הלב ממשיך לפעום, והעסק?

הלב ממשיך לפעום, והעסק?

ספר הניהול – Leadership Failures Sink Unsinkable Ship – עושה שימוש בטיטניק האגדית להמחיש טעויות שקברניטי השוק עושים ביום יום

שיתוף
ספר ניהול
ספר ניהול

הטיאטניק היית ספינת פאר עצומת ממדים (ומכאן שמה טיטניק, מהמילה היוונית טיטאנוס, שפירושה ענק). לפני 100 שנים, ב-15 באפריל 1912, הפליגה הספינה מחופי אנגליה לחופי ארה"ב כשהקברניט שם לו למטרה לקצר את הדרך ולהגיע לחופי אמריקה כמה שיותר מהר. קברניט הטיטניק נצר את התוכנית שלו ולא שיתף את הנוסעים, אנשי הצוות ואפילו לא את צוות הקצינים שלו על הסיפון. הוא היה מודע לסיכונים אבל בחר לקחתם בכל מקרה כי הוא סבר, כמו שסברו רבים וטובים, כי הטיטניק העצומה לא תשקע לעולם. הוא סבר שהטיטניק היא unsinkable!

ג'יוסלין דיויס, מחברת הספר Leadership Failures Sink Unsinkable Ship (ניתן לרכוש את הגרסה הדיגיטלית באמזון), מתארת את הטעויות שעשה קברניט הטיטניק, רצף הטעויות שהוביל לטרגדיה שבה נספו 1,517, כאשר היא נתקלה בקרחון באוקיינוס האטלנטי כסטדי-קייס. הספר הוא מדריך למנהיגות משמע מדריך לקברניטי המשק.

דיויס עורכת אנלוגיות בין התנהלותו של הקפטן שהוביל את ספינת הפאר אל התרסקותה בלב ים להתנהלותם של קברניטים במשק, מנהלי בנקים, חברות השקעות וכיו"ב, אשר מתנהלים ביום יום באותו אופן – חתירה (סמויה) להגיע למטרה כמה שיותר מהר, תוך לקיחת סיכונים גדולים והתעלמות מוחלטת מנורות אדומים, מבלי כל יכולת או רצון לבצע הערכות מצב נוספות תוך כדי החתירה, עובדת סולו (עבודה יחידנית) ועד לתפישת היסוד השגויה של הקפטן – שהטיטניק עמידה בפני הכול.

התנהלותו של הקפטן בטיטניק מוצגת אף בניגוד מוחלט לקפטן רוסטורן, הקפטן באניית קרפתיה – אניית ההצלה שנשלחה לחלץ את הנוסעים. רוסטורן מוצג כמנהיג למופת דרך התנהלותו לארוך כל הדרך, מהרגע שבו היא קיבל את קריאת ההצלה ועד להגעת הצוות שלו לנקודת האסון, בה הם הצליחו לחלץ את הנוסעים שעדיין היו בחיים. רוסטון, אשר גם לפניו הייתה מטרה להגיע לזירה כמה שיותר מהר, הקפיד ללמוד את המסלול ולבחור בנתיב הבטוח, תוך השמת דגש על מהירות ועל שמירה על הנתיב הנבחר, תוך שהוא מקבל הנחיות ועדכונים ומקבל החלטות בשטח. קפטן רוסטון עסק בתכנון והיערכות עד לסיום המבצע.

כאשר הצוות של רוסטון הגיע לשטח, הוא כבר היה מוכן לפעולה, לאחר שחולק לצוותים, קיבל הנחיות והוראות עבודה ברורות. עבודת הצוות של רוסטון, שיתוף הפעולה המלא עם אנשיו, תוך דגש על שקיפות, חלוקת תפקידים ברורה וסיוע הדדי – כל אלו אפשרו לו להפגין כושר מנהיגות מופתי, עליו מדברים עד היום, 100 שנים אחרי.

הספר Leadership Failures Sink Unsinkable Ship לא מספר את הסיפור הטראגי של שקיעת ספינת הפאר ולא את סיפור האהבה המופלא בין בת הטובים והנער העני (שממשיכים לאהוב לנצח). זהו ספר מנהיגות ייעודי לקברניטי המשק, הבא לחדד את נושאי הליבה בעולם הניהול: אחריות, שיתוף, אמינות, בהירות, חישוב סיכונים, קבלת החלטות במצבי חוסר ודאות, שקיפות, עבודת צוות והימנעות מהסכנה הטרגית שעורבת למנהיגים – שאננות.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה