מעסיק נתבע לאחר שפיטר עובדת בהיריון שנעדרה לצורך בדיקות

מעסיק נתבע לאחר שפיטר עובדת בהיריון שנעדרה לצורך בדיקות

המעסיק טען כי העובדת ניצלה את היריונה ונעדרה רבות ללא קשר להיריון. השופטת פסלה טענות רבות של העובדת ועם זאת זיכתה אותה

שיתוף

עובדת תבעה את מעסיקה לאחר שזה פיטר אותה בעקבות היעדרויות מהעבודה לצורך בדיקות הקשורות להיריון. העובדת הציגה טענות שונות שבית הדין לעבודה בתל אביב דחה, אך למרות זאת בסופו של דבר העובדת זכתה בתביעה.

מדובר בעובדת שהתקבלה לעבודה כיועצת מס ומנהלת חשבונות במשרד רואי חשבון, בהיותה בחודש השני להיריונה.

לטענתה, המעסיק הפלה אותה לרעה ועקץ אותה בכל הזדמנות, כאשר לא האמין לה שעליה לצאת מהעבודה לצורך בדיקות הקשורות להיריון.

לטענת המעסיק, העובדת "מתחה את החבל" – ניצלה את עצם היותה בהיריון, ונעדרה מהעבודה לימים שלמים וללא קשר להיריון.

העובדת טענה כי ביקשה להתפטר מהעבודה, והמעסיק ביקש לפתוח דף חדש ולהמשיך את העסקתה. למרות זאת, טענה כי כעבור חודש פיטר אותה ללא תשלום עבור החודשיים בהם עבדה.

המעסיק הגיש תביעה נגדית נגד העובדת, בעקבות נזק שנגרם לו כביכול בעקבות היעדרותה מהעבודה. הוא הודה כי ביקש ממנה להישאר בעבודה עד הלידה, אך טען שהעובדת סירבה והסכימה להישאר רק במשך שבועיים לצורך חפיפה לעובדת שתחליף אותה. עוד טען כי העובדת לא ביצעה כראוי את החפיפה מאחר שנעדרה. כן הודה כי הלין את שכרה של העובדת, כי ביקש לקזז משכרה את הנזק שגרמה.

שופטת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, נטע רות, קיבלה חלק מהטענות של העובדת ודחתה את תביעתו של המעסיק. היא קבעה כי זו אכן זכותה של העובדת להיעדר לצורך ביצוע בדיקות רפואיות הקשורות להיריון, אך ניתן לממשה לאחר הצגת אישורים רפואיים מתאימים שיצוינו בהם שעות הביקור במרפאה. העובדת לא הציגה אישורים המציגים היעדרות של יום שלם. על כן קיבלה השופטת את טענתו של המעסיק בדבר "מתיחת החבל" על ידי העובדת.

נקבע כי נראה שהעובדת החליטה להפסיק את עבודתה מאחר שלא יכלה להתמודד היריונה ועם המעסיק, ולא בעקבות התנכלויות.

יחד עם זאת, נקבע שהמעסיק לא פעל בתום לב כאשר לא הסביר לעובדת אילו אישורים עליה להציג ובאילו אישורים הוא לא יכיר. בנוסף, הואשם כי הלין על דעת עצמו את שכרה של העובדת.

תביעת המעסיק נדחתה, לאחר שלא הוכיח כי נגרם נזק ללקוחותיו או לבית העסק. על כן פסקה השופטת לטובת העובדת והמעסיק חויב לשלם: 10,000 שקלים בגין הלנת השכר, 7,429 בגין שני חודשי העבודה שלא שילם לעובדת, 2,000 שקלים בגין הוצאות משפט.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה