גם יפן שמה את תכניות הפרישה על hold

גם יפן שמה את תכניות הפרישה על hold

יפן מובילה יזמה חדשה להעלות את גיל הפרישה מ-60 ל-65. החוק החדש יכנס לתוקף כבר בשנה הבאה

שיתוף
פנסיה
פנסיה

יפן נמנתה עד כה בקרב המדינות שהטיבו עם העובדים בהיבט הפנסיוני. גיל הפרישה הרשמי – 60 לנשים כגברים – היה נמוך ביחס למדינות העולם, אולם היא עומדת לקראת שינוי שיכנס לתוקף כבר בתחילת הרבעון השני של 2013. בצעד דרסטי, ללא הכנה, ללא תכניות הדרגתיות קצרות טווח וארוכות טווח, החל מה-1 באפריל 2013 יתווספו עוד 5 שנים לתקופת ההעסקה הרשמית של העובד במשק.

עליה בתוחלת החיים המייקרת את חבילות הפנסיה ויוצרת 'מעמסה' תקציבית על המדינה הובילה גם את יפן לנקוט צעדים ולהוביל רפורמה במערך הפנסיוני. הצעת החוק להעלות את גיל הפרישה הרשמי מ-60 ל-65 עברה בקריאה ראשונה בבית המחוקקים (בבית הנמוך) והיא נהנית מתמיכה של שלושת המפלגות המובילות בממשלת יפן.

על פי ידיעה שהתפרסמה השבוע באתר משאבי אנוש HR Asia, נכון לשנת 2011, כ-23.3% מאוכלוסיית יפן הייתה בגיל 65 ומעלה. ב-2050, כ-38.8% מהציבור ביפן יהיה מעל גיל 65. מדובר על גידול של האוכלוסייה הבוגרת במדינה בשיעור של 66.5% במהלך 40 השנים הבאות.

כיום, למעסיק יש אפשרות לבחור להמשיך את העסקתו של עובד שמלאו לו 60. על פי הצעת החוק החדשה, עובדים יוכלו לבחור להמשיך לעבוד עד הגיעם לגיל 65.

החוק החדש מגדיר מקרים יוצאים מן הכלל בהם העובד סובל ממגבלות בריאותיות (פיזיות או מנטליות) ונאלץ לפרוש לגמלאות מוקדם יותר וכן החוק מאפשר פרישה מוקדמת בהתאם להסכמי עבודה על פי חוקי העבודה הנהוגים כיום.

החוק להעלאת גיל הפרישה ביפן יכנס כאמור לתוקף ב-1 באפריל 2013.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה