתקדם. 47% מקרב הארגונים אינם עושים עבודה טובה מספיק בשיתוף מחלקת משאבי אנוש ביעדים עסקיים ולכן אינם מאפשרים למחלקת משאבי אנוש לנהל מערכים ותוכניות בהלימה לאסטרטגיה העסקית.
על פי הדו"ח, צוותי משאבי אנוש רבים חסרים הכישורים והידע להבין את שוק העבודה הגלובאלי ואת הסביבה העסקית שבה הם מתנהלים. קביעה זו מתבססת על הנתון הבא שעולה מהדו"ח: 34% מקרב הארגונים המשתתפים טענו שתוכניות ניהול משאבי אנוש וניהול כישרונות מקבלות ציון "עובר בקושי" או "בלתי עובר".
ומה חושבים מנהלי משאבי אנוש?
פחות מ-8% מקרב מנהלי משאבי אנוש שהשתתפו בסקר מאמינים שלצוותים שלהם אכן יש את הכלים, הידע והיכולות להתמודד עם האתגרים החדשים והמורכבים שאותם מזמן העתיד.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה