מנהלי משאבי אנוש בשוק העבודה הישראלי – מוערכים יותר מאשר בחו"ל

מנהלי משאבי אנוש בשוק העבודה הישראלי – מוערכים יותר מאשר בחו"ל

מנהלי משאבי אנוש בארץ מרוויח יותר - באופן יחסי- מאשר באוסטרליה, קנדה, ארה"ב ובריטניה

שיתוף

 נכון שנדמה לנו שמעבר לים החיים טובים יותר או לפחות שם משתכרים טוב יותר. ואולם משכורת היא לא מדד בלעדי, בפרט כאשר יש לבחון כל סכום ביחס ליוקר המחיה באותה מדינה בפרק זמן נתון. בדקנו את מעמדם של מנהלי משאבי האנוש בשוק העבודה הישראלי, בהיבט של שכר ביחס לשכר הממוצע, לעומת עמיתיהם בכמה מדינות מערביות נבחרות, והתוצאות (המפתיעות) לפניכם:

בישראל השכר החודשי הממוצע של מנהל משאבי אנוש/מנהל כוח-אדם הינו 15,000 ₪ ברוטו לחודש, כשהשכר החודשי הממוצע במשק עומד על כ-8,500 ₪ . זה אומר שמנהל משאבי אנוש בארץ משתכר כמעט 200% מהשכר הממוצע במשק.

בקנדה, שכר מנהל משאבי אנוש ממוצע עומד על 5,760 דולר קנדי לחודש, שווה ערך ל-21,000 ₪. כ-34% מעל השכר הממוצע בקנדה העומד על כ-4,300 דולר קנדי.

[adrotate banner="27"] באוסטרליה משתכר מנהל משאבי אנוש  84,000 דולר אוסטרלי, שווה ערך ל- 31,900 ₪, כאשר השכר הממוצע באוסטרליה הוא 65,000 דולר אוסטרלי. היינו משכורתו של מנהל משאבי אנוש גבוהה ב- 29% מהשכר הממוצע.

בארה"ב השכר החודשי הממוצע של מנהל משאבי אנוש הוא 11,700 דולר אמריקאי, שווה ערך ל- 43,000 ₪.  השכר הממוצע בשוק העבודה האמריקאי עומד על 11,000 דולר, משמע מנהל משאבי אנוש מרוויח רק מעט מעל השכר הממוצע.

בבריטניה השכר החודשי הממוצע למנהל משאבי אנוש הוא כ-2,050 ליש"ט, שזה 12,000 ₪, מעט נמוך מהשכר הממוצע במשק הבריטי העומד על כ-2,130 ליש"ט.

חשוב: במאמר זה התייחסנו אך ורק לדרג של מנהלי משאבי אנוש, לא הובאו בחשבון משכורתם של רכזי גיוס ורכזי השמה או לחילופין משכורתם של סמנכ"ל משאבי אנוש ודירקטורים בכירים.

מבצע כנסי 2025

תגובה 1

  1. הממצאים המובאים במאמר משקפים את פערי השכר הגבוהים במדינת ישראל לעומת העולם המערבי, ולא מעבר לכך. הטענה לפערים אלו הרי מושמעת בכל המדיות האפשריות מזה שנים ואין התכחשות למציאות זו.
    לפיכך לטעמי אין קשר בין הכותרת של המאמר לממצאים.
    אם רוצים לאמת את הכותרת יש להשוות את שכרם הממוצע של מנהלי משא"נ לזה של מנהלי כספים, שיווק, תפעול וכיוב' – ולהשוות את הפרופורציות שיתקבלו בארץ לאלו שיתקבלו בחו"ל…
    ואם הדיון הוא על רמת החיים של מנהלי משאבי אנוש בארץ לזה שבחו"ל – יש להשוות את היחס בין השכר ליוקר במחייה בארץ לחו"ל…

השאר תגובה