עצמאית העובדת מביתה הסיעה את ילדיה לגן ובדרך חזרה לביתה (המשמש גם כעסק כאמור) היא נפגעה בתאונת דרכים. העובדת, העוסקת בפיתוח תוכניות לימוד, פנתה למוסד לביטוח לאומי כדי שזה יכיר בה כנפגעת תאונת עבודה, אולם זה דחה את תביעתה על הסף.
העובדת פנתה לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע בבקשה שזה יורה למוסד לביטוח לאומי להכיר בה כנפגעת תאונת עבודה. לדבריה, היא נהגה להסיע את ילדיה הקטנים לגן בכל בוקר ומשם נהגה לחזור ישירות לביתה, המשמש גם כמשרד לכל דבר ועניין, במטרה לעבוד. במועד המדובר, כאשר נהגה מהגן בחזרה לביתה, התנגש בה רכב והיא נפגעה.
העובדת הסתמכה על חוק ביטוח לאומי הקובע כי עובד שנפגע בתאונת דרכים בעודו מסיע את ילדיו מהגן/בית ספר או בחזרה, כפעולה נלווית לעבודה, נחשב כנפגע תאונת עבודה. אשר על כן, המוסד לביטוח לאומי הפלה לרעתה כאשר פסק כי הדרך הביתה – במקרה של עובד עצמאי – איננה זהה לדרך לעבודה מחוץ לבית. העובדת אף חיזקה את טענתה כי היא הייתה בדרך לעבודה בכך שהוכיחה כי במהלך הנסיעה היא שוחחה בטלפון הנייד עם הממונה עליה וכתוצאה מכך, היות שדעתה הייתה מוסחת בענייני עבודה, קרתה התאונה.
מהמוסד לביטוח לאומי נטען מנגד כי אין מדובר במקרה של תאונת עבודה כי זו מוגדרת כתאונה שמתרחשת במסלול שבין הבית לגן או בין הבית למקום העבודה (הממוקם מחוץ לביתו). הביטוח הלאומי אף דחה את הטענה כי שיחת הטלפון עם הממונה, שניות ספורות לפני התאונה, מעידה על כך שהתובעת אכן הייתה בדרכה למקום העבודה.
השופט יוסף יוספי קיבל את טענתה של העובדת וקבע כי אכן מדובר בתאונת עבודה. מעדות העובדת ועדות הממונה עליה עלה כי התובעת אכן עבדה מחדר עבודה ייעודי בביתה, בעבודה קבועה עם שעות עבודה מסודרות ואכן היא הייתה בדרכה מגן הילדים אל המשרד הביתי שלה במטרה לעבוד כפי שנהגה לעשות כדרך קבע.
לדברי השופט יוספי כפי שאלה עולים מפסק הדין: "אנו חיים בעידן מודרני, בו הורים רבים, אבות ואמהות, עובדים מביתם. הדברים היו שונים בעבר… באותם זמנים, היה ברור כי הורה יוצא מבית בבוקר, מלווה את ילדו לגן, ואז נוסע למקום עבודתו, שהוא מפעל או משרד מסודר ורשמי…. העתים נשתנו, ואיתן חלו תמורות בדפוסי מקומות העבודה… כיום יכול הורה לעבוד מביתו… אם נקבע כי אותו הורה אינו מבוטח בעת שהוא מסיע את ילדו לגן הילדים בבוקר… אזי נפלה אותו לרעה ביחס להורים אחרים, אשר עובדים מחוץ לביתם."
השופט יוספי הורה לביטוח להכיר בעובדת כנפגעת תאונת עבודה וכן לפצות את העובדת בגין הוצאות משפט והוצאות שכר טרחה בסך של 3,000 ש"ח.