למנכ"לים היוצאים והנכנסים ישנה השלכה משמעותית על העובדים, שכן פעמים רבות כל אחד מהם מנסה בתורו לייעל ולשפר את המערכת באמצעות פיטורים מסיבים. עם זאת, מסתבר כי הראשונים לסבול מחרב הפיטורים אלה מנהלי משאבי האנוש בארגון, כפי שעולה ממחקר שביצעה RHR International אשר פורסם בכתב העת Harvard Business Review.
בהשוואה למנכ"ל שמגיע מתוך החברה, מסתבר כי למנכ"ל שמגיע מבחוץ יש פחות סנטימנטים לעובדים הקיימים. על פי המחקר, כשמדובר במנכ"ל שמגיע מחוץ לארגון, שיעור הפיטורים עומד על 26% מהצוות, זאת לעומת פיטורים בהיקף של 10% כאשר מתמנה מנכ"ל חדש מתוך הארגון.
זאת ועוד, עולה כי גם מנכ"ל חדש שהגיע מחוץ לחברה לחברה וגם מנכ"ל שצמח בארגון שומרים על איזון זהה בין חברי הצוות שנשארים בתפקידם לבין אלה שמצוותים מחדש בתוך הארגון. מן הנתונים עולה כי הראשון ישאיר בתפקידם 37% מהעובדים וינייד 37% עובדים אחרים, בעוד מנכ"ל מבפנים ישאיר 45% וינייד 45%.
עם זאת, מנכ"לים מבחוץ נוטים לפטר עובדים ממחלקת משאבי האנוש, מנהלי טכנולוגיה (CTOs) ומנהלי מערכות מידע (CIOs) במחלקות מבוססות טכנולוגיה. מנכ"לים מבפנים נמצאו כנוטים לפטר מנהלי שיווק, מנהלי מותג, ראשי מחלקות, יועצים משפטיים, אנשי מכירות ואנשי אסטרטגיה.
הסיבה לפיטורים המסיביים- הרצון למצוא כישורים חדשים
הנתונים מלמדים שכאשר מנכ"ל חדש נכנס לתפקידו, מתבצעים שינויים מקיפים בכל הדרגים הבכירים. רבים מהמנכ"לים שהשתתפו במחקר הצהירו שהיו רוצים לבצע את השינויים מוקדם יותר. "כאשר הם מביטים לאחור, ואתה שואל אותם מה הם היו עושים באופן שונה, הם כמעט תמיד אומרים 'הייתה לי תחושה פנימית שזה לא הולך להצליח עם האדם ההוא, והלוואי שהלכתי עם התחושה הזו'", דיווח ד"ר דיוויד אסטורינו מ- RHR International.
הנטייה של מנכ"לים מבחוץ לבחור בתחלופת עובדים מאסיבית בצוותים הבכירים, נעוצה ככל הנראה באתגרים הגדולים שעומדים בפניהם. אסטורניו סבור שכאשר ארגון מקבל מנכ"ל חיצוני, הסיבה לכך היא תזוזה בתרבות הארגונית שמצריכה שינוי גדול, או חוסר יכולתו של הארגון ליצור מנכ"ל מתוכו. לדבריו, כך או אחרת, המנכ"לים מבחוץ נכנסים במקרים רבים לתפקיד קשה יותר. הם עומדים להוליך שינוי ולכן הם זקוקים לאנשים חדשים עם כישורים חדשים שיניעו את העסק קדימה.
לדברי אסטורינו, הסיבה שכניסת מנכ"ל חדש גוררת פיטורים הנרחבים בעיקר במחלקת משאבי אנוש, הנה בשל הקרבה המשמעותית שחש המנהל אל מנהלי מחלקה זו מצד המנכ"ל, המצריכה ביסוסן של מערכות יחסים קרובות ובטוחות. "עבור מנהל שמגיע מבחוץ, ממלאי תפקיד מנהל הכספים וראש מחלקת משאבי האנוש מהווים את הכנף הימנית והכנף השמאלית שלו, אלה האנשים שעליו לבטוח יותר מאשר כל אחד אחר מסיבות מובנות", הסביר.