מזל שפיטרו אותי – אבטלה כשער לדרך חדשה

מזל שפיטרו אותי – אבטלה כשער לדרך חדשה

הספר של ד"ר גילי גבאי מאפשר הצצה לעולם העובדים מזווית שונה וכן מבט נדיר פנימה לתוך החוויה היומית המאתגרת של מובטלים. "מזל שפיטרו אותי-אבטלה כשער לדרך חדשה" בהוצאת פרדס

שיתוף
מזל שפיטרו אותי-גילי גבאי

"מזל שפיטרו אותי-אבטלה כשער לדרך חדשה", מאת ד"ר גילי גבאי, הוא ספר המתעד לראשונה בישראל את המסע האופטימאלי של עשרה מובטלים במעברם מתעסוקה לאבטלה וחזרה לתעסוקה. עדויות בלתי מצונזרות ואותנטיות מאפשרות לקורא מבט נדיר פנימה לתוך החוויה היומית המאתגרת של מובטלים.

כל מובטל השתמש במשאבים פנימיים אחרים על מנת להצליח בהתמודדות עם האבטלה. עבור כל מובטל מופיע ניתוח של הגורמים שהשפיעו על ההתמודדות, גורמים שתרמו להתמודדות מוצלחת וכאלה שחסמו התמודדות יעילה עם המעבר.

גילי גבאי היא ד"ר למנהל עסקים, יועצת ארגונית, מומחית להובלת שינוי ארגוני מערכתי ולהטמעה אסטרטגית. היא עומדת בראש ההתמחות לתואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני במכללה למנהל. מנהל משאבי האנוש שחלק מתפקידו הנעים פחות הוא לפטר עובדים, יימצא עניין מיוחד בספר זה שיסייע לו להבין את אלו העוזבים את הארגון.

אפשר שהבנת המנגנונים המסייעים לדרכי התמודדות עם אבטלה כמו גם אלו החוסמים התמודדות בריאה, עשויה להשפיע גם על ההחלטה אילו עובדים לפטר תחילה- בעיקר כשמדובר בפיטורים המוניים לאורך ציר זמן ומאפשרים לתעדף את רשימת המפוטרים. אלו הנמצאים בנקודת זמן בהם מנגנוני ההתמודדות שלהם חזקים דיים – יפוטרו תחילה והאחרים אחר כך.

הספר גם מאפשר למנהל משאבי אנוש הצצה לעולם העובדים מזווית שונה. הבנת דרכי התמודדות של מובטלים מעצימה גם את ההבנה של אלו שנותרו בארגון, זוהי דרך נוספת ופורמאלית פחות להבין את נפשות העובדים. לחוש מהם הכוחות הפנימיים המניעים אותו ומהם דרכי ההתמודדות המוצלחות יותר ואלו המוצלחות פחות וכן איך כל אלו עשויים לסייע לארגון בכלל ולמנהל משאבי אנוש בפרט.

 

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה