ארגון המורים העל יסודיים הכריז היום על סכסוך עבודה נגד משרדי החינוך והאוצר, כשהעילה הפעם היא אי יישומו של הסכם "עוז לתמורה", לטענתם, שנחתם מול המורים באוגוסט האחרון.
בבסיס ההסכם, שנחשב לרפורמה מרחיקת לכת והפך את ראשי הארגון לאופטימיים ביחס לעתיד החינוך בישראל, סוכם שתמורת הגדלת שעות העבודה של המורים מ-24 ל-40 שעות שבועיות, יתווספו 42% לשכרם.
אלא שרן ארז, יו"ר הארגון, טוען שההסכם אינו מכובד במובנים רבים, כאשר המורים לדבריו אינם מקבלים שעות נוספות באופן מלא, שכן הן אינן מחושבות לפי 100% משכרו השעתי של המורה אלא לפי שיעור הנמוך יותר מלפני יישום הרפורמה.
אספקט אחר לאי מימושו של ההסכם, אליבא דארז, הוא שמורים שלפי ההסכם תפקידם ללמד גם שעת תפילה ושעת ריכוז מקצוע, אינם מלמדים בשעות אלה ושכרם נשחק. בנוסף, מורים בחלק ניכר מתוך 1,000 בתי הספר הכלולים בהסכם, עובדים עם לקויי למידה בזמנם הפרטי ללא תגמול.
עוד קובל יו"ר ארגון המורים על כך ש-2,000 מורים עובדי מדינה עדיין לא קיבלו את מלוא השכר שהובטח להם בהסכם, אלא רק תוספת לשכר במסגרת מקדמה שאין בה חישוב מדויק של שעות העבודה.
עיצומים בתוך שבועיים?
בתחילת השבוע פנה ארז במכתב לשלמה יצחקי, הממונה על יחסי עבודה במשרד התמ"ת, ובו פירט את מוקדי את עיקרי המחלוקות וביקש ממנו לגלות מעורבות לפני שתפרוץ שביתה. "לא נוכל לחכות עד שנציגי האוצר 'יואילו בטובם' להפסיק לפגוע במערכת החינוך ובמורים", ציין במכתבו זה.
אי לכך, היה ונציגי הארגון והאוצר לא יגיעו להבנות בשבועיים הקרובים, יפתחו 51 אלף המורים החברים בארגון בעיצומים, ובכללם שביתה בכל מערכת החינוך העל-יסודית.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "המעסיקים, משרד האוצר ומשרד החינוך מקיימים דיונים שוטפים עם ארגון המורים במטרה להטמיע באופן המיטבי ביותר את יישום רפורמת "עוז לתמורה". באופן טבעי, ישנם נושאים עליהם התקבלה הסכמה ונושאים אחרים לגביהם נמשך הדיון. משרד האוצר ממשיך בהידברות שוטפת עם ארגון המורים בכדי למצוא פתרונות לקשיים שצפים בעקבות הטמעת הרפורמה. למרבה הצער, ארגון המורים בוחר לכתוב מכתבים על סכסוכי עבודה במקום לעסוק בגיבוש צעדים מעשיים ליישום הרפורמה".