חמש דרכים שבהן מנהלים פוגעים בתפוקת העובדים

חמש דרכים שבהן מנהלים פוגעים בתפוקת העובדים

התפוקה נמוכה? העובדים לא תמיד אשמים. גישות שגויות של מנהלים הן פעמים רבות הסיבה לכך שהעובדים אינם מפיקים את המרב מהזמן ומהיכולות שלהם

שיתוף
תפוקת עובדים

עובדים יכולים להעביר את מרבית יום העבודה שלהם בפטפוט בפינת הקפה, בשיטוט בפייסבוק ובהעלאת תמונות של צלחות ארוחת הצהריים לאינסטגרם, ועדיין במקרים רבים הסיבות לירידה בתפוקה נעוצות בסגנון העבודה של המנהלים. כריסטינה מג'סקי מ-PayScale מתארת חמש דרכים שבהן דווקא המנהלים הם אלה שפוגעים בפריון.

1. תקשורת לא בהירה. אם לא ניתנות לעובדים הנחיות ברורות כיצד להשלים את משימותיהם, ייקח להם זמן רב יותר להבין מה מצופה מהם וכיצד לבצע את המוטל עליהם. ברור שהאחריות מוטלת גם על העובדים ומחובתם לשאול שאלות אם יש משהו לא ברור, אבל מי שנמצא בעמדת ניהול וחולק עם הכפופים לו רק חלק מהפאזל, הוא בעצם האשם העיקרי בבזבוז הזמן שנגרם בניסיונות להבין איפה נמצאת החתיכה החסרה. חשוב לזכור שגם המשוב צריך להיות ברור ושמנהלים צריכים לשאול את אנשי הצוות שלהם למה הם זקוקים על מנת להיות יעילים ופורים.

2. יצירת צוואר בקבוק ועיכובים. אם נראה שכל הפרויקטים תקועים במשרדו של מישהו אחד, אותו אדם הוא הגורם לתפוקה הירודה. אם בוסים ומנהלים מתעקשים לאשר כל צעד בתהליך, או להחזיק אצלם דברים, התוצאה תהיה הנהלה מוצפת שיש לה יותר מדי עבודה שעליה צריך להשתלט. צריך לבטוח בעובדים במידה מספקת כדי לאפשר תנועה קדימה של מרכיבי הפרויקט הקטנים. אם לא ניתן לעשות זאת, ההנהלה צריכה לקבוע עד כמה חשוב באמת לאשר כל פרט זעיר בכל פרויקט שעליו עובדים בזמן נתון.

3. מניעת עבודה מרחוק. היום כבר ידוע שהאפשרות לעבוד מרחוק היא דרך מצוינת לחסוך הרבה כסף ולעזור לעובדים להיות מאושרים ובריאים יותר. אם ניתן מדי פעם להשלים משימות מהבית, רוב העובדים יהיו יעילים ומסורים יותר. נוסף על כך, זמן שלעתים קרובות מתבזבז בהמתנה בבית לאנשי שירות או שהייה עם ילד חולה, יכול להיות מוקדש לפחות בחלקו לעבודה, זאת בתנאי שההנהלה מאפשרת הסדר של עבודה מרחוק.

4. כאשר לא מאצילים סמכויות. יש מעסיקים שמאמינים שהם מאצילים סמכויות כאשר הם ממנים אנשים למשימות קטנות, אך לעתים קרובות מחמיצים הזדמנויות להאצלת אחריות על משימות גדולות יותר ובכך להעניק לתפוקה זריקת מרץ. במקום להפוך את העובדים ל"עוזרי מנהלים", הגיוני הרבה יותר לתת להם אחריות ובעלות על הפרויקטים שהם נדרשים לבצע.

5. הכשרה בלתי מספקת. טעות גדולה לקצץ בהכשרה ובאימון כאשר מנסים להגביר את התפוקה. הכשרה מספקת בתחומים כמו תכנות יכולה לעשות את ההבדל שבין אספקת תוצאות לבין בזבוז זמן רב בניסיונות ללמוד ולהבין מרכיבי מפתח בתפקיד כשנאלצים לפצח אותם לבד.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה