סטריאוטיפים שגויים על המילניומים ועל בני דור ה-X

סטריאוטיפים שגויים על המילניומים ועל בני דור ה-X

בני דור ה-Y מפונקים, בני דור ה-X מיושנים. סטראוטיפים ומיתוסים על בני שני הדורות, שהגיע הזמן לשבור

שיתוף
בני דור הY

בני דור הY

בני דור ה-Y, המילניומים, הופכים בהדרגה למרכיב גדול יותר בכוח העבודה ובהמשך גם בדרג הניהולי. מאפייניהם הייחודיים, שמבדילים אותם מבני הדור הקודם, דור ה-X, מעסיקים את אנשי משאבי האנוש והמגייסים. אומרים עליהם שהם עצלנים ומחויבים לפייסבוק יותר מאשר למשרותיהם. גם לבני דור ה-X מודבקים סטריאוטיפים משלהם: הם מקובעים בדרכי העבודה הישנות שלהם ואינם מסוגלים להשתלט על טכנולוגיות חדשות גם את הם מעוניינים בכך. היום, כשבני שני הדורות עובדים זה לצד זה, יש סיבה לחשוש לתפוקה, אם הסטריאוטיפים האלה אכן נכונים. איגוד סחר ה-IT שנקרא CompTIA ופועל ללא מטרות רווח, בחן כמה מהסטריאוטיפים האלה.

סטריאוטיפ: המילניומים עצלנים, מרשים לעצמם יותר מדי וחושבים שהם יודעים הכול.
המציאות: המילניומים נוטים הרבה יותר מאשר אנשי דור ה-X לבקש הכשרה ופיתוח קריירה, להעביר הלאה לעובדים אחרים את הידע הטכנולוגי שלהם, לעבוד בשיתוף וללמוד מהתמיכה הטכנית. הם פרואקטיביים למדי בנוגע לפיתוח הקריירות שלהם ולמכירת היכולות הטכנולוגיות שלהם למעסיקים. המילניומים גם מחפשים הכשרה מסוגים שונים. הם מעוניינים פחות בהכשרה בכיתה מהסוג המסורתי ומעוניינים יותר בלמידה וירטואלית (e-learning), אפליקציות לימוד, סימולציות משחוק (גיימינג) וצורות חדשניות נוספות של למידה. מכיוון שהם התבגרו ויצאו לשוק עבודה תחרותי מאוד, עבורם משרה טובה אינה דבר מובן מאליו.

מיתוס: דור ה-X אינו משתלט על טכנולוגיה חדשה.
המציאות: בני דור ה-X הם מומחי טכנולוגיה לא פחות טובים מאשר בני דור ה-Y, הם פשוט אינם חושבים שהם כאלה. סביר הרבה יותר שהמילניומים יתארו טכנולוגיה כשיא החדשנות או כ"סוף הדרך". הבדל נוסף בין הדורות הוא שבני דור ה-X לומדים טכנולוגיות חדשות ומשתמשים בהן כחלק מדרישות הקריירה, בעוד המילניומים רואים בהן חלק מסגנון החיים שלהם.

סטריאוטיפ: מילניומים מבזבזים זמן בעבודה על שיחות טלפון ופעילות ברשתות החברתיות.
המציאות: זה לא כמו שזה נראה. אצל המילניומים הגבולות בין העבודה לבין החיים הפרטיים והטכנולוגיה הם מטושטשים. הם משתמשים בטוויטר, פייסבוק, מסרונים והמכשירים הפרטיים שלהם כדי לתקשר בעבודה, הרבה יותר משבני דור ה-X משתמשים. הם משחקים כשהם עובדים ועובדים כשהם משחקים. דרכם אפשר לראות כיצד שבוע העבודה הפך להיות 24 על 7. בני דור ה-X לעומת זאת רואים בעבודה ובחיים הפרטיים שני דברים נפרדים.

סטריאוטיפ: בני דור ה-X מתעקשים לא לעבור לכלים הטכנולוגיים החדשים ונשארים לפגר מאחור.
המציאות: כלים של מיקרוסופט כמו וורד, אקסל ופאוור פוינט הם עדיין כלי העבודה השולטים במקום העבודה, כך שבני דור ה-X יכולים להמשיך להשתמש בהם בביטחון. גם המילניומים משתמשים בכלים הללו, יחד עם הכנסת טכנולוגיות חדשות, כמו Keynote וגוגל דוקס, יחד עם עולמות חדשים כמו משחוק, מדיה חברתית ואפליקציות ניידות המתאימות ספציפית למשרה.

סטריאוטיפ: מילניומים מעדיפים לדבר אל המסך מאשר עם בנאדם, ואילו בני דור ה-X מבזבזים זמן בפגישות אין-סופיות.
המציאות: הקביעה נכונה למדי, אבל באופן חיובי. המילניומים מעדיפים להשתמש בכלים מגוונים כדי לתקשר עם חבריהם לעבודה: מסרונים, מדיה חברתית וכלים וירטואליים נוספים. בני דור ה-X עדיין נעזרים בדרך הישנה והטובה של פגישות פנים אל פנים או שיחות טלפון. לכל דרך יתרונות משלה ומקום העבודה מרוויח כאשר כולן נמצאות בשימוש באופן הראוי. יש דברים שאפשר לסגור באמצעות הודעות טקסט קבוצתיות, ונושאים מורכבים יותר מחייבים פגישה פנים אל פנים.

אפשר לראות שהמילניומים הם לא טכנוקרטים עצלנים ושבני דור ה-X אינם טכנופובים החוששים משינויים. האמת נמצאת אי שם באמצע ושילוב הדורות על הפערים שכן קיימים ביניהם, עשוי להיטיב עם מקום העבודה.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה