6 יכולות מפתח שכל מקצוען משאבי אנוש צריך

6 יכולות מפתח שכל מקצוען משאבי אנוש צריך

תחום משאבי האנוש מתפתח במהירות. אם אתם רוצים להישאר בראש החץ, יש כמה כישורים שכדאי לכם לטפח

שיתוף
מקצוענות במשאבי אנוש

מקצוענות במשאבי אנוש

תחום משאבי האנוש כמקצוע הולך ומתרחב. על פי לשכת הסטטיסטיקה לתחום העבודה בארצות הברית, הוא צפוי לצמוח ב-20% עד 2020, מהר יותר מכל המקצועות האחרים. על פי מגזין פורבס, משאבי אנוש הוא המקצוע הטוב ביותר שדורש תואר ראשון. התרחבות המקצוע מעמידה את אנשי משאבי האנוש מול נוף מקצועי שמשתנה כל הזמן. על מנת שיוכלו להתקדם ולבנות לעצמם קריירה ארוכת טווח, מציעה נינה וודוורד, בעלת חברת ייעוץ שמתמחה בהעצמת מנהלים, לאנשי משאבי האנוש לפתח שש יכולות. הטור התפרסם באתר משאבי האנוש hr.blr.com.

1. לחשוב גלובאלי. חשיבה גלובאלית אינה קשורה בהכרח לעבודה בחברה בינלאומית, אלא להיפתחות לכל האפשרויות. קריירת משאבי אנוש מוצלחת מחייבת מודעות תרבותית ואופקים רחבים. כך תוכלו לנהל ולהניע קבוצה מגוונת של עובדים. חשוב לוודא שהסרתם את סכי העיניים ואתם יכולים לראות בבירור את הפוטנציאל שמצוי סביבכם.

2. להביט אל העתיד. חשוב לא לפגר אחרי מגמות עכשוויות. שאלו את עצמכם באופן קבוע: מה העבודה שלי – לא רק במשאבי האנוש אלא בחברה בכלל – תדרוש מחר? עליכם להיות מסוגלים לזהות טרנדים, הזדמנויות ואיומים. לדוגמה, שינויים מהירים בטכנולוגיה יכולים ליצור דרכי עבודה חדשות.

3. להיות גמישים. באופן מסורתי, מכשירים את אנשי משאבי האנוש להיות עקביים בנוגע לאכיפת מדיניות ומיסוד תהליכים. כך ניתן להבטיח הגינות ושקיפות. בעוד הכרחי להיות הוגנים ושקופים, חשוב גם להיות מסוגלים להתאים את עצמכם למצב ולעבוד ביעילות במגוון מצבים ועם מגוון אנשים בקבוצה. אנשי משאבי אנוש מצליחים צריכים להיות פתוחים ולדעת לקבל שינויים או זוויות ראייה מנוגדות לשלהם. הגמישות עוזרת למעסיקים ולמועסקים לאזן עבודה עם חיים והיא בונה אמון ומחויבות.

4. לנהל סיכונים. אנשי משאבי אנוש טובים מטפלים בסיכונים לפני שהם הופכים לאיומים על הארגון. הצעד הראשון בניהול סיכונים הוא להבין את הסיכון. כאשר מבינים סיכון פוטנציאלי, אפשר לצמצם את השפעתו ולעזור לארגון להתאושש במהירות אם התרחשה תקרית. סיכונים נפוצים במקום העבודה הם מעילה, גניבה והונאה. באחריותם של אנשי משאבי האנוש לוודא שננקטים הצעדים הדרושים להגן על הארגון מפני מעשים בלתי רצויים כאלה.

5. להיות אמיצים. אנשי משאבי האנוש צריכים להיות חזקים ולהתעקש על שלהם כשיש בכך צורך, גם אם השינוי או הפעולה הנדרשים נראים קשים. למשל, במקרים של הטרדה מינית במקום העבודה, תפקידם של אנשי משאבי האנוש להתעקש על כך שיטופלו בנחישות, בניגוד למה שהיה מקובל בשנים עברו, אז טאטאו מקרים כאלה מתחת לשטיח. יש בכך מסר עתידני: אם נעשה את הצעד הנכון כעת – גם אם קשה – החברה תהיה רווחית ויציבה יותר בטווח הארוך.

6. להשחיז את הכישורים באמצעות הרחבת ההשכלה. המשך לימודים באמצעות תוכניות הסמכה הוא חיובי עבור כל ארגון, ובאופן מיוחד עבור אנשי משאבי אנוש מכיוון שההתפתחויות בתחומם מהירות יותר מאשר בכל מקצוע אחר. חוקרים מצאו שפרקטיקות משאבי אנוש חזקות מובילות לביצועים ארגוניים טובים יותר. כדי שזה יקרה, אנשי משאבי האנוש צריכים להתעדכן ולהרחיב את גבולות הידע המקצועי שלהם כל הזמן.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה