ביום רביעי האחרון נערך הפנינג משאבי אנוש במרכז וואהל סנטר שבמסגרתו נערך כנס שכר והטבות 2013, במקביל לשתי כנסים נוספים: כנס דיני עבודה וכנס רווחה ארגונית.
הכנס עסק במכלול הנושאים שבסדר היום של מנהלי השכר וההטבות ומנהלי משאבי אנוש בכל הנוגע לבניית תוכנית שכר והטבות בארגונים, ממדרוג ארגוני, דרך יישום ותקשור תוכנית התגמולים והבונוסים ועד לניהול מערך השכר והטבות ושימוש בכלים ופתרונות לניהול שכר העובדים.
את הכנס הנחתה גברת טלי עצמון, מנכ"ל חברת דולב ייעוץ והדרכה, שגם העבירה הרצאה במסגרת הכנס בנושא: עיצוב תוכניות בונוסים. בהרצאתה שמה טלי דגש על תגמול משתנה ותגמול לפי יעדים אשר מטרתן להביא להגדלת וריכוז המאמץ של העובדים בהשגת יעדי הארגון ובשיפור התוצאות העסקיות. הרצאתה הפרקטית נתנה כלים מעשיים לשימושם של מנהלי משאבי אנוש והציפה ערך על ידי מיקום בכשלים אפשריים והצגת פתרונות.
סיכום הרצאתה של טלי עצמון: עיצוב וניהול תוכנית תגמול משתנה
לפני טלי, העביר אסף ארנרייך, מנהל שכר ותגמולים גלובלי ביחידת התפעול בטבע, ומנהל שכר והטבות ברטליקס בעברו, את פרויקט מדרוג השכר הארגוני אותו הוביל ברטליקס. פרויקט המדרוג הארגוני נעשה בזמן קצר ביחס לפרויקטים בהיקפים דומים ונחשב להצלחה. אסף פירט לא רק על תוצאות הפרויקט ותוצריו אלא הסביר כיצד ניגשים לפרויקט מסוג זה, מה הקשיים בהם הארגון נתקל במהלכו וכיצד פתרו אותם.
לפיכך תקשור של תוכנית ההטבות ומרכיבי השכר השונים צריך להיות לחם חוקה של כל מחלקת משאבי אנוש בכל ארגון באשר הוא במטרה להביא לאפקטיביות של תוכנית ההטבות וכפועל יוצא שימור העובדים האיכותיים והטאלנטים בארגון.
סיכום הרצאתו של אסף ארנייך: ארכיטקטורת משרות – תהליך מדרוג ארגוני
לאחר טלי רמי יוסף, מנכ"ל משותף חברת יישום אנשים ותוצאות, הרצה בנושא תוכנית תגמול בכלכלה תזזיתית, והסביר מדוע ואיך תוכניות התגמולים צריכות להתאים את עצמן מראש לכלכלה חסרת היציבות, כך ששינויים ארגוניים (כגון פגיעה ברווחיות) לא תפגע בתגמול העובדים כך שתייצר תחושת יציבות אצל העובדים.
סיכום הרצאתו של רמי יוסף: תוכנית תגמול בכלכלה תזזיתית
לאחר הפסקה מפנקת, חזרו המשתתפים להרצאתו של מיכל לוין, מנהלת שכר והטבות של NICE ישראל, אשר הציגה את תוכנית התגמולים בחברת Nice על ארבעת מרכיביה והרחיבה על מודל MBO (קיצור של: Management By Objective, ניהול לפי יעדים) המשמש את NICE לתגמול של טאלנטים ובכירים בארגון. תוכנית ה-MBO בנויה משלושה מדדים: המדד האישי, מדד החברה, ומדד היחידה שאליה העובד שייך. מיכל הסבירה ופרטה על כל מדד, יתרונותיו וחסרונותיו, ובכך נתנה הצצה לתהליך הבנייה והיישום של אחת מתוכניות התגמול המעניינות בישראל.
סיכום הרצאתה של מיכל לוין: תוכנית התגמולים של חברת Nice
אחריה עלה לבמה ישראל יוגב, מבכירי היועצים בנושא מערכות מדידת ביצועים ותגמול בישראל, אשר הציג את הצד הפחות נעים בתחום השכר וההטבות של ארגון במשבר ושמירה על העובדים בזמן תהליכי פיטורים וצמצומים בארגון. ישראל הציג גישה מעט שונה מהמקובלת שאומנם מאתגרת את המעסיק אבל יכולה להשתלם לכל הצדדים (הארגון והעובדים) וזאת על ידי יצירת מנגנון קבוע של שותפות בהצלחה ובכישלון.
סיכום הרצאתו של ישראל יוגב: גישה שונה לניהול מדיניות שכר במשבר מתמשך
לאחר הפסקת התרעננות קצרה של קפה ועוגה חזרו המשתתפים לשתי הרצאות אחרונות ליום הכנס, הראשונה של ערן ליפקין, מנהל שכר והטבות למרכזי הפיתוח של אינטל בישראל, אשר הציג את הבעיה בה נתקלו באינטל ישראל והפתרון שננקט לתקשור טוב יותר של תוכנית ההטבות בארגון.
בעיה גדולה הקיימת בארגונים רבים הינה שלמרות ההוצאה הכבדה והחשיבה וההשקעה הרבים שמושקעים בבנייה והוצאה לפועל של תוכנית ההטבות ובנתינת שכר אטרקטיבי ותחרותי לעובדים בארגון (על מרכיביו השונים) – לא תמיד העובדים יודעים לכמת את הערך, או שהערך הנתפס של ההטבות אינו תמיד תואם את המציאות.
סיכום הרצאתו של ערן ליפקין: הערך הנתפס של תוכנית תגמול ארגונית
לסיום, אורן קאופמן, מנהל תחום שכר והטבות בחברת נס טכנולוגיות, העביר את הרצאתו שענתה לשם: "דברים שלא ידעתם על הפנסיה שלכם" ומעבר לסקירה חשובה של התחום שאותה צריך כל מנהל משאבי אנוש בכלל ומנהל שכר והטבות בפרט לשנן ולהעביר לעובדים בארגון, הציג אורן גם את הפעילויות שנעשות בחברת נס לרווחת העובדים בתחום הפנסיוני וכן מנה את רשימת המסרים אותם צריך להעביר הארגון לעובדים בתחום.
סיכום הרצאתו של אורן קאופמן: הצגת הפעילות הפנסיונית בחברת Ness